Autor Wątek: Debaty uniwersyteckie  (Przeczytany 1094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Debaty uniwersyteckie
« dnia: Wto, 08 Lis 2016, 22:15:55 »
Jak wiecie, jestem Rektorem Uniwersytetu Bialeńskiego. Zachęcam wszystkich do studiowania tam, ponieważ obecnie nie mamy żadnych studentów, co mocno ogranicza naszą działalność. Widać, że nie ma popytu na usługi edukacyjne, więc chciałbym zaproponować coś innego.
Co myślicie o tym, aby Uniwersytet Bialeński organizował debaty? Oczywiście nie mam tutaj na myśli debat pomiędzy politykami, bowiem uważam, że od tego instytucja ta powinna trzymać się z dala. ;) Mam na myśli debaty naukowe, chociaż może to zbyt duże słowo. Chciałbym, abyśmy merytorycznie rozmawiali na poważne tematy dotyczące mikronacji. Oczywiście główny nacisk byłby kładziony na historię, politologię, socjologię i inne nauki humanistyczne, jednakże jestem otwarty na wszelkie propozycje. :)

Chcielibyście brać udział? Macie pomysły na tematy? Preferujecie debaty luźne, czy jakąś przystosowaną do naszych warunków formę debat oksfordzkich (debaty wolnogradzkie?)?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Odp: Debaty uniwersyteckie
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 09 Lis 2016, 15:59:10 »
Z racji tego, że luźne debaty powodują rozmycie tematu, to optowałbym za modyfikowaną oksfordzką.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #2 dnia: Śro, 09 Lis 2016, 16:22:05 »
Jestem jak najbardziej za, a może rozszerzylibyśmy pole dyskusji także na tematy realowe?
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 09 Lis 2016, 16:29:04 »
Jestem jak najbardziej za, a może rozszerzylibyśmy pole dyskusji także na tematy realowe?
Od debat na poziomie na tematy realne mamy kilkudziesięciokrotnie co najmniej większą powierzchnię Internetu niż cały mikroświat w samym języku polskim. A w RB - Psychiatryk od tego jest.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #4 dnia: Śro, 09 Lis 2016, 16:37:12 »
Hmm, niektóre tematy będą wymagały nawiązania do realnych badań, czy chociażby definicji. Ja chciałbym jednak, aby udało się w jak największym stopniu badać i kreować rzeczywistość wirtualną, wolną od naleciałości z reala. ;)

Czy przedmówcy byliby zainteresowani ewentualnym udziałem?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 09 Lis 2016, 16:42:31 »
Przedmówca numer jeden by był.

Offline Severino Castiglioni-Faradobus

• Żołnierz
  • Przodownik
  • : 108
  • Kocham Boga, bo kochanie ludzi jest tak bolesne
    • NPE: BI15071200105
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #6 dnia: Śro, 09 Lis 2016, 16:58:18 »
Ja też, ale zdycham na realiozę.
x. mjr dr hab. net. prof. UP Severino Castiglioni-Faradobus SJ

« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 10 Lis 2016, 18:00:30 »
Cieszę się. :) A realiozę niestety rozumiem, straszna chora... Na szczęście uleczalna. ;)
A pozostali obywatele lub goście nie chcieliby trochę podebatować?