| Autor |
Pierwsze posiedzenie X kadencji RN |
Jaskoviakus
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 09-07-2012 17:41 |
|
|
Na pojutrze, tj. 11 lipca, zwołuję pierwsze posiedzenie X kadencji Rady Narodowej, która tymczasowo obradować będzie w czteroosobowym składzie. Posiedzenie przebiegnie według zwyczajowego planu, uszczuplonego o wybór kandydata na premiera.
Uprzejmie proszę PRN dona Luczakiusa o otwarcie posiedzenia, jeśli sam nie zrobię tego do południa.
Równocześnie polecam uwadze najnowszą Informację Legislacyjną, traktującą o zarządzeniu wyborów uzupełniających.
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR
Brodę nosi się w sercu. (anonim)
Edytowane przez Administrator dnia 09-07-2012 17:53 |
|
| Autor |
RE: Pierwsze posiedzenie X kadencji RN |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 11-07-2012 10:16 |
|
|
Ave, amici! Niniejszym otwieram pierwsze posiedzenie Rady Narodowej X kadencji. Proszę posłów: Raula Hugo, Martinusa de Wilczyno, Adama de Sigmunda i Maxa von Weremana o złożenie ślubowania następującej treści:
Ja, [imię i nazwisko posła], uroczyście ślubuję, w odpowiedzialności przed Narodem, historią i własnym sumieniem, w obecności Prezydenta Rzeczypospolitej, ze wszystkich sił dobru i interesowi Narodu służyć, powadze Rady Narodowej i zasadom demokracji nie uchybić, godnie reprezentować Eskwilińczyków, a korzyść Eskwilinii mieć zawsze na względzie.
Przysięgę można uzupełnić dowolną formułą religijną lub filozoficzną, która nie uchybia godności sytuacji.
Niezłożenie przysięgi do 18 lipca oznacza odmowę złożenia ślubowania i zrzeczenie się mandatu.
PRN i PRR
Brodę nosi się w sercu. (anonim) |
|
| Autor |
Max von Wereman
Użytkownik

Data rejestracji: 19.09.11 |
| Dodane dnia 11-07-2012 14:42 |
|
|
Ja, Maximilian Wilhelm Gottlieb Alexander Reinhold Lothar Guido Theodor Siegfried Albrecht Friedrich Arnold Wolfgang Bernard Heinrich August Otto Freiherr von und zu Wereman, , uroczyście ślubuję, w odpowiedzialności przed Narodem, historią i własnym sumieniem, w obecności Prezydenta Rzeczypospolitej, ze wszystkich sił dobru i interesowi Narodu służyć, powadze Rady Narodowej i zasadom demokracji nie uchybić, godnie reprezentować Eskwilińczyków, a korzyść Eskwilinii mieć zawsze na względzie. Przysięgam przy tym także ze wszystkich sił zwiększyć potęgę Państwa, by stanowiło początek narodzin Wielkiego Imperium Eskwilińskiego.
"Ostatecznym celem i istotą państwa jest potęga, a jeżeli ktoś nie potrafi zmierzyć się z tą prawdą, powinien trzymać się z dala od polityki."
Heinrich Gotthardt von Treitschke
Admirał Maximilian Wilhelm Gottlieb Alexander Reinhold Lothar Guido Theodor Hans Siegfried Albrecht Christian Friedrich Arnold Wolfgang Bernard Heinrich August Otto Freiherr von und zu Wereman
|
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

Miejscowość: Łodzia
Data rejestracji: 31.07.11 |
| Dodane dnia 12-07-2012 16:45 |
|
|
Ja, Adam de Sigmund, uroczyście ślubuję, w odpowiedzialności przed Narodem, historią i własnym sumieniem, w obecności Prezydenta Rzeczypospolitej, ze wszystkich sił dobru i interesowi Narodu służyć, powadze Rady Narodowej i zasadom demokracji nie uchybić, godnie reprezentować Eskwilińczyków, a korzyść Eskwilinii mieć zawsze na względzie. Virtus Unita Fortior!
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
Nunquam in deditionem venias!
 |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 17-07-2012 10:43 |
|
|
Proszę donnę Lassale o złożenie ślubowania o treści przytoczonej powyżej. Niezłożenie przysięgi do 24 lipca oznacza odmowę złożenia ślubowania i zrzeczenie się mandatu.
PRN i PRR
|
| Autor |
Monique Lasalle
Użytkownik

Data rejestracji: 14.01.12 |
| Dodane dnia 17-07-2012 11:52 |
|
|
Ja, Monique Lasalle, uroczyście ślubuję, w odpowiedzialności przed Narodem, historią i własnym sumieniem, w obecności Prezydenta Rzeczypospolitej, ze wszystkich sił dobru i interesowi Narodu służyć, powadze Rady Narodowej i zasadom demokracji nie uchybić, godnie reprezentować Eskwilińczyków, a korzyść Eskwilinii mieć zawsze na względzie.
Rzecznik Prasowy Kancelarii Prezydenta |
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 17-07-2012 16:41 |
|
|
Ja, Martinus de Wilczyno, uroczyście ślubuję, w odpowiedzialności przed Narodem, historią i własnym sumieniem, w obecności Prezydenta Rzeczypospolitej, ze wszystkich sił dobru i interesowi Narodu służyć, powadze Rady Narodowej i zasadom demokracji nie uchybić, godnie reprezentować Eskwilińczyków, a korzyść Eskwilinii mieć zawsze na względzie. Sic volo, sic iubeo - sit pro ratione voluntas!
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 18-07-2012 11:05 |
|
|
Jutro rozpoczniemy zgłaszanie kandydatur na Przewodniczącego Rady Narodowej. Proszę dona De Sigmunda jako b. prezydenta Eskwilinii o poprowadzenie obrad; ja nie będę w stanie tego zrobić.
PRN i PRR
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

| Dodane dnia 21-07-2012 21:59 |
|
|
Spełniam z ochotą życzenie dona Prezydenta.
do 24 lipca zgłaszamy kandydatury na Przewodniczącego Rady Narodowej. Naturalnie każdy kandydat musi po zgłoszeniu potwierdzić, że jest taką funkcja zainteresowany. Proszę, śmiało.
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
 |
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

| Dodane dnia 22-07-2012 20:08 |
|
|
Zgłaszam kandydaturę dona Martinusa de Wilczyno.
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
 |
|
| Autor |
Max von Wereman
Użytkownik

| Dodane dnia 25-07-2012 11:21 |
|
|
Czy don de Wilczyno potwierdza kandydowanie?
"Ostatecznym celem i istotą państwa jest potęga, a jeżeli ktoś nie potrafi zmierzyć się z tą prawdą, powinien trzymać się z dala od polityki."
Admirał Maximilian Wilhelm Gottlieb Alexander Reinhold Lothar Guido Theodor Hans Siegfried Albrecht Christian Friedrich Arnold Wolfgang Bernard Heinrich August Otto Freiherr von und zu Wereman
|
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 26-07-2012 14:53 |
|
|
Jeżeli donia i donowie posłowie nie będą mieli nic przeciwko mojej mniejszej aktywności w sierpniu - potwierdzam.
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
Max von Wereman
Użytkownik

| Dodane dnia 29-07-2012 23:03 |
|
|
Ależ naturalnie, prawda donie de Sigmund?
|
|
| Autor |
Raul Hugo
Użytkownik

Miejscowość: Eskwilingrad
Data rejestracji: 27.02.12 |
| Dodane dnia 30-07-2012 09:37 |
|
|
Z racji mojej dotychczasowej nieobecności w kraju pozwolę sobie złożyć moje spóźnione ślubowanie.
Ja, Raul Esteban Fidel Hugo, uroczyście ślubuję, w odpowiedzialności przed Narodem, historią i własnym sumieniem, w obecności Prezydenta Rzeczypospolitej, ze wszystkich sił dobru i interesowi Narodu służyć, powadze Rady Narodowej i zasadom demokracji nie uchybić, godnie reprezentować Eskwilińczyków, a korzyść Eskwilinii mieć zawsze na względzie.
Tak mi dopomóż Bóg!
Raul Esteban Fidel Hugo,
były przewodniczący Rady Rządowej,
Srebrny Order Cyrkla (II klasa)
Edytowane przez Raul Hugo dnia 30-07-2012 09:39 |
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

| Dodane dnia 01-08-2012 17:49 |
|
|
Drodzy państwo!
Skoro nie zgłoszono żadnych kandydatur, a sam zainteresowany potwierdza swoją chęć kandydowania, ogłaszam, że Rada Narodowa wybrała swojego przewodniczącego. Został nim Martinus de Wilczyno.
Proszę donię de Lasallle o ponowne złożenie ślubowania.
Donie Hugo- w dona sprawie muszę skontaktować się z JE Prezydentem Jaskoviakusem, gdyż minął już czas wygłoszenia przysięgi. Czy don informował prezydenta o nieobecności?
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
 |
|
| Autor |
Raul Hugo
Użytkownik

Miejscowość: Eskwilingrad
Data rejestracji: 27.02.12 |
| Dodane dnia 01-08-2012 22:12 |
|
|
Jestem pewien, że o nieobecności prezydent wiedział. Kilkukrotnie informowałem o swoim wyjeździe na forum publicznym. Nie miałem możliwości złożenia ślubowania w innym terminie, zrobiłem to możliwie jak najszybciej. Za to uchybienie serdecznie przepraszam.
Raul Esteban Fidel Hugo,
były przewodniczący Rady Rządowej,
Srebrny Order Cyrkla (II klasa) |
|
| Autor |
Monique Lasalle
Użytkownik

| Dodane dnia 01-08-2012 22:15 |
|
|
Ja, Monique Lasalle, uroczyście ślubuję, w odpowiedzialności przed Narodem, historią i własnym sumieniem, w obecności Prezydenta Rzeczypospolitej, ze wszystkich sił dobru i interesowi Narodu służyć, powadze Rady Narodowej i zasadom demokracji nie uchybić, godnie reprezentować Eskwilińczyków, a korzyść Eskwilinii mieć zawsze na względzie.
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 01-08-2012 23:06 |
|
|
*Cheewazz puścił oko do doni Lasalle kiedy ta składała ślubowanie. Cieszył się, że sprawa wyborów uzupełniających wreszcie została zakończona i że wygrała jego kandydatka*
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Monique Lasalle
Użytkownik

| Dodane dnia 02-08-2012 01:46 |
|
|
Zaraz po złożeniu ślubowania odsapnęła. Bardzo się denerwowała tą całą sytuacją. Kiedy don Cheewazz Khadil puścił jej oko, nieśmiała natura drobnej blondynki dała o sobie znać. Momentalnie jej poliki zaczęły przybierać kolor buraka.
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 11-08-2012 17:12 |
|
|
Z pewnym poślizgiem (wymuszonym obyczajem tej Rady) zamykam posiedzenie