Autor Wątek: Komunikat nt. Klindii  (Przeczytany 565 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Komunikat nt. Klindii
« dnia: Wto, 01 Kwi 2014, 20:34:22 »
Republika Bialeńska uzna brodryjską aneksję Klindii. Uznaliśmy argument, że Klindia destabilizuje aktywność kontynentu.
Poparcie interwencji zbrojnej jest dla nas korzystne dyplomatycznie i geopolitycznie. Zależy nam na aktywnym kontynencie bez papierowych państewek. Ponadto, jak poinformował mnie Prezydent Grutin, Klindia nie ma żadnych poważnych sojuszników, którzy mogliby nam zagrozić.

Pozdrawiam,
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline Jan Sapieha

• Osiedlowiec
  • : 0
    • Odznaczenia
Re: Komunikat nt. Klindii
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 01 Kwi 2014, 23:06:07 »
Polityczny faux pas jak dla mnie. Poparcie aneksji stawia nas w niekorzystnym położeniu bo nic z tego nie mamy poza łatką współzaborcy na arenie międzynarodowej. Zawsze myślałem że prowadzimy pokojową politykę i jesteśmy przyjaznie nastawieni wobec innych v-państw.Jak chcemy tworzyć organizacje krajów skoro mieszamy się w taką śmierdzącą sprawe ? Wydaje mi się że ta decyzja nie była w zgodzie z racją stanu Republiki która ma inne priorytety np wspomniana liga międzypaństwowa pod naszym przewodnictwem.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 01 Kwi 2014, 23:25:19 »
Cytat: "Jan Sapieha"
np wspomniana liga międzypaństwowa pod naszym przewodnictwem.
Jaka wspomniana liga międzypaństwowa? :D
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Jan Sapieha

• Osiedlowiec
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 01 Kwi 2014, 23:29:41 »
Staramy się prowadzić przyjazną polityke zewnętrzną, poprawiamy stosunki oraz tworzymy sojusze. To w dalszym etapie powinno przekształcić się w coś w rodzaju ligi międzypaństwowej która będzie czymś na kształt związku obronnego. Tak ja to widzę.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu

Offline MvP

• Bohater
  • : 7
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 01 Kwi 2014, 23:43:57 »
Staramy się prowadzić przyjazną polityke zewnętrzną, poprawiamy stosunki oraz tworzymy sojusze. To w dalszym etapie powinno przekształcić się w coś w rodzaju ligi międzypaństwowej która będzie czymś na kształt związku obronnego. Tak ja to widzę.

Aaaaa, patrzyłęm na cb jako na minsitra sportu i myślałem że jakaś piłkarska liga m-państwowa xD
Maria von Primisz

II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice

Offline Jan Sapieha

• Osiedlowiec
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 01 Kwi 2014, 23:55:03 »
Jakie ma Premier zdanie nt. akcji zbrojnej w Klindii i naszego udziału ?
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu

« Odpowiedź #6 dnia: Wto, 01 Kwi 2014, 23:57:07 »
Wydaje mi się że ta decyzja nie była w zgodzie z racją stanu Republiki która ma inne priorytety np wspomniana liga międzypaństwowa pod naszym przewodnictwem.
Nasza racja stanu wymaga stania po stronie naszych sojuszników. Innej racji stanu nie ma.
Poparcie aneksji stawia nas w niekorzystnym położeniu bo nic z tego nie mamy poza łatką współzaborcy na arenie międzynarodowej.
Klindia to rzeczywiście tak potężny gracz areny międzynarodowej, że aż nie istnieją.

Offline Jan Sapieha

• Osiedlowiec
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 00:18:39 »
Moje zdanie ws.dyplomacji podtrzymuje jeszcze bardziej po Pańskim ostatnim zdaniu.  Nie liczy się jaką mocą dysponują czy nie dysponują, sam fakt zaboru i tak pozostaje. Zobaczycie będzie jak ten za przeproszeniem wrzód na dupie, który nam wypomną. Przecież nasz brak poparcia nie wiąże się z żadnymi konsekwencjami ze strony Brodii. W podpisanym sojuszu nigdzie nie jest zapisane że nasze poparcie jest wymagane. Proszę zaznaczyć że to była tylko i wyłącznie Pańska decyzja i wszelkie konsekwencje z nią związane Pan będzie odpowiadał. Ja nie widzę powodu aby popierać obcą interwencje.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #8 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 07:30:12 »
A ja bym z tym wszystkim poczekał do wyjaśnienie dokładnie kwestii tej całej Klindii - bo coś mi się zdaje, że może się okazać to faktycznie obszarem obpp czyli w sumie może w ogóle nie być mowy o jakiejś "aneksji" czy "interwencji", a po prostu o zajęciu obszaru "obpp" w imię "pędu do kolejnych o pikseli"  :wink:

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 10:15:35 »
Cytat: "Krzysztof Razorblade"
, a po prostu o zajęciu obszaru "obpp" w imię "pędu do kolejnych o pikseli"  :wink:
Wypowiem się jako doradca Prezydenta Brodrii. To terytorium jest od dawna "obpp" a nie chodzi o piksele tylko o stworzenie bardziej rosyjskich granic kraju. ;) Poza tym uważam, że trzeba usunąć około 80% "obpp" gdyż póki co nas kontynent wygląda niczym śmietnik dla zmarłych mikronacji. 20% zostało by na nowe mikronacje.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

« Odpowiedź #10 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 10:59:03 »
Proszę zaznaczyć że to była tylko i wyłącznie Pańska decyzja i wszelkie konsekwencje z nią związane Pan będzie odpowiadał. Ja nie widzę powodu aby popierać obcą interwencje.
Świat wirtualny różni się od świata realnego. Mamy tutaj niezamieszkane tereny, które nie mają władz. I takie tereny można przejmować. Klindia nie jest uznawana za państwo przez żadnego poważnego gracza geopolitycznego. Podobnie jak my i cały kontynent.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #11 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 11:48:49 »
Cytat: "Tomasz Rabotowicz"
, a po prostu o zajęciu obszaru "obpp" w imię "pędu do kolejnych o pikseli"  :wink:
Wypowiem się jako doradca Prezydenta Brodrii. To terytorium jest od dawna "obpp" a nie chodzi o piksele tylko o stworzenie bardziej rosyjskich granic kraju. ;)
"Pęd do kolejnych pikseli" został opatrzony stosownym "znaczkiem" - co nawiązywało do rozmów prowadzonych tutaj na temat ewentualnego powiększania naszego terytorium. Nic mi do tego, że zajmujecie kolejne obpp - jeśli macie chęci i ambicje je zagospodarowywać. Po prostu nieco inne podejście do tego tego samego zagadnienia - jedni uznają swoje tereny za wystarczające i starają się zagospodarować je jak najszczegółowiej, inni rozbudowują obszary o kolejne "tysiące pikseli" (dziesiątki, setki tysięcy wirtualnych kilometrów kwadratowych) dążąc do możliwie dużego obszaru. Ta sama zabawa - nieco inne podejście, ale to już kwestia gustu.

Zajęliście to co było obpp czyli nie ma problemu... takie przecież macie prawo. Nazwaliście sobie to "wyzwoleniem", czy jak inną "aneksją" i zabrzmiało "groźnie" dla tych co nie śledzą ogólnej sytuacji w v-świecie. Na drugi raz zróbcie "gwiazdkę i drobny druk" wyjaśniający, że przejmujecie obpp i nie będzie niepotrzebnych kontrowersji.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Offline Akrypa Rabotowicz von Primisz

• Klacz Teutońska
  • Policja Krajowa
  • Fanatyk
  • : 38
  • Pałowniczka
    • NPE: BI14020900117
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #12 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 12:04:05 »
Cytat: "Tomasz Rabotowicz"
Wypowiem się jako doradca Prezydenta Brodrii. To terytorium jest od dawna "obpp" a nie chodzi o piksele tylko o stworzenie bardziej rosyjskich granic kraju. ;)
"Pęd do kolejnych pikseli" został opatrzony stosownym "znaczkiem" - co nawiązywało do rozmów prowadzonych tutaj na temat ewentualnego powiększania naszego terytorium. Nic mi do tego, że zajmujecie kolejne obpp - jeśli macie chęci i ambicje je zagospodarowywać. Po prostu nieco inne podejście do tego tego samego zagadnienia - jedni uznają swoje tereny za wystarczające i starają się zagospodarować je jak najszczegółowiej, inni rozbudowują obszary o kolejne "tysiące pikseli" (dziesiątki, setki tysięcy wirtualnych kilometrów kwadratowych) dążąc do możliwie dużego obszaru. Ta sama zabawa - nieco inne podejście, ale to już kwestia gustu.

Zajęliście to co było obpp czyli nie ma problemu... takie przecież macie prawo. Nazwaliście sobie to "wyzwoleniem", czy jak inną "aneksją" i zabrzmiało "groźnie" dla tych co nie śledzą ogólnej sytuacji w v-świecie. Na drugi raz zróbcie "gwiazdkę i drobny druk" wyjaśniający, że przejmujecie obpp i nie będzie niepotrzebnych kontrowersji.
W każdym dokumencie w FB jest napisane "obpp". "Zajęliście", ja niczego nie zajmowałem, nie sprawuje aktualnie żadnego urzędu w FB.

Była premierka Republiki Bialeńskiej, Kalifka Bialenii j ziem obok, Spahbod, Lordessa, Biskupka, Masonerka, Akryponystka, Padawanka Mocy, Policjantka, Posiadaczka 69 wsi.
"Kocham noc i niebo, o wiele bardziej niż ludzkich bogów." ~ Camus
"Używamy rozumu tylko po to, by wyartykułować nasze indywidualne interesy, by wmanipulować innych w służbę naszym przyjemnościom. To świat, któremu brak wszelkiej duchowej substancji, w którym ludzie zachowują się jak inteligentne zwierzęta. Stanowimy uduchowione społeczeństwo zwierząt." ~ Hegel

« Odpowiedź #13 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 14:12:14 »
Swoją drogą niezbyt rozumiem co znaczą groźby, że będę ponosił za to konsekwencje. Jakie konsekwencje miałyby to być? Obalicie mnie, czy może zagranica mi coś za to zrobi? Będzie to wyglądać tak jak na początku lutego, że zostanę oskarżony bez procesu o zdradę stanu i odbierzecie mi prawo do obejmowania urzędów publicznych?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #14 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 17:28:21 »
np wspomniana liga międzypaństwowa pod naszym przewodnictwem.
Chodzi o tą organizację, którą mieliśmy w planach na starym forum zakładać z Brodrią i NUPIA?

Jakie konsekwencje miałyby to być?
Cóż, na szczęście nie ma u nas mistycznych paragrafów o treści w stylu: "działanie na niekorzyść RB".
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #15 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 17:29:34 »
Cytat: "Lehrabia"
Cóż, na szczęście nie ma u nas mistycznych paragrafów o treści w stylu: "działanie na niekorzyść RB".
Już za to, że jestem sarmackim agentem powinna być kara śmierci. :D Za klona kolejna kara śmierci. :D Trzecią mi jeszcze chcecie dołożyć? :D

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #16 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 17:34:54 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Już za to, że jestem sarmackim agentem powinna być kara śmierci. :D Za klona kolejna kara śmierci. :D Trzecią mi jeszcze chcecie dołożyć? :D
Teoretycznie taka kara byłaby nawet do wykonania. Dostajesz zastrzyk trucizny, wieszamy Cię, a potem rozstrzeliwujemy. :D
Ale trzeciej nie ma z czego (jeszcze :) ) dokładać. :wink:
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #17 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 17:37:05 »
Teoretycznie taka kara byłaby nawet do wykonania. Dostajesz zastrzyk trucizny, wieszamy Cię, a potem rozstrzeliwujemy. :D
Z tym, że wieszanie i rozstrzelanie trupa, to już byłoby bezczeszczenie zwłok. ;-)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #18 dnia: Śro, 02 Kwi 2014, 17:38:48 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Z tym, że wieszanie i rozstrzelanie trupa, to już byłoby bezczeszczenie zwłok. ;-)
Temu trzeba narzucić odpowiednio tempo. :D
Koniec OT.