Autor Wątek: Witajcie  (Przeczytany 1016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaus Goldenberg

• Podróżnik
  • : 1
    • Odznaczenia
Witajcie
« dnia: Śro, 26 Paź 2016, 02:09:11 »
Witam wszystkich serdecznie!
Nazywam się Klaus Goldenberg i chciałbym nieco się przedstawić. Dopiero rozpoczynam przygodę z mikronacjami, dlatego proszę na wstępie o wyrozumiałość!
W kwestii zainteresowań, są one dość rozrzucone - interesuję się teatrem, psychologią i historią. Co więcej, moje wykształcenie i naczelne zainteresowania, wciąż pogłębiane, skupiają się wokół ekonomii i biznesu, zarządzania i kierownictwa - nadzorowania pracy innych i skutecznego organizowaniu ich pracy i relacji.
Wierzę, iż będę mógł przysłużyć się Republice, a i ona wiele mi od siebie da.

Offline Tadeusz Krasnodębski

• Minister Oświecenia i Aktywności
  • Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
  • : 42
  • Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16081200125
    • Odznaczenia
Odp: Witajcie
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 26 Paź 2016, 08:36:49 »
Dzień dobry! :)
(-) Tadeusz Krasnodębski
Minister Oświecenia i Aktywności, były Wiceminister Oświecenia, Poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, Marszałek Parlamentu XXIV Kadencji, Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość, były Członek Zarządu Wspólnoty Rozwoju, były Sekretarz Rady Przysięgłych, baron

Offline Eddard Noqtern

• Książę
  • Lord Szambelan
  • Legenda
  • : 159
  • Książę w Hasselandzie, Lord w Bialenii
    • NPE: BI14112700073
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 26 Paź 2016, 09:01:38 »
Witam Serdecznie,

Niezwykle cieszę się, że dotarłeś do mikronacji po raz pierwszy i postanowiłeś zjawić się właśnie tutaj.  ;)
Mamy dosyć podobne zainteresowania - ekonomia, biznes, zarządzanie - tak więc mam nadzieję, będziemy się dobrze w przyszłości dogadywać.
Masz już jakieś plany co chciałbyś w mikronacjach robić?
Jeśli nie, to zachęcam do odwiedzenia Królestwa Hasselandu - państwa stowarzyszonego z Republiką Bialeńską. Warto choćby dlatego, że jest tam mniej osób i dzięki temu łatwiej mieć większy wpływ na państwo.
Eddard Noqtern - Lord Szabelan Królestwa Hasselandu, Wicekról Vienbien
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.

Offline AndrzejSwarzewski

« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 26 Paź 2016, 10:53:42 »
Witam serdecznie. :) W razie pytań może Pan zgłosić się do mnie. :)

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #4 dnia: Śro, 26 Paź 2016, 15:45:05 »
Witam serdecznie w największej wirtualnej republice, gdzie trawa jest zieleńsza. Również chętnie pomogę, w razie czego zapraszam na PW.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Klaus Goldenberg

• Podróżnik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 17:40:26 »
Chciałbym rozpocząć swoją działalność w dziedzinie ekonomii - być może pomóc jakiejś organizacji rządowej, czy innemu ciału w zarządzaniu, dysponowaniu, a także rachunkowości. Chciałbym też spróbować swoich sił, prowadząc własny interes. Zainteresował mnie również Wasz Uniwersytet - ekonomia nań potraktowana jest marginalnie, a nawet jest kompletnie nieobecna. Może mógłbym w jakiś sposób rozwinąć Ekonomię na Uniwersytecie, co również przesłuży się do polepszenia teorii gospodarczej, co z kolei wpłynie na poprawę słabej kondycji tejże.
Zasadnicze pytanie - jak, gdzie i kto mógłby mi pomóc, prowadząc mnie krok po kroku.

Offline Tadeusz Krasnodębski

• Minister Oświecenia i Aktywności
  • Marszałek Parlamentu
  • Przodownik
  • : 42
  • Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość
    • NPE: BI16081200125
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 17:44:56 »
Ekonomia w postaci Klausa zawitała do Bialenii <3

Klausie! Nie wiem, jak bardzo ekonomia związana jest z gospodarką, ale od bardzo dawna próbujemy tutaj wprowadzić jakiś system gospodarczy. Jeśli byłbyś zainteresowany czymś takim, musiałbyś porozmawiać z Prezydentem Swarzewskim lub z Ministrem Bajtusiem.

Uniwersytetem zajmuje się, z tego co kojarzę, Prezydent Andrzej i Premier Faradobus.

Poza tym koniecznie przejrzyj Konstytucję i najważniejsze ustawy, a później postaraj się o obywatelstwo - również odsyłam do ustawy ;)
(-) Tadeusz Krasnodębski
Minister Oświecenia i Aktywności, były Wiceminister Oświecenia, Poseł do Parlamentu XXIV Kadencji, Marszałek Parlamentu XXIV Kadencji, Przewodniczący Partii Wolność i Niepodległość, były Członek Zarządu Wspólnoty Rozwoju, były Sekretarz Rady Przysięgłych, baron

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 18:00:01 »
Jeśli chodzi o Uniwersytet, to najlepiej będą w stanie poprowadzić Cię Andrzej lub Seweryś.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #8 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 20:55:11 »
Pozwolę odnieść się do pytania odnośnie ekonomii i Uniwersytetu, wysłanego też via PW, w tym wątku. :)
Oczywiście, jako Rektor, mogę powołać Wydział Ekonomii, uczynię to z przyjemnością, jeśli chociaż jedna osoba będzie zainteresowana. Niestety, obecnie Pana Goldbenberga nie mogę zatrudnić na Uniwersytecie, zgodnie ze Statutem. Koniecznie jest zdobycie wykształcenia.
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php/topic,6368.0.html
Ale jakby był Pan zainteresowany, to mogę powołać Wydział Ekonomii, zostać p.o. Dziekana i poprowadzić Pańskie studia licencjackie i magisterskie, a po uzyskaniu tytułu magistra mógłbym powołać Pana na stanowisko profesora nadzwyczajnego oraz powołać na funkcję Dziekana. Byłby Pan tym zainteresowany?

Offline Klaus Goldenberg

• Podróżnik
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 20:58:32 »
Propozycja jest wyśmienita i jak najbardziej jestem nią zainteresowany! Czytałem już nieco o rozwoju naukowym i wydaje mi się, iż jestem kompetentny ku temu, aby takie tytuły zdobyć.

« Odpowiedź #10 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 21:10:24 »
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php/topic,6382.new.html#new

Wydział powołany, wymagane jest złożenie wnioski o przyjęcie w poczet studentów. :)