Autor Wątek: Wieści z zagranicy  (Przeczytany 199832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hewret Faradobus

Odp: Wieści z zagranicy
« Odpowiedź #300 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 23:10:27 »
Grutin boi się mnie, więc nie dopuścił mnie do swojego "królestwa".
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #301 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 23:13:46 »
Może Twój avatar ich wystraszył? :3

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #302 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 23:14:04 »
Tylko że tam nie ustawiałem awatara. :D
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

« Odpowiedź #303 dnia: Pon, 28 Lip 2014, 23:18:48 »
Brodria na bieżąco śledzi nasze forum, więc z pewnością zauważyli. :D
No ale dobrze, były Książę Sarmacji też był przez kilka lat zbanowany w Scholandii, a ja jestem do dzisiaj zbanowany w Sarmacji. :D

« Odpowiedź #304 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 15:08:11 »
http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=30&p=143899#p143899
Cóż, czy to już strach przed konkurencją?
Oczywiście ja nie popieram tego antybialeńskiego trollingu, który miał miejsce w Sarmacji, ale w Bialenii bym takiej ustawy nie poparł. ;)

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #305 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 15:28:00 »
Taki zapis może wywołać wojnę polityczną - bo przecie jak można sądzić obywatela innej mikronacji, jeśli ta mikronacja broni praw obywatela nawet poza swoimi granicami?

« Odpowiedź #306 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 15:31:31 »
Zrób jakąś akcję propagandową, żeby tego nie przyjęto. :P

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #307 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 15:58:06 »
Taki zapis może wywołać wojnę polityczną - bo przecie jak można sądzić obywatela innej mikronacji, jeśli ta mikronacja broni praw obywatela nawet poza swoimi granicami?
Jakoś nie widzę w tym problemu... nie trzeba być obywatelem danego kraju, aby być sądzonym za popełniane przewinienia na jego terytorium. Zasadę powyższą tak samo można odnieść do v-państw, jako terytorium uznając forum danego państwa.

Trudno, żeby nie można było wyciągać konsekwencji dyscyplinarnych (karnych) na naszym forum tylko dlatego, że ktoś tutaj piszący nie jest obywatelem RB. Oni mają swoje i ustalają na nim swoje zasady... nie widzę w tym nic zdrożnego. inna sprawa, że wyraźnie się boją konkurencji, ale to ich strach i ich problem, który chcą mądrzej lub głupiej rozwiązać.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Konstanty Jerzy Michalski

• Immanuel Kartografii Tamostosowanej
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 21
  • GG: 50930927
    • NPE: BI13111600010
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #308 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 16:19:40 »
Musiałem oświadczenie wystosować, bo tego trolla po prostu nie zniosę. Szczerze, wbił bym go na pal za takie chamskie reklamowanie (kulturalne jest spoko, ale chamstwa nie znoszę). Mam teorię... może to nasz były minister promocji, który uciekł?
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #309 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 18:53:08 »
Musiałem oświadczenie wystosować, bo tego trolla po prostu nie zniosę. Szczerze, wbił bym go na pal za takie chamskie reklamowanie (kulturalne jest spoko, ale chamstwa nie znoszę). Mam teorię... może to nasz były minister promocji, który uciekł?
A nie namierzyli by go od razu po IP?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #310 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 18:56:18 »
A nie namierzyli by go od razu po IP?
A to zależy... są stosunkowo proste sposoby na to by nie "namierzyli", a ponadto niekoniecznie trzeba mieć stałe IP.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #311 dnia: Wto, 29 Lip 2014, 20:32:13 »
Wątpię, żeby Jankowi chciało się w coś takiego bawić. Naprawdę bardzo wątpię.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #312 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 11:10:24 »
Co by nie powiedzieć o Janie to nigdy by nie szkodził dla jaj. Znam go trochę dłużej od was (no może poza Andrzejem) i nie był by wstanie się w coś takiego bawić, no i nie miał by na to czasu.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #313 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 15:12:56 »
Dopiero teraz się zorientowali że jesteśmy Australią mikroświata.

http://fbrodria.cba.pl/showthread.php?tid=103&pid=270#pid270

EDIT: Ocenzurowano, a potem usunięto moje oświadczenie, to putinizm pełną gębą. ;)
« Ostatnia zmiana: Śro, 30 Lip 2014, 15:27:08 wysłana przez Immanuel Kartografii Tamostosowanej »

« Odpowiedź #314 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 15:13:13 »
Mam naprawdę takie samo zdanie. To, że Janek ma inną wizję istnienia państwa nie oznacza, że jest on wrogiem Republiki. I dość tego demonizowania.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #315 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 15:28:49 »
Dostęp do tego co linkujesz jest dla osób zalogowanych... sądzę, że w takim przypadku należałoby się posłużyć cytatem, a nie linkiem. Bo niby skąd mamy wiedzieć co tam jest - jest tylko link i Twój komentarz, który może być i trafny, ale bez chociaż fragmentu tamtejszej wypowiedzi mówi niewiele.
« Ostatnia zmiana: Śro, 30 Lip 2014, 16:42:55 wysłana przez Krzysztof Razorblade »

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #316 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 15:35:35 »
Mam naprawdę takie samo zdanie. To, że Janek ma inną wizję istnienia państwa nie oznacza, że jest on wrogiem Republiki.
To czy jest autorem czegoś tam... nie rozstrzygam - bo brak mi wiedzy (nawet tego nie czytałem), a wypowiadałem się tylko w kwestii skuteczności rozpoznania po IP. Faktycznie kombinacja ze zmianą tożsamości mi do tego osobnika nie pasuje... raczej chciałby być właśnie rozpoznany.

Natomiast co do ostatniego zacytowanego zdania to się zdecydowanie nie zgadzam - za dowód wystarczają negatywne wypowiedzi na temat RB poza granicami. Pamiętasz  ten "wywiad" w FB? Byłbym więc ostrożny z takimi twierdzeniami.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #317 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 16:30:28 »
Szanowni Rodacy!
Panie Prezydencie!
Drodzy Ministrowie i Posłowie!

Doszły nas słuchy, jakoby Bialenia próbowała odseparować się od swojego macierzystego kontynentu- jakim jest Nordata. Bialeńczycy proklamowali utworzenie subkontynentu Valhalla. Podpisując traktat uznaniowy z Republiką Bialeńską- podpisywaliśmy traktat z państwem nordackim. Teraz Szanowni Państwo zmieniły się pewne kwestie. Dlatego jeszcze w tym tygodniu zwrócę się do Izby Rad, czy należy unieważnić traktat uznaniowy z Bialenią, czy też może warto, aby głowy naszych państw podpisały go ponownie z uwzględnieniem położenia Bialenii. Co do utworzonego subkontynentu, oczywiście Federacja Brodryjska nie może w żaden sposób pozwolić na próby separatyzmu na naszym kontynencie. Takie sytuacje pokazują, że Nordata jest niestabilna i nie opłacalna w lokalizację nowych, kto wie może w przyszłości prestiżowych państw. Musimy na ten moment stwierdzić, że jest to separatyzm i pogwałcenie jedności kontynentalnej. Będę starał się przekonać Izbę Rad by nie uznawała bialeńskich wybryków, które szkodzą im samym, a także nam jako nordackiemu państwu! Musimy powiedzieć dość! Od masońskich prób dominacji po geograficzne wybryki Bialenia chyli się ku upadłości. My nie przyłożymy ręki do gnijącego jabłka!

Dziękuję.

Niech Grutin nie rozpłacze się. Naoglądał się o wschodniej Ukrainie w telewizji, to teraz wyskakuje z jakimiś "separatystami" - ciekawe, czy znał wcześniej te słownictwo.
Bialenia jest państwem suwerennym i niepodległym, nikt za Bialenię, a tym bardziej o Jej położeniu decydować nie będzie. Po tych słowach tego "premiera" jestem przekonany, że Brodria szkodzi nie tylko sobie, ale całemu otoczeniu. A po zerwaniu traktatu przez stronę brodryjską (w sumie i dobrze, bo po co Nam traktat z wrogim państwem?) niech nie oczekują, że dojdzie do podpisania drugiej. Jako Minister Propagandy dołożę wszelkich starań, aby nazwa "Federacja Brodryjska" zniknęła z bialeńskich map.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #318 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 17:01:58 »
Nordata nie jest żadnym macierzystym kontynentem Bialenii (jako wyspy).

Immanuel - jak zdecydują się unieważnić traktat, to od razu skreślaj ich z listy państw uznawanych.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #319 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 17:21:13 »

Niech Grutin nie rozpłacze się. Naoglądał się o wschodniej Ukrainie w telewizji, to teraz wyskakuje z jakimiś "separatystami" - ciekawe, czy znał wcześniej te słownictwo.
Raczej bardziej przypomina to jakby brali nas za Czeczenie niż Donbas. Donbas by był jakby coś od nas chciało do nich a to my chcemy odseparować się od nich. Jak dla mnie to mylą tam v-świat z grą polityczną.
Takie sytuacje pokazują, że Nordata jest niestabilna i nie opłacalna w lokalizację nowych,
Znany powszechnie fakt.
kto wie może w przyszłości prestiżowych państw.
Samouwielbienie.
Będę starał się przekonać Izbę Rad by nie uznawała bialeńskich wybryków, które szkodzą im samym

Jak przepraszam szkodzi to nam? Zostaniemy ekskomunikowani prze "wielką federacje"?
Od masońskich prób dominacji po geograficzne wybryki Bialenia chyli się ku upadłości.
Myślę, że ktoś inny chyli się ku upadkowi.
My nie przyłożymy ręki do gnijącego jabłka!
A to akurat poprawnie, gnijące jabłka śmierdzą.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

« Odpowiedź #320 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 17:35:50 »
Nie wiem skąd Grutin wziął informacje o "separatyzmie kontynentalnym", skąd w ogóle takie pojęcie powstało. :D
Cóż, trzeba będzie oficjalne pismo wystosować.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #321 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 17:41:54 »
Cóż, trzeba będzie oficjalne pismo wystosować.
Warto? Nie sądzisz, że zwracanie uwagi na to co wypisują i traktowanie tego poważnie podnosi im rangę? Nie uważasz, że lepiej ich po prostu ignorować?

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #322 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 17:43:37 »
Raczej bardziej przypomina to jakby brali nas za Czeczenie niż Donbas. Donbas by był jakby coś od nas chciało do nich a to my chcemy odseparować się od nich. Jak dla mnie to mylą tam v-świat z grą polityczną.

Czyli wynika z tego, że traktują Nas jak swoją własność.

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #323 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 20:28:21 »
Nasz Immanuel robi karierę - w Koburgii dostał wstępnie powołanie na premiera (pogrubienie nieprzypadkowe):
http://koburgia.phorum.pl/viewtopic.php?f=13&t=68#p164

• Obywatel
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #324 dnia: Śro, 30 Lip 2014, 20:37:52 »
Chciałbym zauważyć że nie głosowałem na siebie, a tym bardziej nie spodziewałem się nominacji.