Już wieczorem w wigilię największego święta w RB stworzę specjalny dział uroczystościowy, w którym goście będą mogli się wypowiadać, osoby, które nie będą mogły przybyć na oficjalne uroczystości będą dawać swoje przemówienia.
Po konsultacjach społeczny zdecydowałem, że
uroczystości rozpoczną się o godzinie 20:30. 1. Pierwszym punktem uroczystości będzie
defilada wojskowa, którą poprowadzi Marszałek Bialenii Krzysztof wicehrabia Razorblade. Przywita on gości i jako pierwszy wygłosi przemówienia. Około 20:50 odda głos Prezydentowi, czyli mi.
2. Następnie przemawiać będę ja. Sedno mojego przemówienia będzie krótkie, jednakże długo zajmie mi
nadawanie orderów i folwarków (bo do każdego będę chciał dopowiedzieć kilka słów). W większości przemówienie mam gotowe, więc będę tylko wklejał. Może to zająć około pół godziny.
3. Około 21:20 oddam głos pozostałym osobom. Jeśli goście zagraniczni będą chętni na
przemówienia, to oni jako pierwsi dostaną głos. Potem przemówienia będą wygłaszać chętni Bialeńczycy. Już teraz można się zgłaszać na przemówienia, żeby być na początku kolejki.
4. Nie wiem o której skończą się przemówienia, ale sądzę, że gdzieś około 22:00. Wtedy przejdziemy do luźniejszej części uroczystości. Pewnie część osób wyjdzie, a reszta będzie świętować dalej powstanie Bialenii.