Wizyta p.o. Prezydenta RB Iwana Pietrowa-Dostojewskiego w Księstwie Sarmacji
Wczorajszego wieczoru p.o. Prezydenta RB Iwan Pietrow-Dostojewski odbył wizytę w Księstwie Sarmacji. Udał się on do jednego z regionów - Królestwa Teutonii, obchodzącego 13. rocznicę powstania. W trakcie uroczystości rocznicowych przemawiało wiele wybitnych osobistości, w tym Książę Sarmacji Tomasz Ivo Hugon i Król Teutonii Andrzej Fryderyk. Pełniący obowiązki Prezydenta RB także wystąpił z przemówieniem:
Wasza Książęca Mość,
Wasza Królewska Mość,
Szanowni Zgromadzeni!
Na wstępie chciałbym przeprosić Wasze Ekscelencje za to, iż Prezydent Hewret Faradobus nie pojawił się na dzisiejszych uroczystościach. Niestety nagłe sprawy realowe odciągnęły go od mikroświata.
Jako p.o. Prezydenta RB zostałem zatem wyznaczony do reprezentowania mego państwa.
Cieszę się, iż najwyższe władze RB zostały zaproszone na 13. rocznicę powstania Królestwa Teutonii. To ważny gest dla wszystkich Bialeńczyków. Bardzo za to dziękujemy.
Szczególnie ważne jest to, iż pomimo różnic, które występują między Naszymi państwami, możemy wspólnie brać udział w tych prześwietnych uroczystościach.
Królestwo Teutonii jest wzorem dla państw stowarzyszonych z Bialenią. Jest to bardzo aktywna część Sarmacji, istniejąca już 13 lat. Jak wspomniał JKM, w mikroświecie są to eony. Tak długi okres istnienia świadczy o wyjątkowości Teutonii.
Gratuluję z całego serca tym, którzy tworzą KT, którzy przyczyniają się do jego rozwoju. Należą im się wielkie brawa.
Liczę także na to, iż Republika Bialeńska oraz Księstwo Sarmacji zbliżą się do siebie i podejmą ze sobą różne dialogi - kulturowe, polityczne, militarne, itd. Liczę na to, iż uda Nam się znaleźć wspólny język.
Mam również nadzieję, iż w trakcie prowadzenia dialogów, państwa stowarzyszone i regiony Bialenii zawiążą współpracę z Królestwem Teutonii. Mam nadzieję, iż będzie ona bardzo owocna.
Dziękuję za uwagę. Vivat Teutonia! Vivat Sarmacja! Vivat Bialenia!
Po części oficjalnej, obywatele sarmaccy przeszli do różnego rodzaju konkursów, przygotowanych specjalnie z okazji święta.
Dokładna relacja z obchodów, zawierająca wszystkie wystąpienia, dostępna jest pod tym linkiem -
http://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/9104/16