Autor Wątek: Koniec części oficjalnej.  (Przeczytany 378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Koniec części oficjalnej.
« dnia: Czw, 15 Maj 2014, 21:48:05 »
Zakończyła się część oficjalna.
W uroczystościach udział wzięło łącznie dwanaście osób, co jest dużym sukcesem jak na środek tygodnia.

Odbyły się nadania i przemówienia. W trakcie uroczystości spotkała nas niemiła informacja o dymisji naszego przyjaciela- JE Władimira Grutina.

Obecnie wszyscy bawią się na imprezie w Pałacu Prezydenckim.
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
Re: Koniec części oficjalnej.
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 17 Maj 2014, 20:38:25 »
Zaprzysiężenie Prezydenta (pogrubione wypowiedzi Marszałka Parlamentu, kursywą wypowiedzi Prezydenta):
Proszę o podejście, Panie Prezydencie.
Czy przysięga Pan bronić interesów Republiki Bialeńskiej, wspierać Ją, starać się o rozwój państwa oraz być wiernym prawom Republiki Bialeńskiej?

Przysięgam.

Czy jest Pan gotów pełnić zaszczytną funkcję głowy Bialenii?
Tak, jestem.

Zatem, jako Marszałek Parlamentu, zaprzysiężam Pana na Prezydenta Republiki Bialeńskiej.
Gratuluję.

Przemówienie Marszałka Parlamentu:
Proszę o muzykę.

Szanowni obywatele, mieszkańcy i goście zagraniczni!

Dziś obchodzimy półrocznicę powstania Republiki Bialeńskiej. Jest to bardzo ważny moment. Pół roku w wielu mikronacjach uważane jest za granicę stabilności państwa. Tak więc możemy się cieszyć. Atmosfera powinna być radosna, stąd taką właśnie melodię wybrałem pod moje przemówienie.

Gdy przybyłem do Bialenii dzień po jej powstaniu, było tam bardzo niewiele. Trzech innych użytkowników (a właściwie dwóch - jedno z kont było funcyjnym kontem administratorskim), strona na darmowym hostingu i o wiele prostszy niż dziś podział forum. Przez pierwsze półtora miesiąca w RB działało tylko pięć osób, z których ja jako jedyny byłem, jeśli mogę tak to ująć, "świeżakiem" w mikroświecie. Od końca grudnia zaczęło przybywać obywateli, i proces ten trwa do dziś. Aktualnie mamy piętnaście osób z bialeńskim obywatelstwem - to bardzo dużo, patrząc po czasie istnienia Republiki. Pod tym względem jesteśmy w czołówce mikroświata.

Polityka poszła u nas do przodu. Pamiętam dobrze czasy, kiedy działał Komitet Założycielski. Tymczasem już niebawem powinniśmy przekroczyć w Parlamencie liczebność KZ. Przewinęło się u nas jak dotąd siedem komitetów wyborczych, było też kilka wystąpień oraz połączeń w ramach partii. Stworzyliśmy już sześć rządów, przedłużyliśmy także kadencję z czterech do sześciu tygodni.

Bialenii nie ominęły problemy. Dwukrotnie zmienialiśmy nasze forum przez kłopoty techniczne. Ale pozbieraliśmy się za każdym razem, bez konieczności wprowadzania stanu wyjątkowego. Czy coś szczególnie ucierpiało? Raczej nie.

A więc, kończąc. Najnowsze dzieje Bialenii pokazują jasno, że nie trzeba Bóg wie czego, żeby osiągnąć sukces. Siła tkwi w ludziach, w obywatelach. Dziś możemy świętować, bo nasza wspólna praca przynosi znakomite rezultaty. Pozostaje nam tylko podtrzymać te wysiłki.

Wiwat Bialenia!

Dziękuję.

Proszę wyłączyć muzykę.
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #2 dnia: Sob, 17 Maj 2014, 20:40:26 »
Swojego przemówienia nie skopiowałem.  :?

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #3 dnia: Sob, 17 Maj 2014, 20:41:45 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Swojego przemówienia nie skopiowałem.  :?
Nie masz go zapisane na komputerze? :?:
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

« Odpowiedź #4 dnia: Sob, 17 Maj 2014, 20:43:32 »
Nie. Tym razem pisałem na żywca, czasu nie miałem na przygotowanie.