| Autor |
III Kongres Partii |
Ursus Prystor
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 01.08.11 |
| Dodane dnia 17-09-2011 09:34 |
|
|
W niedzielę, 18 września, o godzinie 18 odbędzie się III Kongres Stronnictwa Narodowego Rzeczypospolitej. Jego termin jest ekspresowy z powodu przyśpieszonych wyborów parlamentarnych.
Plan Kongresu:
1. Uroczyste otwarcie przez Honorowego Prezesa SNR, prezydenta Ursusa Prystora i jego przemówienie.
2. Przemówienie p.o. prezesa Havelocka Jaskoviakusa.
3. Wybory prezesa partii.
4. Dodatkowe wnioski. |
|
| Autor |
RE: III Kongres Partii |
Ursus Prystor
Użytkownik

| Dodane dnia 18-09-2011 21:11 |
|
|
W związku z problemami technicznymi Kongres zostaje przesunięty na dzień 19 września, tj poniedziałek, na godzinę 15.
|
|
| Autor |
Ursus Prystor
Użytkownik

| Dodane dnia 19-09-2011 15:07 |
|
|
W sali widowiskowej już od jakiegoś czasu czekała rozentuzjazmowana grupa członków, popleczników i sympatyków partii. W całej sali rozlegały się ciche rozmowy pełne ekscytacji.
Szmery ucichły jednak kiedy na salę wszedł głównym wejściem prezydent Prystor. Otaczali go dwaj rośli gwardziści. Powolnym krokiem zaczął kierować się w stronę sceny. Tłum ucichł, powstał i po chwili rozległa się burza braw. Towarzyszyła ona prezydentowi aż do samej mównicy ustawionej na środku sceny. Niedawno zamontowana w sali tablica multimedialna wyświetlała za plecami Prystora powiewającą flagę Eskwilinii oraz sztandar SNR.
Były prezes rozpoczął przemowę dumnie spoglądając na zgromadzonych.
Witam wszystkich zgromadzonych i ogłaszam oficjalne otwarcie III Kongresu Stronnictwa Narodowego Rzeczypospolitej!
Ponownie rozległy się brawa. Prezydent uśmiechnął się i poprosił o ciszę.
Obywatelki. Obywatele.
Zbliżają się wybory parlamentarne. Eskwilinia jest bez wątpienia w trudnym momencie. Udało nam się wyjść z ciężkiego, letniego kryzysu obronną ręką, jednak teraz czeka nas powrót do dalszej odbudowy państwa, zapoczątkowanej kilka miesięcy temu. Gruntowna reforma armii pod batutą sekretarza Jaskoviakusa odniosła wielki sukces, kultura widocznie kwitnie również dzięki jego zabiegom, a owocem starań sekretarza Khadila jest stabilna pozycja Eskwilinii na arenie międzynarodowej. To zasługi nie tylko demokratów, którzy w Kolegium Narodowym zasiadali, ale również narodowców! I nie będziemy bali się o tym głośno mówić! Mówić o naszych zasługach i dokonaniach, albowiem przyczyniamy się do budowy silnej, nowoczesnej i patriotycznej Eskwilinii!
Społeczeństwo Eskwilinii jest niedoinformowane. Zdominowane monopolem partyjnym EPD boi się pytać o przyszłość.
Dlatego teraz apeluje, w trosce o przyszłość partii, którą stworzyłem - rozpocznijcie kampanię wyborczą i nabór! Obywatele chcą zmian, ale boją się o nie pytać, i jest to w tym momencie największa bolączka Eskwilinii, której narodowcy nie mogą bać się przeciwstawić.
Wypunktujmy Demokratów na tyle ostro, na ile się da. Udowodnijmy podstawową prawdę, iż po tak długich rządach, partia ta wypaliła się, straciła impet zmian i popadła w stagnację. Naprawdę nie jest nam więcej potrzebna. Czas na patriotów i narodowców, którzy ze świeżym spojrzeniem ruszają w przyszłość i chcą walczyć o Eskwilinię!
Dlatego też apeluję. Oddajcie głos na SNR r11; eskwilińskich patriotów, którym na sercach leży rozwój państwa i dobrobyt narodu.
Wizja, siła, patriotyzm r11; to trzy filary i największe atuty Stronnictwa, na których musi zostać oparta Rzeczpospolita.
Rzeczpospolita nowoczesna, silna i stabilna.
Sala powstała, rozległa się burza braw.
Teraz na scenę zapraszam pełniącego obowiązki prezesa SNR Havelocka Jaskoviakusa! |
|
| Autor |
Max von Wereman
Użytkownik

Data rejestracji: 19.09.11 |
| Dodane dnia 19-09-2011 15:10 |
|
|
Przepraszam, że się wtrącę ale w tym momencie mam pytanie do dona Łuczaka- czy Prezydent nie powinien być bezpartyjny?
Don Prystor mając pozycję honorowego prezesa SNR łamie tu chyba Konstytucję?
"Ostatecznym celem i istotą państwa jest potęga, a jeżeli ktoś nie potrafi zmierzyć się z tą prawdą, powinien trzymać się z dala od polityki."
Heinrich Gotthardt von Treitschke
Admirał Maximilian Wilhelm Gottlieb Alexander Reinhold Lothar Guido Theodor Hans Siegfried Albrecht Christian Friedrich Arnold Wolfgang Bernard Heinrich August Otto Freiherr von und zu Wereman
|
|
| Autor |
Ursus Prystor
Użytkownik

| Dodane dnia 19-09-2011 15:24 |
|
|
Jest to niewiążąca funkcja honorowa, tytuł, nie partyjna. Przewodniczącym partii jak na razie jest p.o. Havelock Jaskoviakus. Nie jestem członkiem partii, tylko honorowym patronem i na Kongres zostałem zaproszony w roli specjalnego gościa. A swoje poglądy chyba mam prawo wyrażać, nieprawdaż?
Pozwolę sobie przypomnieć - śp. prezydent Lech Kaczyński przez prawie dwa lata swojej prezydentury posiadał tytuł Honorowego Prezesa PiS, nikt mu nic nie zarzucił, a w tej kwestii, zdaje mi się, RP i RE mają podobne regulacje prawne.
Edytowane przez Ursus Prystor dnia 19-09-2011 15:27 |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 19-09-2011 17:58 |
|
|
Konstytucja nie zakazuje El Presidente należenia do partii.
Szanowni. Donny i Donowie.
Choć Kongres zwołano, aby przygotować SNR na najbliższe wybory, nie możemy uniknąć podsumowania minionego okresu. Ocena eskwilińskiej wiosny i lata ma kluczowe znaczenie dla naszej postawy wobec aktualności.
Kolejny w historii RE kryzys nieomal sparaliżował Państwo. Wśród przyczyn tego stanu rzeczy na poczesnym miejscu należy wymienić powierzenie kandydatowi demokratów misji sformowania Rady Rządowej. Donny i Donowie! Nawet członkowie EPD nie zaprzeczą, że ponieśli absolutną klęskę! Co więcej, gdyby demokraci wygrali wybory, prawdopodobnym jest, że kandydatem na PRR zostałby ponownie don Adam Zygmunciak, a pomni jego poprzedniej klęski nie możemy do tego dopuścić.
Wróćmy wszakże do okresu kryzysowego. Zastanówmy się, kto w tym czasie najlepiej zasłużył się Rzeczypospolitej. Przychodzą na myśl nazwiska: don Cheewazz Khadil - narodowiec, don Marcin Wilczyński - już-nie-demokrata (notabene: gratulujemy słusznej decyzji!), don Aureliusz Łuczak, El Presidente don Prystor. Zważcie, że nie wymieniłem nikogo, kto należałby do EPD. Fakty są takie: SNR ratowało Rzeczypospolitą. Wszyscy wiemy, jakie były wynik sondażu poparcia przeprowadzonego w wakacje. EPD zjawiło się, gdy było już po wszystkim.
Donny i Donowie! Pracowaliśmy nad armią. Zreformowaliśmy RR. Pracujemy nad Pomnikiem Narodu. Stworzyliśmy Puchar Archipelagu. Reprezentujemy RE na Kongresie Wiedeńskim. Postawiliśmy nową stronę. Uratowaliśmy Rzeczypospolitą. Zawsze (o czym dobitnie świadczy przykład dona Cheewazza Khadila) przedkładaliśmy rację stanu nad własne interesy. Ostatniemu funkcjonującemu gabinetowi przewodziło SNR. Stoimy za większością twórczych i reformatorskich pomysłów na Wyspie. Jesteśmy godni, aby stanąć na czele Państwa.
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR
Brodę nosi się w sercu. (anonim) |
|
| Autor |
Ursus Prystor
Użytkownik

| Dodane dnia 19-09-2011 20:27 |
|
|
Brawa po przemówieniu dona Jaskoviakusa trwały długo. Ostatecznie don Prystor wszedł na scenę, stanął przy mównicy i ogłosił.
Jako były prezes zostałem poproszony o przeprowadzenie wyborów swojego następcy.
Jacy kandydaci się zgłaszają? |
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

Miejscowość: Łodzia
Data rejestracji: 31.07.11 |
| Dodane dnia 19-09-2011 22:36 |
|
|
Ile razy mam powtarzać? Jestem Adam de Sigmund! Kiedy ja pisze o kimś, używam jego nicku. tym bardziej w oficjalnych przemówieniach.
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
Nunquam in deditionem venias!
 |
|
| Autor |
Filip Velicky
Użytkownik

Data rejestracji: 15.09.11 |
| Dodane dnia 20-09-2011 00:31 |
|
|
Nie wtrącajmy się już donowie do spraw narodowców. Jestem pewien Adamie, że to padło z przyzwyczajenia, nie z niechęci. Ale fajnie by było pisać o aktualnych nickach. Mi to nie przeszkadza, ale niektórych może frustrować.
Dobrá Praca sama sa chváli.
Eskwilińska Partia Narodowa
 |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 20-09-2011 09:32 |
|
|
Dona de Sigmunda przepraszam, za niedopatrzenie. Tymczasem proszę demokratów o opuszczenie Kongresu.
Zgłaszam swoją kandydaturę.
PRN i PRR
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 20-09-2011 10:26 |
|
|
Popieram kandydaturę dona Jaskoviakusa. Mimo, naszych ostatnich sporów o nadużywanie władzy, uważam, iż jego aktywność i chęć zmian gwarantuje Najjaśniejszej Rzeczpospolitej ciągły rozwój, a SNR- pewny byt na scenie politycznej.
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Ursus Prystor
Użytkownik

| Dodane dnia 20-09-2011 14:41 |
|
|
Prezydent zaprosił na scenę dona Jaskoviakusa. Po chwili były premier stanął koło niego.
Z powodu niezgłoszenia innych kandydatur oraz stuprocentowego poparcia członków Kongresu, ogłaszam iż don Havelock Jaskoviakus został wybrany na prezesa Stronnictwa Narodowego Rzeczypospolitej!
W statucie partii nie jest przewidziana przysięga.
Moje najszczersze gratulacje, panie prezesie!
Następnie Prystor uścisnął dłoń Havelocka. Rozgorzała burza braw.
Teraz czas na inne wnioski.
Ja osobiście wnioskuję o publiczne ustalenie listy SNR w wyborach parlamentarnych.
Edytowane przez Ursus Prystor dnia 20-09-2011 14:48 |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 20-09-2011 15:09 |
|
|
Wobec tego proszę o przerwę w obradach. Muszę skonsultować nasze stanowisko z kilkoma osobami. 
PRN i PRR
|
| Autor |
Ursus Prystor
Użytkownik

| Dodane dnia 23-09-2011 15:59 |
|
|
Lista kandydatów Stronnictwa Narodowego Rzeczypospolitej w wyborach do Rady Narodowej 25 września 2011 roku:
1. Havelock Jaskoviakus.
2. Michaił Andriejew. |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 23-09-2011 20:53 |
|
|
3. Cheewazz Khadil- jeśli można dodać 
(ministrować nie chce, ale o posłowanie z chęcią powalczę)
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla
Edytowane przez Cheewazz Khadil dnia 23-09-2011 20:54 |
|