Po długim przemyśleniu tego, co obecnie się dzieje w RE postanowiłem kandydować na urząd Prezydenta. Robię to z poczuciem wielkiej misji, która przede mną i Eskwilińczykami się otwiera. Trzeba dołożyć wszelkich starań, by instytucja ta przestała być stołkiem dla własnych wojenek partyjnych. Prezydent powinien dbać o nacjonalizm i patriotyzm Eskwiliński. Powinien zachowywać to co nasze i tępić to, co obce i niebezpieczne. Daje wam gwarancje, że na straży Państwa, dołożę wszelkich starań by kruszyć układy i dać powiew świeżości i normalności!
Zapraszam wszystkich do podforum KKW, by dyskutować o problemach i ograniczonym intelektualnie systemie, który obecnie jest reprezentowany przez Radę Narodową.
Wando broń, żeby El Presidente dbał o nacjonalizm. Od tego są partie polityczne. Które - od zawsze - stanowią podstawą życia publicznego w RE i jeżeli przed nowym El Presidente można stawiać wgl jakikolwiek wymierny cel, to właśnie taki: wzmocnienie roli partii i wymuszenie na nich większej odpowiedzialności za słowo, członków i dyskusje polityczne. Co o tym sądzisz, Khadilu? Hm, Khadilu?
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR Brodę nosi się w sercu. (anonim)
Bardzo dziękuję tym, którzy oddali na mnie głos w wyborach na Prezydenta RE.
Drodzy moi !
Staraliśmy, ale napływ i siła oporu reszty okazał się jeszcze za silny !
Inne partie, obawiając się mojego zwycięstwa wystawiły tylko jednego kandydata, który był popierany przez media i opinię publiczną. Mimo tego, aż 1/3 wyborców widziała mnie na najwyższym urzędzie.
Dziękuję z całego serca. Dzięki temu nabieram nowych sił i żyję w przekonaniu, że EPN będzie mogło zrealizować swoje plany.
Zapowiadam, że będę kandydował na posła do Rady Narodowej.
Proszę wszystkich moich wyborców o ponowne głosy - będę dalej prowadził walkę o eskiwliński nacjonalnalizm, pielęgnował prawdziwy patriotyzm i budował potęgę Rzeczpospolitej !