No to ja mam może pytanie do programu, mogę?
pragną przejrzystości w prowadzenia polityki
A co jest nieprzejrzystego w polityce, w której udział biorą wszyscy aktywni?
Zapewnimy także aktywność dla regionów, które dotychczas leżały odłogiem.
Było wiele ważniejszych spraw. A poza tym, nie leżały odłogiem. MSW i nie inne osoby aktywnie działały w regionach. Np. Wschodni Region Przemysłowy był dość aktywny (o ile można mówić o aktywności, gdy jest chyba z sześć regionów na 15 obywateli), był pochód pierwszomajowy, były protesty robotnicze w Omerze, były manifestacje pro-wandejskie.
Głównym naszym celem jest jak najszybsze wprowadzenie w życie nowej ustawy gospodarczej.
Będzie szef BIW, to i będzie gospodarka. Ustawa przyjęta i kwestią dni jest rozpoczęcie aktywności gospodarczej.
Skuteczne i długofalowe działania powinny rozszerzać się na większą skalę.Należy zabezpieczyć się sojuszami również z innymi podmiotami na wypadek zagrożenia wciąż młodego bytu RB.
Jak można mieć pretensje o "małą skalę" polityki zagranicznej, gdy wciąż jesteśmy młodym państwem (poniżej koniecznego w niektórych krajach do uznania: pół roku) i wiele państw odmawia nam stosunków w najbliższym czasie. To nie wynika z braku działań i izolacjonizmu, tylko z faktów, którym zaprzeczyć się nie da.