Autor Wątek: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016  (Przeczytany 3729 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
Odp: Wspólnota Rozwoju - wybory parlamentarne sierpień 2016
« Odpowiedź #25 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 10:21:47 »
Nie śledzę tej dyskusji i ostatnio zbytnio RB ale dlaczego taki antyludzki rak jak fiodor ma prawo głosu i ktoś mu jeszcze odpowiada?
PS. Czekam na pozew i kłótnie o to, że i tak jestem mniej wartościowym mieszkańcem.
Akrypo, Fiodor "odsiedział" 8 tygodni w więzieniu, a teraz nie ma prawa głosu w wyborach. Chyba każdy zasługuję na drugą szansę?
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 10:52:25 »
Nie śledzę tej dyskusji i ostatnio zbytnio RB ale dlaczego taki antyludzki rak jak fiodor ma prawo głosu i ktoś mu jeszcze odpowiada?
PS. Czekam na pozew i kłótnie o to, że i tak jestem mniej wartościowym mieszkańcem.
Dopiszę sobie wyzwisko do podpisu Akrypa. :*
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 11:01:13 »
Szkoda, że mnie Seweruś wykluczył z grona wybierających i wybieranych, bo mi się nudzi.
A ja to bym na Twoim miejscu nie narzekał - bo Sędzia to akurat zastosował najniższą możliwą karę z art. 57 par. 2, mógł zastosować znacznie wyższą (z banicją włącznie), a do tego środek karny też raczej z "dolnej półki".

Chyba każdy zasługuję na drugą szansę?
I zobaczymy jak ją wykorzysta...

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 11:16:06 »

Otóż to! Myślę, że wykorzystanie danej szansy jest o wiele istotniejsze niż sam fakt otrzymania szansy przez, w tym przypadku, Fiodora. Szansa jest możliwością zreflektowania się, możliwością zachowania się zupełnie inaczej niż wcześniej się zachowywało, czyli lepiej, porządniej, jest wreszcie możliwością niezwykłą, bo rzadko kiedy ktoś otrzymuje nasze zaufanie po raz wtóry. Fiodorze, weź się w garść i wykorzystaj ten moment!
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 17:39:29 »

Otóż to! Myślę, że wykorzystanie danej szansy jest o wiele istotniejsze niż sam fakt otrzymania szansy przez, w tym przypadku, Fiodora. Szansa jest możliwością zreflektowania się, możliwością zachowania się zupełnie inaczej niż wcześniej się zachowywało, czyli lepiej, porządniej, jest wreszcie możliwością niezwykłą, bo rzadko kiedy ktoś otrzymuje nasze zaufanie po raz wtóry. Fiodorze, weź się w garść i wykorzystaj ten moment!
Lol, nie. Wystarczy nie nazywać się Markus Vilander. >:P
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #30 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 19:16:38 »
Ja mam już czwartą szansę. Kto was matematyki uczył?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 19:18:32 »
Ja mam już czwartą szansę. Kto was matematyki uczył?
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #32 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 20:16:09 »
A jak tam Markus Vilander radzi sobie w Wurstlandii? :3

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 20:23:35 »
Lol, nie. Wystarczy nie nazywać się Markus Vilander.

Zupełnie nie zrozumiałeś tego fragmentu mojej wypowiedzi. Różnica między otrzymaniem szansy a ponownym zaufaniem jest tak gigantyczna, że aż trudno o jakieś porównanie do tego monumentalizmu przepaści. Szansa jest możliwością niezwykłą, bo rzadko kiedy ufamy drugiej osobie w pełni po raz wtóry, więc kolejna szansa jest zaufaniem, ale częściowym, co stwarza okazję, by swoje zachowanie zmienić, a tym samym zaufanie odbudować do maksimum.
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 20:25:04 »
Lol, nie. Wystarczy nie nazywać się Markus Vilander.

Zupełnie nie zrozumiałeś tego fragmentu mojej wypowiedzi. Różnica między otrzymaniem szansy a ponownym zaufaniem jest tak gigantyczna, że aż trudno o jakieś porównanie do tego monumentalizmu przepaści. Szansa jest możliwością niezwykłą, bo rzadko kiedy ufamy drugiej osobie w pełni po raz wtóry, więc kolejna szansa jest zaufaniem, ale częściowym, co stwarza okazję, by swoje zachowanie zmienić, a tym samym zaufanie odbudować do maksimum.
Wciąż podtrzymuję swoje zdanie. Gdybyś miał rację, to Sasza nie zostałaby wybrana na drugą kadencję.

• Poseł
  • Bohater
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Pią, 19 Sie 2016, 20:27:32 »
Wciąż podtrzymuję swoje zdanie. Gdybyś miał rację, to Sasza nie zostałaby wybrana na drugą kadencję.

Inaczej ta zasada, o której mówiłem, funkcjonuje w warunkach mikronacyjnych, a inaczej w realowych, ale wyjątek potwierdza regułę.