Autor Wątek: Interpelacja poselska do Prezydenta RB Andrzeja Swarzewskiego  (Przeczytany 2840 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Albert von Metzer

• Niepraktykujący poszukiwacz przygód
  • Minister
  • Obserwator
  • **
  • : 30
    • NPE: BI16080100120
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
Odp: Interpelacja poselska do Prezydenta RB Andrzeja Swarzewskiego
« Odpowiedź #25 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 15:35:36 »
Jeśli można, chciałbym zaapelować do strażników prawa i sprawiedliwości (bez żadnych skojarzeń :o), aby nie tworzyli zbędnych problemów, gdyż, choć niewątpliwym jest to, że prezydent nie ustosunkował się do zasady prawa, bezsensowne byłoby rozegranie kolejnych wyborów, w których wygrana Andrzeja i tak byłaby niemalże pewna. Jestem w stanie zrozumieć, że łamiący prawo nie jest godzien zaufania, ale na litość boską, tutaj chodzi o napisanie kilku linijek tekstu, czy to naprawdę jest warte przeprowadzania kolejnych wyborów? Szczególnie, że prezydent i tak nie zdążył nic dotychczas zrobić, a skoro już złożył przysięgę to nie ma groźby nadużycia władzy, przed czym właśnie ma chyba chronić przysięga przed parlamentem. Dziękuję , proszę o ewentualne poprawienie mnie i zatrzymanie tego szaleństwa, bo na dobre to Bialenii nie wyjdzie na pewno.
Zarządca wsi Weinhof, Wiceminister Spraw Zagranicznych

Offline Tadeusz Krasnodębski

• Minister Oświecenia i Aktywności
  • Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
  • : 42
  • Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16081200125
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 15:39:55 »
Oczywiście, Albercie, że powtórzenie wyborów nie ma zbyt dużego sensu, a napisanie kilku linijek nie jest problemem wagi państwowej. Ale sytuacja wygląda inaczej: Ordynacja jasno reguluje, że niezłożenie przysięgi w ciągu 72h skutkuje zrzeczeniem się urzędu. Według prawa Andrzej Prezydentem nie jest, ale usilnie nie może się z tym pogodzić i wykłóca się o to, że jednak nim jest. Tak głowa państwa postępować nie może. I nie może mieć takiego horrendalnego parcia na władzę.

Chcieliśmy załatwić to pokojowo orzeczeniem Sądu, ale dla Andrzeja nie było to dobre rozwiązanie. Pozostaje więc powtórzenie wyborów.

Btw. jesteś w dziale Parlamentu i wypadałoby zapytać o zgodę na zabranie głosu.
(-) Tadeusz Krasnodębski
Minister Oświecenia i Aktywności, były Wiceminister Oświecenia, Poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, Marszałek Parlamentu XXIV Kadencji, Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość, były Członek Zarządu Wspólnoty Rozwoju, były Sekretarz Rady Przysięgłych, baron

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 15:43:29 »
Cała sytuacja wyraźnie pokazała, kto, do czego i w jaki sposób chce dążyć. Poseł Tadeusz Krasnodębski zgodnie z prawem i dla dobra kraju złożył interpelację poselską w sprawie priorytetowej i najżywotniejszej dla obecnej sytuacji w Republice, w czym ja i poseł Eddard Noqtern go poparliśmy, a Pan Andrzej Swarzewski (bynajmniej nie Prezydent) kwestionuje - uwaga, uwaga! - legalność wyboru kilku włodarzy kraju i kilkunastu Marszałków Parlamentu oraz legalność funkcjonowania Parlamentu - kluczowego elementu państwa, będącego ucieleśnieniem głosu ludu i przejawem istnienia demokracji. Pan Swarzewski pokazał tym samym swój rzeczywisty stosunek do obywateli i sprawowania władzy, która w jego mniemaniu jest czymś, co mu się należy, nawet, gdy złamał przepisy.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

• Minister
  • Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #28 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 15:47:31 »
Chcieliśmy załatwić to pokojowo orzeczeniem Sądu, ale dla Andrzeja nie było to dobre rozwiązanie. Pozostaje więc powtórzenie wyborów.
Jak dla mnie brzmiało to co najmniej jakbyś chciał Andrzeja zapuszkować za zdradę stanu, ale może lekko się uprzedziłem.
Póki co orientuję się jeszcze, jeśli chodzi o działy, skądinąd dziękuję za przypomnienie, ale uważam, że członkowie rządu (choćby i marginalni) też powinni mieć prawo do wypowiedzi tutaj, a jeśli chodzi o sprawy ważne dla całego kraju prawo do tego powinien mieć każdy, kto wie o czym mówi i chce wyrazić swoje zdanie, choć to kwestia na inny wątek...

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #29 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 15:48:20 »
Według prawa Andrzej Prezydentem nie jest, ale usilnie nie może się z tym pogodzić i wykłóca się o to, że jednak nim jest.
Ależ skąd. Przecież zapowiedziałem, że gdy Marszałek ogłosi opróżnienie urzędu, to tę decyzję zaakceptuję.

A w jaki sposób orzeczenie Sądu miałoby załatwić sprawę?

W związku z tym kieruję zapytanie -  w jaki sposób Pan Prezydent proponuję rozwiązać obecnie zaistniałą sytuację?
Nie mam żadnej koncepcji. Marszałek Parlamentu mógłby ewentualnie tę sprawę zignorować i nie opróżniać urzędu, ale nie wiem, czy jest to jakiekolwiek rozwiązanie.
Jestem przekonany, że gdyby tego błędu dopatrzono się chociażby miesiąc później, to dla świętego spokoju zignorowano by go.

kwestionuje - uwaga, uwaga! - legalność wyboru kilku włodarzy kraju i kilkunastu Marszałków Parlamentu oraz legalność funkcjonowania Parlamentu
Akurat koncepcję nielegalności tych kilku włodarzy i kilkunastu marszałków tylko przytoczyłem.

Na jakieś oskarżenia nie odnoszące się do tematu nie będę odpowiadał, bo mija się to z celem. W powtórzonych wyborach pewnie nie wystartuję.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #30 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:04:06 »
Żeście w którejś z kadencji wstecz ogłosili zbyt szczegółowe przepisy dot. składania przysięgi przez Prezydenta i Posłów, to teraz macie problemy.

Brawo WRono!
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

Offline Frederick Hufflepuff

• Poseł
  • Bohater
  • : 96
    • NPE: BI15081300080
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:05:45 »
Nie my mamy problemy, a ktoś zupełnie inny. Jeśli nie zna się obowiązujących przepisów, to nie wie się, co i jak się ma zrobić. Jaskrawy przykład mogliśmy i możemy właśnie podziwiać. Dura lex, sed lex.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, redaktor naczelny gazety "wBialenii", Delegat Główny Bialenii przy MUP, Wicelider Wspólnoty Rozwoju, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na prezydenta Republiki Bialeńskiej

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #32 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:07:20 »
Żeście w którejś z kadencji wstecz ogłosili zbyt szczegółowe przepisy dot. składania przysięgi przez Prezydenta i Posłów, to teraz macie problemy.

Nie ma to jak o sytuację obwiniać ustawodawcę...

Nie ma co przerzucać piłeczki - niech powtórzone wybory to rozstrzygną.

Odpowiem tylko na jedno pytanie Andrzeja i kończę dyskusję:

Cytat: Andrzej Swarzewski
A w jaki sposób orzeczenie Sądu miałoby załatwić sprawę?

Sam zaproponowałeś skierowanie tej sprawy do Sądu, więc chyba miałeś wtedy w domyślę, że może ją załatwić. Bo chyba nie proponowałbyś tego, gdybyś uważał, że Sąd i tak nic nie może uczynić.
(-) Tadeusz Krasnodębski
Minister Oświecenia i Aktywności, były Wiceminister Oświecenia, Poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, Marszałek Parlamentu XXIV Kadencji, Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość, były Członek Zarządu Wspólnoty Rozwoju, były Sekretarz Rady Przysięgłych, baron

• Minister
  • Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #33 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:11:01 »
Nie my mamy problemy, a ktoś zupełnie inny. Jeśli nie zna się obowiązujących przepisów, to nie wie się, co i jak się ma zrobić. Jaskrawy przykład mogliśmy i możemy właśnie podziwiać. Dura lex, sed lex.
Problemy mają teraz wszyscy, bo kraj nie ma prezydenta, wice jest poza światem, marszałka na oczy jeszcze nie widziałem w okolicy siedziby rządu, posłowie kłócą się o bliżej nieuściślone problemy prawne, etc, etc...
Jeżeli Andrzej nie będzie startował to równie dobrze możemy od razu przystąpić do pakowania się i wyjazdu za lepszym v-życiem.

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #34 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:11:31 »

Brawo WRono!

Z ciekawości prześledziłem proces wejścia w życie tej zmiany i doszedłem do tego, że jest ona autorstwa... Uwaga, uwaga! Ronona Dexa.
Osakrżanie o to WR jest więc bezasadne. (http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php/topic,5978.0.html) Jak można zuważyć została ona przyjęta przez Parlament w składzie: BPD - 3, WR - 3, (Chyba) OPB - 1 (Iwan), jednogłośnie.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #35 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:12:58 »
Jeżeli Andrzej nie będzie startował to równie dobrze możemy od razu przystąpić do pakowania się i wyjazdu za lepszym v-życiem.

Jeśli uważasz, że osoba gotowa łamać Ordynację jest jedynym słusznym kandydatem na urząd głowy państwa, to gratuluję.
(-) Tadeusz Krasnodębski

• Minister
  • Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #36 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:17:46 »
Jeśli uważasz, że osoba gotowa łamać Ordynację jest jedynym słusznym kandydatem na urząd głowy państwa, to gratuluję.
Nie mówię, że jedynym słusznym, ale jeżeli jakieś dziwne warunki prawne zmuszają legalnie (chociaż sam nie jestem już pewien) wybraną głowę państwa do rezygnacji z urzędu to coś jest nie tak. Jak dobrze poszukamy, to na każdego znajdzie się paragraf i kandydatów nie będzie żadnych.

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #37 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:19:47 »

Brawo WRono!

Z ciekawości prześledziłem proces wejścia w życie tej zmiany i doszedłem do tego, że jest ona autorstwa... Uwaga, uwaga! Ronona Dexa.
Osakrżanie o to WR jest więc bezasadne. (http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php/topic,5978.0.html) Jak można zuważyć została ona przyjęta przez Parlament w składzie: BPD - 3, WR - 3, (Chyba) OPB - 1 (Iwan), jednogłośnie.

Mniejsza o to.
Nie pierwszy raz zbyt duża szczegółowość powoduje problemy prawne.
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #38 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:22:35 »
Albercie, dziwne warunki prawne? W większości krajów świata głowa państwa ma konkretnie określone warunki zaprzysiężenia.
(-) Tadeusz Krasnodębski

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #39 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:26:45 »
Mniejsza o to.
Nie mniejsza, Hewrecie. Dosyć już winy starają się wszyscy zrzucić na WR. Ale nie tylko my za to nie odpowiadamy, ale całe społeczeństwo, które za mało przykłada uwagę do przyjmowanych ustaw i obowiązującego prawa.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #40 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:32:43 »
Nie ma o czym debatować. Ja popełniłem błąd i ja poniosę konsekwencje. Przepraszam, że od razu nie zrezygnowałem, tylko próbowałem się obronić.

• Minister
  • Obserwator
  • **
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #41 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:33:50 »
Albercie, dziwne warunki prawne? W większości krajów świata głowa państwa ma konkretnie określone warunki zaprzysiężenia.
Powinniśmy się zastanowić jaki dokładnie cel ma zaprzysiężenie. Otóż głównym celem zaprzysiężenia jest zagwarantowanie w sposób oficjalny przez prezydenta zależności wobec zasady trójpodziału władzy i zabezpieczenie państwa przed nadużyciami z jego strony. Drugim, bardziej prozaicznym celem, jest to, by upewnić się co do aktywności prezydenta.
Jeżeli weźmiemy pod uwagę te czynniki to wniosek nasuwa się sam: limit czasowy jest bezsensowny, bo Andrzej był, po pierwsze, aktywny na innych polach, a, po drugie nie doprowadził do nieprawomocnego przeforsowania ustawy. Co oznacza, że jego jedynym przewinieniem jest wspomniane już nienapisanie kilku linijek.
Osoba przyjaźnie nastawiona do władzy i potrafiąca zrozumieć zwykłe zagapienie przypomniałaby o tym prezydentowi w czas, a gdyby zorientowała się później napisałaby do w.w. wiadomość prywatną i milczała dla dobra ogółu. Tymczasem ty, Tadeuszu od razu wyskoczyłeś z pozwem, co pokazuje, że jesteś niezadowolony z wyboru Andrzeja na pozycję głowy państwa i starasz się doprowadzić do jego obalenia.

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #42 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:39:55 »
Powinniśmy się zastanowić jaki dokładnie cel ma zaprzysiężenie. Otóż głównym celem zaprzysiężenia jest zagwarantowanie w sposób oficjalny przez prezydenta zależności wobec zasady trójpodziału władzy i zabezpieczenie państwa przed nadużyciami z jego strony. Drugim, bardziej prozaicznym celem, jest to, by upewnić się co do aktywności prezydenta.

Zaprzysiężenie jest momentem oficjalnego rozpoczęcia urzędowania. Przez jego brak nie można liczyć początku i końca kadencji - nie byłoby wiadomo, kiedy ogłosić nowe wybory. Samo obwieszczenie Marszałka Parlamentu nie załatwia sprawy, bo ono określa tylko wyniki elekcji. Przytaczam fragment tego obwieszczenia:

2. Objęcie urzędu przez nowo wybranego prezydenta będzie skuteczne z chwilą złożenia przysięgi.

Jeśli Prezydent-elekt nie składa przysięgi, nie rozpoczyna urzędowania. Andrzej nie złożył jej w formie wymaganej przez ustawę. Dywagacje na ten temat są zbędne, on po prostu nie jest Prezydentem...

Osoba przyjaźnie nastawiona do władzy i potrafiąca zrozumieć zwykłe zagapienie przypomniałaby o tym prezydentowi w czas, a gdyby zorientowała się później napisałaby do w.w. wiadomość prywatną i milczała dla dobra ogółu.

Zorientowałem się o tym już gdy minęły 72h, ponieważ przygotowuję projekt wprowadzenia Zgromadzenia Ludowego i czytałem od nowa Ordynację punkt po punkcie.
A dobrem ogółu na pewno nie jest wakat na stanowisku głowy państwa, z którym nie zgadza się "głowa państwa" niebędąca tą głową, ale pełniąca jej funkcje wbrew prawu.

Tymczasem ty, Tadeuszu od razu wyskoczyłeś z pozwem, co pokazuje, że jesteś niezadowolony z wyboru Andrzeja na pozycję głowy państwa i starasz się doprowadzić do jego obalenia.

Nie z pozwem, a z interpelacją. Nie dążyłem do rozpisania nowych wyborów, ponieważ chciałem skierować sprawę do Sądu i poczekać na jego orzeczenie, ale Andrzej był temu przeciwny. Proszę nie próbować obwiniać mnie o jakiś niby zamach stanu.
Zresztą, nie da się obalić kogoś, kto nie pełni funkcji Prezydenta.
(-) Tadeusz Krasnodębski

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #43 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:54:17 »
I tak potrzebna jest opinia Sądu, aby dotychczasowe decyzje Andrzeja uznać za nieważne.

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #44 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 16:56:42 »
Nie ma takiej potrzeby, skoro nie rozpoczął on nigdy kadencji.

Ale oczywiście można poprosić o opinię Sąd, żeby była pewność.
(-) Tadeusz Krasnodębski

Offline Hewret Faradobus

« Odpowiedź #45 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 17:06:38 »
Ale Andrzej zdążył już wydać postanowienia.
Żeby stwierdzić, że zostały one wydane niezgodnie z prawem potrzebna jest opinia Sądu Ludowego.

Ty nie możesz stanowić, co jest zgodne, a co niezgodne z ustawami. Nie jesteś Sądem.

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #46 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 17:08:38 »
Nie stanowię, co jest zgodne, a co niezgodne. Sądziłem, że skoro Ordynacja uznaje kadencję Andrzeja za nierozpoczętą, to automatycznie jego decyzje są nieważne. Ale skoro potrzebne jest orzeczenie Sądu mimo to - trzeba o nie poprosić. Przepraszam, jeśli mój post zabrzmiał, jakbym stawiał się w roli Sądu. Wynikał po prostu z niewiedzy.
(-) Tadeusz Krasnodębski

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #47 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 17:36:49 »
legalność wyboru kilku włodarzy kraju i kilkunastu Marszałków Parlamentu oraz legalność funkcjonowania Parlamentu - kluczowego elementu państwa, będącego ucieleśnieniem głosu ludu i przejawem istnienia demokracji. Pan Swarzewski pokazał tym samym swój rzeczywisty stosunek do obywateli i sprawowania władzy, która w jego mniemaniu jest czymś, co mu się należy, nawet, gdy złamał przepisy.
Od kiedy to przestałeś być prezydencjalistą? :D
A podważanie legalności Marszałków ma przecież sens. Nawet mnie obecnie wskazano wbrew przepisom. A poza tym, zakończonych kadencji się nie delegalizuje, choćby odbyły się z naruszeniem przepisów.

bezsensowne byłoby rozegranie kolejnych wyborów, w których wygrana Andrzeja i tak byłaby niemalże pewna
Nie byłbym tak skrajny w osądach...

Wiceminister też minister... Chyba. Brak rozgraniczenia.

Jeśli nie zna się obowiązujących przepisów, to nie wie się, co i jak się ma zrobić. Jaskrawy przykład mogliśmy i możemy właśnie podziwiać. Dura lex, sed lex.
Ta, pewien wcześniejszy marszałek Parlamentu nie znał przepisów i przepuścił do wyborów kandydata zgłoszonego po terminie. :roll:

Sza, pesymisto Ty.

Szczególnie, kiedy jest zawarta w konstytucji.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

• Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #48 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 17:38:58 »
Wiceminister też minister... Chyba. Brak rozgraniczenia.

Ale nie członek Rządu. No a przynajmniej ja jako Wiceminister zawsze pytałem o zgodę :P Chociaż osobiście sam jestem zwolennikiem dopuszczenia większej liczby osób do dyskusji w Parlamencie.
(-) Tadeusz Krasnodębski

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #49 dnia: Nie, 09 Paź 2016, 17:50:11 »
Od VII kadencji próbujemy więcej osób wpuścić. >:P
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.