Autor Wątek: Wstępny plan uroczystości  (Przeczytany 1608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Wstępny plan uroczystości
« dnia: Sob, 15 Mar 2014, 10:27:14 »
Już wieczorem w wigilię największego święta w RB stworzę specjalny dział uroczystościowy, w którym goście będą mogli się wypowiadać, osoby, które nie będą mogły przybyć na oficjalne uroczystości będą dawać swoje przemówienia.

Po konsultacjach społeczny zdecydowałem, że uroczystości rozpoczną się o godzinie 20:30.

1. Pierwszym punktem uroczystości będzie defilada wojskowa, którą poprowadzi Marszałek Bialenii Krzysztof wicehrabia Razorblade. Przywita on gości i jako pierwszy wygłosi przemówienia. Około 20:50 odda głos Prezydentowi, czyli mi.
2. Następnie przemawiać będę ja. Sedno mojego przemówienia będzie krótkie, jednakże długo zajmie mi nadawanie orderów i folwarków (bo do każdego będę chciał dopowiedzieć kilka słów). W większości przemówienie mam gotowe, więc będę tylko wklejał. Może to zająć około pół godziny.
3. Około 21:20 oddam głos pozostałym osobom. Jeśli goście zagraniczni będą chętni na przemówienia, to oni jako pierwsi dostaną głos. Potem przemówienia będą wygłaszać chętni Bialeńczycy. Już teraz można się zgłaszać na przemówienia, żeby być na początku kolejki.
4. Nie wiem o której skończą się przemówienia, ale sądzę, że gdzieś około 22:00. Wtedy przejdziemy do luźniejszej części uroczystości. Pewnie część osób wyjdzie, a reszta będzie świętować  dalej powstanie Bialenii. ;)
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
  • : 39
    • NPE: BI13111600133
    • Odznaczenia
Re: Wstępny plan uroczystości
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 15 Mar 2014, 10:58:48 »
Zgłaszam się do przemówienia. Jeszcze dokładnie nie wiem jak długie ono będzie, ale kilka słów należy powiedzieć gdyż to jedno z największych świat państwowych.

« Odpowiedź #2 dnia: Sob, 15 Mar 2014, 11:02:03 »
Cytat: "Jan Kaniewski"
Zgłaszam się do przemówienia. Jeszcze dokładnie nie wiem jak długie ono będzie, ale kilka słów należy powiedzieć gdyż to jedno z największych świat państwowych.
Ok, przyjmuję. Masz jakieś konkretne wymogi co do godziny? Bo wiem, że Konstanty i Maciej woleliby wcześniej, niż później.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 15 Mar 2014, 12:28:38 »
A ja właśnie wolę bardzie godziny późniejsze, bo większa możliwość dotarcia do Republiki.

« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 15 Mar 2014, 12:33:46 »
Cytat: "Jan Kaniewski"
A ja właśnie wolę bardzie godziny późniejsze, bo większa możliwość dotarcia do Republiki.
Ok, więc będziesz przemawiał gdzieś tak krótko przed 22:00. W sumie głos przywódcy Powstania będzie dobrym, mocnym akcentem na koniec. :)
Nie wiem jak tam Tomasz Rabotowicz będzie z czasem, ale jakby miał czas, to mógłby przed Tobą. Wszak on też był ważną postacią Powstania i zrobiłby świetny wstęp.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 15 Mar 2014, 16:03:26 »
No to wychodzi, że przemawiam pierwszy po Prezydencie.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #6 dnia: Sob, 15 Mar 2014, 17:26:25 »
Cytat: "Lehrabia"
No to wychodzi, że przemawiam pierwszy po Prezydencie.
Zobaczymy. Najpierw goście zagraniczni. Ale zapewne zbyt wielu ich nie przybędzie, a poza tym nie wiadomo, czy będą w ogóle chcieli brać głos.
Ale pierwszy z naszych będzie przemawiał, to na pewno.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Sob, 15 Mar 2014, 17:38:33 »
Mogę przed towarzyszem Kaniewskim.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

« Odpowiedź #8 dnia: Sob, 15 Mar 2014, 17:40:25 »
Cytat: "Tomasz Rabotowicz"
Mogę przed towarzyszem Kaniewskim.
Dobrze, świetnie, przyjmuję do wiadomości.

Offline Jan Kaniewski

• Obywatel
  • Stary wyga
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 10:30:46 »
Zgadzam się od swojej strony na taki przebieg uroczystości.

« Odpowiedź #10 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 10:46:48 »
Lista przemówień (wstępna, można się jeszcze zgłaszać):
1. Krzysztof Razorblade - 20:30 + defilada i wystrzał rakiety kosmicznej.
2. Andrzej Swarzewski - 20:50 + nadanie odznaczeń i folwarków
3. Maciej Kamiński - 21:20
4. Tomasz Rabotowicz - 21:35
5. Jan de Kaniewski - 21:45

UWAGA!
Przed pkt 3 mogą wejść goście zagraniczni, a przed pkt 4 inni Bialeńczycy chętni do przemówień.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 11:00:45 »
W kwestii technicznej...

Ponieważ wstawienie defilady (+ start rakiety) będzie wymagało kilku postów (ograniczenie załączników do 3) i o ile tekst można sobie napisać wcześniej to załączniki muszę wrzucać na bieżąco do każdego postu (i je wstawić w tekst) to proponuję, aby Pan Prezydent wszedł z przemową po tym jak w ostatnim moim poście padnie "komenda" (skierowana do pododdziałów defilujących) do zakończenia defilady (będzie to wyraźny sygnał, że zakończyłem wstawianie postów) - aby nam się bałagan nie zrobił.

Oczywiście nie sposób jest wrzucić całej defilady "live" - będzie to powiedzmy 3-4 posty ze screenami, a całość ewentualnie po prostu zrobi się w dniu następnym jako dłuższy "reportaż" z wydarzeń poprzedniego dnia.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #12 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 11:03:28 »
A czy będzie możliwość, żeby to przemówienie wygłosić na czacie, czyli tam gdzie będą odbywały się uroczystości?
Oczywiście screeny na forum i na czacie będziemy dawać tylko linki, ale przemówienie byłoby lepiej, jakby było wygłaszane stopniowo na czacie.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #13 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 11:41:27 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
A czy będzie możliwość, żeby to przemówienie wygłosić na czacie, czyli tam gdzie będą odbywały się uroczystości?
Oczywiście screeny na forum i na czacie będziemy dawać tylko linki, ale przemówienie byłoby lepiej, jakby było wygłaszane stopniowo na czacie.

Można... tylko zastanawiam się czy nie lepiej będzie jeśli wszystkie przemówienia i inne czynności wrzucimy po prostu na Forum? Po prostu wstawić o określonych czasowo godzinach po kolei posty z przemówieniami, defiladą, startem rakiety, i innymi kwestiami święta. A na czacie to potem już "spotkanie towarzyskie"... Zawsze to nie "zaginie" na czacie... a skakanie czat-forum nie jest zbyt wygodne. Sam nie wiem jako formuła będzie lepsza? Jeszcze pod zastanowienie poddaję.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #14 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 11:45:52 »
Cytat: "Krzysztof Razorblade"
Można... tylko zastanawiam się czy nie lepiej będzie jeśli wszystkie przemówienia i inne czynności wrzucimy po prostu na Forum? Po prostu wstawić o określonych czasowo godzinach po kolei posty z przemówieniami, defiladą, startem rakiety, i innymi kwestiami święta. A na czacie to potem już "spotkanie towarzyskie"... Zawsze to nie "zaginie" na czacie... a skakanie czat-forum nie jest zbyt wygodne. Sam nie wiem jako formuła będzie lepsza? Jeszcze pod zastanowienie poddaję.
Zależałoby mi na tym, żeby to się jednak odbyło na czacie. Taka jest praktyka mikronacyjna, żeby święta przeprowadzać na czatach. Potem się to wrzuci na forum, także nic nie zaginie.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #15 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 11:59:20 »
Zależałoby mi na tym, żeby to się jednak odbyło na czacie. Taka jest praktyka mikronacyjna, żeby święta przeprowadzać na czatach. Potem się to wrzuci na forum, także nic nie zaginie.
Tylko nie bardzo wiem jak sobie wyobrażasz zrobienie defilady na czacie?

Aby wstawić defiladę potrzeba trochę czasu na wrzucenie postów wraz z załącznikami na Forum, nawet ten czas 20 minut, który mam to jest bardzo napięty... Jak niby chcesz to dać na czat? Ja sobie tego nie wyobrażam - no chyba, że defiladę przygotuję wcześniej i wrzucę na Forum do odrębnego tematu... powiedzmy przed południem, wtedy (jak nic mi nie wypadnie mam z zasady czas) już same przemówienia na czacie, ale defilada nie będzie już "live" tylko tak jakby się odbyła przed południem, a na czacie można tylko do niej nawiązać.

Przyznam, że pomysł z czatem "średnio" mi się podoba... ale się dostosuję tylko powiedz jak postąpić z tą defiladą?

PS. Sprawdziłem... czat ma ograniczenia rozmiaru obrazków do 65Kb - wyjdzie, że defiladę na czat można wrzucić ale w rozdzielczości 300x240pxs niewiele widać ale na siłę się da coś tam wstawić (tylko trzeba będzie przygotować dwa zestawy - na forum i na czat).

To będzie coś takiego...
[attachment=0:23neauko][/attachment]Defilada test.jpg[/attachment:23neauko]
Raczej mało widać co się dzieje.

« Odpowiedź #16 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 12:20:36 »
Nie no, tak to by niezbyt mogło być. A nie dałoby się tak, że najpierw tą defiladę zrobisz na forum i damy linki na czat, a potem będziesz przemawiał na czacie?

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #17 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 12:29:34 »
Nie no, tak to by niezbyt mogło być. A nie dałoby się tak, że najpierw tą defiladę zrobisz na forum i damy linki na czat, a potem będziesz przemawiał na czacie?
No mnie też się niezbyt podoba... ale w typowej dla Forum rozdzielczości czyli szerokość 640 pxs na czat się nie da bo obrazki wychodzą około 100-120Kb.

Oczywiście mogę przedpołudniem, tak jak napisałem w poprzednim poście wrzucić temat "defilada" ze screenami, a na czasie tylko krótka przemowa i link do tematu (choć pewnie i tak wszyscy wcześniej go obejrzą).

« Odpowiedź #18 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 12:32:41 »
Cytat: "Krzysztof Razorblade"
Oczywiście mogę przedpołudniem, tak jak napisałem w poprzednim poście wrzucić temat "defilada" ze screenami, a na czasie tylko krótka przemowa i link do tematu (choć pewnie i tak wszyscy wcześniej go obejrzą).
Nie no, widoczność tej defilady zawsze można by wcześniej zakryć, żebyś widział tylko Ty, a o tej 20:30 ja albo Ellan byśmy to upublicznili i mógłbyś dać na czacie link do tego tematu.
Myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie, żebyś przygotował to już wcześniej i potem tylko dawał link do konkretnych punktów defilady, przy okazji opisując je.

Offline Boris Hristow

« Odpowiedź #19 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 13:31:47 »
JA proponuje defiladę chińska  u nas jest na YOTUBE  i już  po kłopocie.
Boris Hristow

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #20 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 13:38:07 »
Nie no, widoczność tej defilady zawsze można by wcześniej zakryć, żebyś widział tylko Ty, a o tej 20:30 ja albo Ellan byśmy to upublicznili i mógłbyś dać na czacie link do tego tematu.
Myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie, żebyś przygotował to już wcześniej i potem tylko dawał link do konkretnych punktów defilady, przy okazji opisując je.

No OK - to w zasadzie możecie już dzisiaj wieczorem taki temat niewidoczny zrobić i dać mi do niego uprawnienia... będę na spokojnie wrzucał i opisywał (od poniedziałku, nie musząc siedzieć godzinami przy kompie potem)... w sumie im więcej czasu tym bardziej "na bogato" to będzie. Może mając czas dorzucę jakiś pokaz lotniczy?

Kolejne punkty to będą po prostu odrębne posty w tym temacie.

JA proponuje defiladę chińska u nas jest na YOTUBE i już po kłopocie.
Moje zdanie na temat zrzynania gotowizny z sieci chyba znasz... nie będę się powtarzał. Lepiej mieć coś może i gorszego technicznie (gry czy własne grafiki mają jednak spore ograniczenia), ale własnego, zrobionego własnoręcznie i specjalnie pod v-państwo niż prymitywne kopiuj-wklej czy wklej link - bo to delikatnie mówiąc jest dziadostwo. Skopiować z netu obrazek czy filmik to potrafi każdy osioł, dlatego lepsze jest może gorsze (bo defilada zrobiona w gierce, która do tego nie jest przecież przystosowana zawsze będzie gorsza od sfilmowanej defilady z reala), ale własne.

« Odpowiedź #21 dnia: Nie, 16 Mar 2014, 13:40:31 »
Ok, zaraz stworzę specjalny dział uroczystościowy i tam zrobię poddział po defiladę do którego dostęp będę miał tylko ja i Ty.

Offline Jurij Bołodin

• Przewodniczący 'Sprawiedliwej Brodrii'.
  • Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 16
  • Brodria federacyjna, republikańska, demokratyczna!
    • NPE: BI14043000135
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #22 dnia: Pon, 17 Mar 2014, 00:52:47 »
Jako prezydent Brodrii i gość zagraniczny chciałbym przemawiać

« Odpowiedź #23 dnia: Pon, 17 Mar 2014, 08:23:12 »
Cytat: "Władimir Grutin"
Jako prezydent Brodrii i gość zagraniczny chciałbym przemawiać
Świetnie. Ile czasu zajmie przemówienie?

Offline Jurij Bołodin

• Przewodniczący 'Sprawiedliwej Brodrii'.
  • Obywatel
  • Sąsiad
  • **
  • : 16
  • Brodria federacyjna, republikańska, demokratyczna!
    • NPE: BI14043000135
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #24 dnia: Pon, 17 Mar 2014, 11:52:23 »
Nie powinno być długie 10- 15 minut.