Autor Wątek: Wniosek o wykładnię prawa - 6 listopada 2016 roku  (Przeczytany 691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ametyst Faradobus

• Rex Ambulans Serenissimus
  • Obywatel
  • Działacz
  • : 82
  • Kawaler Niezliczonych Odznaczeń
    • NPE: BI16040900111
    • Odznaczenia
Wniosek o wykładnię prawa - 6 listopada 2016 roku
« dnia: Nie, 06 Lis 2016, 20:19:01 »
WNIOSEK O WYKŁADNIĘ PRAWA
Wolnograd, 6 listopada 2016 roku

Dane wnioskodawcy: Ametyst Faradobus

Przedmiot wniosku: Ustawa o utworzeniu Kolosalnego Związku Obszarników i Wolnych Miast ze Starobialenii, Pomorza, Dżamahiriji Bengazijskiej, Jahołdajewszczyzny oraz Anatolii, za wyjątkiem Anatolii Brodryjskiej z dnia 10 czerwca 2016 r.

Treść wniosku: Cywilizował podbite narody nowy ład, rosły krzyże przy drogach od Nadrenówki do Ludy, skargą, krzykiem i płaczem rozbrzmiewał V-świat, a Lew-Senior ćwiczy lapidarność stylu.

29 października 2016 roku, jako urzędujący Lew Wolnogradu ogłosiłem wyniki wyborów na to stanowisko, zgodnie z którymi zostało mi ono powierzone po raz drugi. Odmówiłem jednak przyjęcia urzędu. Czy w tej sytuacji należy uważać mnie za urzędującego Lwa Wolnogradu? Jeżeli nie, do czyich obowiązków należy rozpisanie nowych wyborów głowy Rzeszy i prowadzenie obrad Sejmu?

Ametyst
z rodu Faradobusów

Po Wieki Król Hirschbergii i Weerlandu
Hrabia na Mechanicach, Ojciec Ojca Świętego

Offline Alberto de Medici

• Moderator
  • Fundament
  • : 173
  • Zapluty podmiot reakcji, mały naleśnik
    • NPE: LS14060400070
    • Odznaczenia
Odp: Wniosek o wykładnię prawa - 6 listopada 2016 roku
« Odpowiedź #1 dnia: Pon, 07 Lis 2016, 18:00:33 »
Cytuj (zaznaczone)

POSTANOWIENIE
Dnia 7 listopada 2016 roku
Sąd Ludowy Republiki Bialeńskiej
w składzie: Alberto Carlos de Médici y Zep

po rozpoznaniu w dniu 7 listopada br.
wniosku o dokonanie wykładni prawa: Cywilizował podbite narody nowy ład, rosły krzyże przy drogach od Nadrenówki do Ludy, skargą, krzykiem i płaczem rozbrzmiewał V-świat, a Lew-Senior ćwiczy lapidarność stylu.

29 października 2016 roku, jako urzędujący Lew Wolnogradu ogłosiłem wyniki wyborów na to stanowisko, zgodnie z którymi zostało mi ono powierzone po raz drugi. Odmówiłem jednak przyjęcia urzędu. Czy w tej sytuacji należy uważać mnie za urzędującego Lwa Wolnogradu? Jeżeli nie, do czyich obowiązków należy rozpisanie nowych wyborów głowy Rzeszy i prowadzenie obrad Sejmu?

złożonego przez: Ametysta Faradobusa

postanawia:

Art. 1.
Przyjąć wniosek do rozpoznania i skierować sprawę na wokandę, nadając jej sygnaturę W/18/2016

Art. 2.
Odstąpić od uzasadnienia.

/-/  Alberto Carlos de Médici y Zep
Sędzia Ludowy
(-) Alberto Carlos de Médici y Zep