Autor Wątek: 15 lat Królestwa Hasselandu - delegacje zagraniczne  (Przeczytany 516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
15 lat Królestwa Hasselandu - delegacje zagraniczne
« dnia: Pon, 04 Lip 2016, 12:12:39 »
15 LAT

Pałac Królewski w Angemont - Wielki Hol:
Miejsce przybywania delegacji zagranicznych.

Gości zza granicy wita Król Eddard I Noqtern wraz z Dworem Królewskim.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Krzysztof Hans

• Krzysztof Hans van der Ice
  • Przechodzień
  • *
  • : 0
  • Trizondal jest silny :D
    • Odznaczenia
Odp: 15 lat Królestwa Hasselandu - delegacje zagraniczne
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 04 Lip 2016, 14:08:15 »
Witam serdecznie jubilatów w imieniu Republiki Trizondalu :)
(-) Krzysztof Hans van der Ice
- Sekretarz ds. Rozwoju Kultury w Trizondalu
- Pomysłodawca Our Sound i organizator jego I oraz IX edycji

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Pon, 04 Lip 2016, 14:55:52 »
Serdecznie witamy i zapraszamy do udziału w uroczystościach.

Offline Iwan Pietrow

• Obywatel
  • Bohater
  • : 129
  • "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."
    • NPE: BI15060400075
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Pon, 04 Lip 2016, 17:10:48 »
Przed Pałac Królewski w Angemont przybyła delegacja Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego. Carska limuzyna otoczona przez samochody ochrony, zatrzymała się w wyznaczonym miejscu. Z jej wnętrza wysiadł Car Iwan I Pietrow-Dostojewski. Witały go tłumy zgromadzonych wokół mieszkańców miasta. Wszędzie powiewały flagi Hasselandu i Brodrii.

Samodzierżca Wszechbrodryjski został zaprowadzony do wnętrza pałacu przez królewskich służących. Tam, w Wielkim Holu stał wraz ze swym dworem uśmiechnięty Król Eddard I. Dwóch władców podało sobie ręce na przywitanie. Car Brodrii przemówił:

Wasza Królewska Mość!

Bardzo dziękuję za zaproszenie. Cieszę się, iż będę mógł osobiście uczestniczyć w uroczystych obchodach 15-lecia powstania Hasselandu. To dla mnie wielki zaszczyt. Z tej okazji pragnę złożyć na ręce Waszej Królewskiej Mości drobny upominek - tradycyjną brodryjską szablę.

(-) Iwan Pietrow

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Pon, 04 Lip 2016, 21:52:57 »
Niedługo później do pałacu przybył orszak Bardzo Wspaniałego Króla Hirschbergii i Weerlandu, Ministra Propagandy Republiki Bialeńskiej. Ametyst I Dziecię wszedł do sali w otoczeniu dwóch uzbrojonych dziewcząt z warkoczykami i jednej bez warkoczyków, która była jego sekretarka Marlenka. Spostrzegłszy, że ubiegł go Car Iwan podszedł do obu obecnych na miejscu władców, przywitał się z nimi i przekazał prezenty.

Jest mi niezmiernie przyjemnie, że mogę wraz z Narodem Hasselandzkim świętować piętnastolecie Królestwa, które od tej pory można w zasadzie bezkarnie ukochać bez konsekwencji karnych. Początkowo planowałem przekazać na ręce Jego Królewskiej Mości Wołyń Assault , najnowszą produkcję autorstwa samego Premiera Tysiąclecia, ale chwilowo jest ona niedostępna, tak więc mam nadzieję, że zadowolicie się pudełkiem panzerfaust, które zawsze mogą się na coś przydać.

Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Irmina de Vellior y Thorn

• Lord Hasselandu
  • Osiedlowiec
  • : 12
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 04 Lip 2016, 22:00:18 »
Irmina wystąpiła z przodu i podeszła do Króla Hirschbergii i Weerlandu, Ministra Propagandy Republiki Bialeńskiej. Ametyst I Dziecię i przemówiła

W imieniu JKM Eddarda I Noqtern oraz całego narodu Hasselandu, jesteśmy ogromnie wdzięczni za podarunki. Owe prezenty przekażemy naszej armii. Mamy nadzieje ze okażą się dla niej przydatne. A tymczasem zapraszam serdecznie Króla do świętowania tego dnia z nami. Cieszymy się również, że narody nasze żyją w przyjaźni.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Moderator
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 04 Lip 2016, 22:22:45 »
Ja natomiast pragnę podziękować za wspaniały podarek z Carstwa Brodryjskiego. Dziękuję przyjacielu i cieszę się, że pojawiłeś się znowu w Królestwie Hasselandu.

Offline Krzysztof Hans

• Krzysztof Hans van der Ice
  • Przechodzień
  • *
  • : 0
  • Trizondal jest silny :D
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 04 Lip 2016, 23:36:39 »
Kolejną delegacją jaka to przybyła na uroczystość jest ta pochodząca z sąsiedniego Trizondalu. Delegatem na niej jest Sekretarz ds. Rozwoju Kultury Krzysztof Hans. Tuż po wysiadnięciu z pojazdu dostojnym krokiem wręczył JKM dwie partie win, owców pracy trizondalskich rąk. Umieszczone one były sześciu skrzyniach z których to dwa były przeznaczone do wykorzystania w późniejszym czasie ze względu na drogą cenę sprowadzonych napojów. Na czterech z sześciu skrzyń widniały napisy regionów Trzondalu z których to wina pochodziły zaś w dwu powstałych były napisy "Na Uroczystość 15 lecia Hasselandu" pod którymi widniały regiony pochodzenia win - na jednym były napoje z Dalmencji i Zongyi a na drugim z Pięciopolski i Trilandu. Krzysztof Hans po swojej przemowie wręczył osobiście jedno z win (pochodzące z miasta Trizopolis) zapakowane w specjalne opakowanie będące odrębnie od skrzyń. JKM nakazał przygotować dwie skrzynie na bal zaś pozostałe cztery schować do królewskiego depozytu. Krzysztof Hans w tym czase jeszcze raz złożył życzenia urodzinowe dla Hasselandu.

W imieniu Trizondalu jeszcze raz dziękuje za możliwość uczestniczenia w tym ważnym dla Królestwa Hasselandu momencie w którym to kończy 15 lat. Prezentem od Trizondalu tak jak już wspomniałem nieco wcześniej są wina, wytwory prac ludzkich mieszkańców mojego kraju. Wino jak wiemy jest im starsze tym lepsze więc miejmy nadzieje że nasze państwa będą działały na podobnych zasadach. Nie pozostaje mi n nic innego jak tylko wręczyć upominek z mojego kraju mając nadzieje że będzie on przydatny:

(-) Krzysztof Hans van der Ice
- Sekretarz ds. Rozwoju Kultury w Trizondalu
- Pomysłodawca Our Sound i organizator jego I oraz IX edycji