0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: Aleksandra Dostojewska w Nie, 13 Lis 2016, 23:05:48Cytat: Maciej Kamiński w Nie, 13 Lis 2016, 22:57:09Ponieważ obalony monarcha do końca dbał o wyimaginowany prestiż swojego rodu... Tak strzelam. Ponieeaż Ponieważ obalony monarcha do ostatniej chwili stoi na straży pamięci matki, ojca i historii! Zaś nasz okrył się hańbą i wyrzekł gniazda z którego wyszedł. Nie mówiąc o tym, że Brodria miała być domeną jednej rodziny, Dostojewskich. Brodria to Dostojewscy, a Dostojewscy to Brodria. A teraz co? Cały mój wysiłek na rzecz budowania kraju zagarnie pkebejska tłuszcza ?Szczerze mówiąc, wśród tej plebejskiej tłuszczy są ludzie o większych prawach do mówienia, że Brodria to oni.
Cytat: Maciej Kamiński w Nie, 13 Lis 2016, 22:57:09Ponieważ obalony monarcha do końca dbał o wyimaginowany prestiż swojego rodu... Tak strzelam. Ponieeaż Ponieważ obalony monarcha do ostatniej chwili stoi na straży pamięci matki, ojca i historii! Zaś nasz okrył się hańbą i wyrzekł gniazda z którego wyszedł. Nie mówiąc o tym, że Brodria miała być domeną jednej rodziny, Dostojewskich. Brodria to Dostojewscy, a Dostojewscy to Brodria. A teraz co? Cały mój wysiłek na rzecz budowania kraju zagarnie pkebejska tłuszcza ?
Ponieważ obalony monarcha do końca dbał o wyimaginowany prestiż swojego rodu... Tak strzelam.
Oj wiem... Ale prawda jest taka, że Brodria Grutina to całkiem inny kraj, haniebny epizod ,chociaż założycielski. Tym gorzej, że pan G ma realne szanse znów przejąć władzę. Czy aby na pewno tego chcemy?
Ewunia nie ma co zepsuć, bo dwa problemy jego rządów są obecnie poza obszarem zmartwień Brodryjczyków.
Cytat: Maciej Kamiński w Nie, 13 Lis 2016, 23:29:41Ewunia nie ma co zepsuć, bo dwa problemy jego rządów są obecnie poza obszarem zmartwień Brodryjczyków.Jakie dwa problemy?
Cytat: Jurij Bołodin w Nie, 13 Lis 2016, 23:31:17Cytat: Maciej Kamiński w Nie, 13 Lis 2016, 23:29:41Ewunia nie ma co zepsuć, bo dwa problemy jego rządów są obecnie poza obszarem zmartwień Brodryjczyków.Jakie dwa problemy? Rozmnożenie "chleba" oraz regularne zmiany forum.