Prawdopodobnie coś przegapiłem. Prosiłbym o przybliżenie idei Igrzysk. Na czym by miały one polegać? To niewątpliwie ułatwiłoby także ew. wykonanie logo.
Igrzyska pokrótce przedstawiłem w swoim poście w Biurze Promocji. Zostałem wówczas powołany na stanowisko Wiceministra i od tamtej pory, wraz z Rządem, staram się spisać wszystkie niezbędne Regulaminy itd. dotyczące zawodów. Niedługo wraz z MSZ chcielibyśmy zacząć rozsyłać do innych mikronacji pisma z propozycją wzięcia udziału w przedsięwzięciu, jednak do tego czasu musimy zdecydować, czy aktualny Statut i Regulamin jest OK i nie wymaga poprawek. Dlatego nie chciałbym upubliczniać go przed podjęciem rozmów z innymi państwami, bo wiele może jeszcze ulec zmianie.
Mogę ogólnie powiedzieć, że Międzynarodowe Igrzyska Mikroświata miałyby być największym tego typu konkursem wieloetapowym w mikroświecie. Państwa biorące udział w wydarzeniu wysyłałyby swoje reprezentacje do Wolnogradu, gdzie wszystko miałoby miejsce, prawdopodobnie na specjalnie do tego zaprojektowanej podstronie.
W każdym etapie Organizatorzy, czyli najprawdopodobniej "Minister właściwy ds. konkursów RB i wyznaczone przez niego osoby" (cytat ze Statutu) wymyślaliby przeróżne zadania konkursowe. Mogłyby dotyczyć wszystkiego, czyli np. konkursy literackie, fotograficzne, wiedzy... Liczyłaby się przede wszystkim pomysłowość. Generalnie konkurs interdyscyplinarny dla wszystkich chętnych krajów, ponad podziałami. Idea szlachetna, ale wierzę, że możliwa do realizacji

Nazwa "Igrzyska", ponieważ inspiruję się igrzyskami Starożytnej Grecji, kiedy uczestnicy zatrzymywali na ich czas wszystkie konflikty. Nawet w Statucie zawarłem zapis o przyjaźni między mikronacjami, budowaniu relacji i silnej współpracy
Marietto, możesz wziąć udział

Nie chciałem ograniczać konkursu związanego z Igrzyskami tylko do obywateli. Tak jak pisałem wyżej -
ponad podziałami 
Można oddać nieokreśloną liczbę logotypów