Bardziej chodziło mi o to, iż ci "wędrowcy" są mocno niestabilni i co chwila zmieniają miejsce swego przebywania. My działamy w ramach Państw Stowarzyszonych i wiemy, co chcemy i dla kogo działamy. Jestem tego pewien, że jeżeli powstanie demokratyczna Brodria, to po jakimś czasie aktywności, "wędrowcy" sobie pójdą, a my zostaniemy z nadmiernie rozbudowanym, posiadającym słabe prawo i niedziałającym państwem.
No to dokładnie tak samo, jak Wasza Carska Mość. Bialenia, Hasseland, Brodria, Wandystan, Osteria. Do wyboru, do koloru. Mam WCM zamiar dalej się licytować?
Różne państwa stowarzyszone mają różne interesy, nie ma pomiędzy nimi znaku równości.
Poprzednio demokratyczna Brodria świetnie się rozwijała, była regionalnym mocarstwem. Potem sprawa się skomplikowała ze względu na kloning Grutina, jednakże jestem przekonany, że tym razem ten błąd nie zostanie powtórzony.
Reszta obywatelstwa słusznie nie posiada (są to dwie osoby), bo w Brodrii nie była aktywna od kilku miesięcy.
Jedna z tych osób ze względu na to, że państwo stowarzyszone uniemożliwiło tej osobie działanie.
Proszę zatem nie mówić, iż "republikanów" jest więcej. Jest to kłamstwo. Proszę także pamiętać, iż to nie ja postanowiłem zrobić bunt i to nie ja podzieliłem Brodrię.
A więc:
1. AndrzejSwarzewski - republikanin niezwiązany z separatystyczną republiką.
2. Bajtuś - zdaje się, że stronnik WCM.
3. Kamil Maciejewski - nieaktywny
4. Iwan Pietrow-Dostojewski - Car
5. Konstanty Jerzy Michalski - nie wiem w jaki sposób nie utracił obywatelstwa brodryjskiego.
6. Markus Wettin - nieaktywny w Brodrii
7. Mikołaj Patryk Dostojewski - stronnik WCM, ale - uwaga, uwaga - car Abachazji.
8. Tomasz Bagrat-Dostojewski - Prezydent Republiki
Do tego dochodzi republikanin Fiodor, któremu Bialenia uniemożliwiła działanie w Brodrii oraz republikanin Piotr Konstanty Dostojewski, który dopiero 19 lipca utracił obywatelstwo. Życzę powodzenia w tworzeniu trzyosobowej Brodrii, z zaangażowanym w Hasseland Bajtusiem oraz Carem Abachazji Mikołajem.
Chce WCM podjąć rozmowy, czy nie? Proszę o męską decyzję.