Nie chcę być nie miły, ale wrzucanie mapy na Rapidshare było idiotyczne.
Nie było idiotyczne - dopóki ten serwis nie ogłosił zakończenia darmowej obsługi plików czyli do końca czerwca... do tego czasu wszystko działało znakomicie (teraz już wyłączyli - nie mogę się zalogować na swoje konto, to i plików nie da się ściągnąć). Od pewnego czasu mapa była już jako załącznik...
W każdym razie, sąsiedni temat, w którym prawie na pewno jest tam mapa nie otwiera mi się.
No właśnie... mnie również się nie otwiera!? I tutaj pytanie Jerzy do Ciebie - dlaczego? Wszystko tam było OK, a teraz nie można go otworzyć.
Co co tego serwisu, na który mapę wstawił Maciej to jest pewien problem... aby pobrać mapę (chciałem sprawdzić aktualność, a ponadto nie ma tam chyba mapy Anatiolii) wypisuje mi:
Pobranie pliku o rozmiarze powyżej 1 MB (5,31 MB) wymaga opłacenia kosztów transferu z serwerów Chomikuj.pl. czyli też nie jest to "najmądrzejsze" rozwiązanie, bo Rapidshare był (do końca czerwca) przynajmniej darmowy, zresztą dla pobierającego jest dalej.
Jeszcze raz - Jerzy sprawdź co jest z tym tematem "Bialeńskie Biuro Kartograficzne - mapy Bialenii" i dlaczego on się nie otwiera? Po przenosinach forum działał dobrze, a teraz nie działa.