Autor Wątek: Wniosek o przywrócenie obywatelstwa  (Przeczytany 769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
Wniosek o przywrócenie obywatelstwa
« dnia: Wto, 20 Wrz 2016, 21:44:49 »
Szanowny Panie Prezydencie,

składam wniosek o przywrócenie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej, informując jednocześnie, iż nie jestem w stanie spełnić wymogu określonego w art. 7 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 18 sierpnia 2016 r. o obywatelstwie Republiki Bialeńskiej ze względu na nieposiadanie takowego.

Wniosek swój motywuję powodami dość osobistymi - tutaj, w Bialenii, stawiałem swoje pierwsze mikronacyjne kroczki; choć potem, z powodów niemikronacyjnych zdecydowałem się opuścić Republikę, to zawsze podkreślałem swoją przynależność do narodu bialeńskiego. Jestem, można by to określić, mikronacyjnym zombie. Nie obiecuje wielkiego zaangażowania w życie publiczne; nie zamierzam również piastować wysokich urzędów państwowych. Skoro jednak już zaglądam do Was codziennie, myślę, że przywrócenie obywatelstwa uspokoiłoby choć trochę moją zbłąkaną duszyczkę.

Szerzej przedstawiać się raczej nie muszę, choć pewnie co niektórzy nowi Bialeńczycy mnie jeszcze nie znają. W wolnym czasie lubię pisać, zarówno literki jak i cyferki; prasa, programowanie, kłócenie się o wentyle bezpieczeństwa itd. W zasadzie mógłbym Bialenii zaoferować system prasowy, taki trochę karłowaty, ale zawsze jednak - jakiś. Tutaj jednak prosiłbym, jeżeli byłoby zainteresowanie, o skontaktowanie się ze mną drogą prywatną (może być Facebook - władze znają).

Kończąc, Macieju: miałeś rację, choć nie do końca. Chociaż możemy chyba uznać, że wygrałeś. Przynajmniej tym razem. W razie potrzeby, wszelkie braki we wniosku uzupełnię niezwłocznie.
« Ostatnia zmiana: Wto, 20 Wrz 2016, 22:21:17 wysłana przez Kristian Arped »
(–) Kristian Arped

Offline Karol Medycejski

• Naczelna Izba Szyderstwa
  • Przodownik
  • : 62
  • Venient in deceptione illusores
    • Odznaczenia
Odp: Wniosek o przywrócenie obywatelstwa
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 20 Wrz 2016, 21:51:42 »
Nowy komputer, co? I gra "Sarmacja" już nie chodzi... :-\

Karol Medycejski
Hrabia Mockeryshire

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #2 dnia: Wto, 20 Wrz 2016, 21:52:33 »
Twój numer NPE to: BI14053100132

Wniosek oczywiście przyjmuję i obywatelstwo nadaję.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Fiodor Swirydiuk

• Ja
  • Obywatel
  • Bohater
  • : 105
  • Jestę Hardkorę
    • NPE: BI15031300128
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 20 Wrz 2016, 23:02:48 »
Ja pierdolę! Dożyłem tego pięknego dnia. Mogę umierać jak Symeon.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

Offline Alberto de Medici

• Sędzia Ludowy
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Wto, 20 Wrz 2016, 23:52:05 »

Kristian, czy to pod wpływem słynnej uchwały #Kriwroc?
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 21 Wrz 2016, 10:52:02 »
Witaj w domu!

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 22 Wrz 2016, 09:28:05 »
O, sancta fortuna! Więc jednak dożyłem dnia, w którym pułkownik Iversen powrócił z misji. Teraz już definitywnie muszę zrobić ten opis Sądu.

Dopisz mi trzecie ciastko do długu.
Spoiler: pokaż
A Fiodorowi wybaczam. Przy takiej okazji to można.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.