Autor Wątek: Orędzie Prezydenta ws. kryzysu stowarzyszeniowego  (Przeczytany 409 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Orędzie Prezydenta ws. kryzysu stowarzyszeniowego
« dnia: Nie, 30 Paź 2016, 21:32:37 »
Drodzy Przyjaciele!
Zwracam się do Was z prośbą o opamiętanie... Czy chcecie, aby przez kłótnie i słowne przepychanki zaprzepaszczono ponad rok współpracy? Ja tego nie chcę i proszę Was, abyśmy uspokoili się oraz przystąpili do merytorycznych i spokojnych dyskusji nad nowym traktatem łączącym nasze państwa.
Starajmy się o empatię, wzajemne zrozumienie swoich pozycji. Hasselandczycy nie są okupantami, ani obcą agenturą w Bialenii. Ale też Bialeńczycy nie są hasselandożercami i imperialistami, którzy chcą odebrać Hasselandowi ich państwo. Powstrzymajmy się od oskarżeń i przesady. Jestem przekonany, że obie strony mają dobre intencje, a konflikt wynika ze wzajemnych obaw i nieporozumień, które urosły do olbrzymich rozmiarów.
Oświadczam, że Rząd Republiki Bialeńskiej jest zwolennikiem kontynuacji wspólnoty i dyplomatycznego rozwiązania tzw. kryzysu stowarzyszeniowego. Ewentualne inne opinie członków rządu powinny być traktowane jako opinie prywatne, nie odzwierciedlające oficjalnego stanowiska.
Zapraszam Króla Hasselandu oraz przyszłego Cara Brodrii do rozmów. Tylko one są w stanie ocalić nasz sojusz.

Pozdrawiam Was czule,
Andrzej Swarzewski, Prezydent Republiki.