Trzeba uregulować to prawnie.
Na razie to mamy prawnie uregulowany zakaz posiadania więcej niż jednej tożsamości - art. 12 ust. 3 KCK, a obecnie mamy już do czynienia z recydywą.
Jak we wcześniejszych dyskusjach w tej materii: Ponieważ kara śmierci została nałożona decyzją Policji (zgodnie z prawem), a nie decyzją sądu to prawo nie zakazuje powrotu. Co prawda nie precyzuje jak to wykonać, ale jednak nie zabrania dokonania takiej czynności powrotu.
W tym przypadku sądzę, że byłby to możliwe za pomocą indywidualnego dekretu Prezydenta - skoro prawo tego nie zabrania... to może on to zrobić.
Na razie jednak mamy do czynienia z uporczywym łamaniem bialeńskiego prawa w postaci zakładania kolejnych kont/tożsamości przez tą sama osobę, a to zdecydowanie wymaga ponownie reakcji Policji. Jak napisałem - nie mam nic przeciwko zezwoleniom na powrót jeśli warto to zrobić - a osoba, które chce dostać "druga szansę" rokuje nadzieje na dalsze, pozytywne działanie w ramach RB. Ale musi to mieć "ręce i nogi" i nie można dopuszczać do jawnego łamania prawa i zakładanie kolejnych kont - tylko dlatego, że poprzednie zostały zablokowane całkowicie słusznie przez Policję.
Jak dla mnie na razie powinno być tak:1. Posty delikwentki napisane z kont klonów - do śmietnika.
2. Konta klonów n.p. Aleksandry - powinny być zablokowane trwale lub usunięte.
3. Prezydent
jeśli ma taką wolę - wydaje odpowiedni akt pozwalający tej osobie powrócić pod inną postacią.