Szanowni Obywatele!
Wpierw chciałbym podziękować JCM Mikołajowi za ponad rok rządów. Był to okres obfitujący w naprawdę wiele różnorodnych wydarzeń. Należy potwierdzić słowa Cara-Seniora, że w trakcie jego panowania Brodria uzyskała przede wszystkim stabilność forumową. Jest to ogromny plus, pozwalający działać nam dalej pomimo ciężkiej sytuacji aktywnościowej.
Moje postępowanie względem JCM przybrało ostatnimi czasy charakteru godnego potępienia. Chciałbym publicznie przeprosić za me karygodne występki. Ojcze, proszę, wybacz mi.
Należy także zwrócić swój wzrok na kwestie związane z reformami kraju. Swoją wizję przedstawiałem już w
pewnym wątku. Chciałbym ją stopniowo realizować, zmieniając tym samym monarchię w Carstwie. Aby jednak do tego doszło, wymagane jest godne rozpoczęcie rządów. Zgodnie z tradycją, nowy władca musi zostać koronowany. Chciałbym, aby koronacja odbyła się jak najszybciej. Dlatego zgodnie z nadanymi mej osobie prawami, wypełniając Bożą wolę, postanawiam, że 24 maja (wtorek) Anno Domini 2016 będzie dniem uroczystości koronacyjnych. Na Mistrza Ceremonii mianuję JCM Mikołaja. Ogromnym zaszczytem będzie dla mnie przyjąć z jego rąk insygnia władzy carskiej. Ojcze, czy potwierdzasz gotowość do poprowadzenia uroczystości?