Autor Wątek: OŚWIADCZENIE W SPRAWIE SHODAN.  (Przeczytany 766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamil Maciejewski

OŚWIADCZENIE W SPRAWIE SHODAN.
« dnia: Czw, 07 Lip 2016, 21:38:48 »
Ehhh.... nabroiłem. Przepraszam wszystkich, a zwłaszcza Hasseland, który został obwiniony za to, co zrobiłem. W związku z tym:

OŚWIADCZAM, że DZIAŁANIA SHODAN NIE MIAŁY ŻADNEGO ZWIĄZKU, ANI POMOCY ZE STRONY HASSELANDU. DOWODEM - ZNISZCZENE LUCZENG I ZAJĘCIE CPZ. KTÓRY WŁADCA APROBOWAŁBY TAKIE WYBRYKI OBYWATELA?!

Napisałem tak gigantyczną czcionką, żeby nie było, że ktoś czegoś nie zauważył, albo nie doczytał. Caps Lock zastosowałem, żeby nikt nie miał nawet cienia wątpliwości.

Odp: OŚWIADCZENIE W SPRAWIE SHODAN.
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 07 Lip 2016, 21:47:45 »
Dobra, a teraz odpowiem na post Otto:

Cytat: Otto von Teller
Dziękuję za głos!

Wczoraj (06.07.2016) w godzinach porannych, delegat Pustkowi Winków, major Prezerwatyw Tradycja Radziecki, zgłosił wniosek dotyczący dyskusji nad domniemanym włączeniem w struktury Królestwa Hasselandu Wyspy Vienbien (nazwa hasselandzka). Wystarczyło poczekać kilka godzin, ażeby Król-Senior Królestwa Hasselandu, Piotr de Zaym, pełniący jednocześnie funkcję Naczelnego Inspektora Sił Zbrojnych, wydał rozkaz rozpoczęcia "ćwiczeń" o kryptonimie DUCH MORSKI 2016:

Rozkaz Naczelnego Inspektora Sił Zbrojnych

1. Polecam rozpoczęcie ćwiczeń morskich w obszarze morskim Vienbien - DUCH MORSKI 2016.
2. W ćwiczeniach biorą udział:
- 1 Grupa Operacyjna - niszczyciel "Król Janusz I", korweta "Ashtala".
- 2 Grupa Operacyjna - okręt logistyczny "Angemont", okręt desantowy "Tygrys".
- 3 Grupa Operacyjna - zmoblizowane statki cywilne, HSC-1, HSC-2, HSC-3.
3. W razie zakłócenia ćwiczeń przez obce siły, rozkazuję likwidację zagrożenia przy użyciu wszystkich dostępnych środków.

Kilka minut później, wydał kolejny rozkaz:

Rozkaz Naczelnego Inspektora Sił Zbrojnych

1. Polecam postawienie w stan gotowości 2. Dywizji Hasselandzkiej.
2. Polecam wzmocnienie 2DH przez przerzucenie do Vienbien 103. i 104. Dywizjonu Rakietowego.

Przypadek?

Jeszcze zanim niżej podpisany, złożył wniosek dotyczący potępienia działań Królestwa Hasselandu, bialeńska sztuczna inteligencja SHODAN, rozpoczęła tworzenie przyczółku na kontynencie Orientyckim, a także ostrzeliwanie mieszkańców ziem ex-Pięciopolskich, biorąc ludzi ubranych w łachmany, za Winków: http://winktown.cba.pl/forum.php?post=2056#post2056

Każdy kto orientuje się w podstawach geografii dobrze wie, że Pustkowia leżą po drugiej stronie kontynentu, więc ciężko założyć tutaj przypadkową pomyłkę. Dodatkowo, wszelkie twierdzenia że sztuczna inteligencja SHODAN jest niezależna od Hasseland, tudzież Bialenii, jest mylne, ponieważ jej twórca Kamil Maciejewski, jest oficerem w wojsku Republiki Bialeńskiej. Na Pustkowiach Winków również mamy sztuczną inteligencję, prawdziwe imperium maszyn zwane Techrzeszą, a mimo to udaj

a także jeden z oficerów Bialeńskich Sił Zbrojnych (lub jego twór), dopuściły się ataku na Orientykę.
Dziękuję za uwagę!

1. BYŁEM oficerem, ale NIE jestem nim teraz. Po co wyciągasz na wierzch to, co robiłem (a raczej miałem robić - w wojsku aktywny nie byłem)? Ranon potwierdzi ci moje słowa, a jak nie wierzysz, to zobacz dział armii RB - ostatni mój post, który został tam napisany pochodzi najpóźniej z początku 2015.

2. SHODAN NIE jest w takim razie wytworem armii - na początku wybryku napisałem wyraźnie, że Kamil został przez nią porwany i, że działa ona wbrew woli zarówno mera Luczeng, jak i Króla Hasselandu.

3. Ten wybryk z najazdem na kontynent to był czysty idiotyzm i przepraszam za to. W każdym razie wskaż mi w którym miejscu pisałem, że SHODAN chce zaatakować ziemie Winktown - zrobiła, co zrobiła po to, żeby ułatwić sobie WALKĘ Z HASSELANDEM.

4. Oni nie byli ubrani w łachmany, tylko mieli artylerię i karabiny. To wynika z mojego opisu działań. Po za tym nie było żadnego ostrzału, tylko szybki atak od tyłu. Ty w ogóle czytałeś tamten opis?
« Ostatnia zmiana: Czw, 07 Lip 2016, 21:55:50 wysłana przez Kamil Maciejewski »

« Odpowiedź #2 dnia: Czw, 07 Lip 2016, 22:04:08 »
Cytat: Otto von Teller
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=5841.new#new

OŚWIADCZAM, że DZIAŁANIA SHODAN NIE MIAŁY ŻADNEGO ZWIĄZKU, ANI POMOCY ZE STRONY HASSELANDU. DOWODEM - ZNISZCZENE LUCZENG I ZAJĘCIE CPZ. KTÓRY WŁADCA APROBOWAŁBY TAKIE WYBRYKI OBYWATELA?!

- Kamil Maciejewski

Np. niszczenie miast na Pustkowiach jest na porządku dziennym, ale my mamy taki klimat. A Hasseland/Bialenia nawet nie skomentowały ataku SHODAN na Pięciopolskę. Trudno zignorować działanie osoby, będącej oficjalnie w strukturach Bialeńskich Sił Zbrojnych. Dodatkowo sam pan pisze że zamierzał pan sobie zrobić przerwę od mikronacji. Chciało się odejść z hukiem, tylko nie wyszło?

1. Zacznę od końca - TAK, NIE WYSZŁO. Powinienem był zbudować ten reaktor atomowy i odejść w ciszy jak wielu przede mną. Przepraszam za ten błąd.

2. Istnieją dwa pojęcia: de facto i de iure. De iure może i jestem kimśtam w armii, ale de facto od LAT się w niej nie udzielam. Poza tym, jakie masz dowody na to, że oficjalnie wciąż jestem oficerem?

3. Nie skomentowały tego, bo to był idiotyczny wybryk jednego użytkownika na neutralnym terenie nie należącym do nikogo. Co mieli robić? Walcząc z tym jedynie promowaliby takie przejawy głupoty.

4. Może i niszczenie miast występuje w Winktown, ale co z tego, skoro Hasseland to zupełnie inny typ mikronacji? To tak, jakbyś porównywał masło z benzyną - oba są substancjami organicznymi, ale różnice są tak znaczne, że zasady obchodzenia się z jednym nijak się mają do zetknięcia się z drugim.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 07 Lip 2016, 22:19:33 »
Co to jest to całe "Shodan"?
No i co to jest za zamieszanie, gdzie wciągana jest Bialenia?

Bo nie przypominam sobie, aby ktokolwiek z oficjeli władz RB podejmował jakiekolwiek decyzje ws. inwazji na ziemie obce.

Spoiler: pokaż
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Czw, 07 Lip 2016, 23:29:01 »
Kamilu jesteś pułkownikiem rezerwy Bialeńskich Sił Zbrojnych.
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 08 Lip 2016, 05:04:03 »
Poza tym, jakie masz dowody na to, że oficjalnie wciąż jestem oficerem?
No w sumie dowody to są.... Rozkaz Dowódcy Sił Zbrojnych RB nr  06/P/2016 z dnia 26.04.2016 - dostępny tutaj: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4849.0

Nie reagowałem bo wydawało mi się, że Kamil prowadzi jakiś wątek narracyjny. I proponowałbym to tak potraktować - zebrać te tematy z tym cały "Shodan" do kupy, umieścić gdzieś i opatrzyć proponowaną przez Eddarda sygnaturą dla takich wątków... Może nawet do tego konkursu się nada?

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Pią, 08 Lip 2016, 10:35:35 »
Taka była właśnie moja propozycja. Będzie to idealne  na konkurs.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

« Odpowiedź #7 dnia: Pią, 08 Lip 2016, 11:39:38 »
Zgadzam się z Królem i Marszałkiem.

« Odpowiedź #8 dnia: Pią, 08 Lip 2016, 11:59:24 »
Założyłem temat "SHODAN - wszystko". Czy ktoś może tam przenieść całe to wydarzenie, albo nadać mi takie możliwości, żebym sam to zrobił?

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Pią, 08 Lip 2016, 23:31:03 »
SHODAN wzburzył Trizondal, który na nieszczęście potraktował go na poważnie.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #10 dnia: Pią, 08 Lip 2016, 23:38:46 »
Pięciopolanie umarli wraz ze śmiercią Schmitza.

Obecnie takich nie ma, to są dinozaury niczym Victorianie. ;)
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Pią, 08 Lip 2016, 23:47:46 »
Krzysztof Hans:
Polemizowałbym z tym zagrażaniem. Obecnie prowadzicie manewry na byłych ziemiach Pięciopolski w związku z tym Trizondal może czuć się zagrożony. Manewrom Hasselandu w Pięciopolsce zarówno naszej jak i tej sąsiedniej mówimy stanowcze NIE!

Ja:
Czy chodzi o manewry w Vienbien? To są ziemie byłej Pięciopolski? Dlaczego w takim razie w budowę miasta i wyspy zaangażowane były firmy z Trizondalu i sam Marcel Hans, który popierał przejęcie Vienbien i widział ją jako możliwość współpracy Hasselandzko-Trizondalskiej?

Czy również Pan Marcel Hans uważa nasze działania za godne potępienia?