*Cheewazz Khadil wkroczył na mównicę w mundurze oficera Eskwilińskich Sił Zbrojnych. Nie dało się nie zauważyć, iż wśród zebranych tego dnia na sali obrad Rady Narodowej gości, znajdowało się kilku żołnierzy w mundurach (oczywiście nieuzbrojonych), z podbatalionu saperów- pierwszej jednostki, którą dowodził Cheewazz Khadil*
Wysoka Izbo!
Nie po raz pierwszy staje mi... publicznie..., przed tak szacownym gronem przedstawicieli naszego Narodu... występować. Znacie mnie jako wielokrotnego posła tej Izby... Przewodniczącego Rady Rządowej i zaciętego obrońce republikańskie ustroju naszego państwa. Dziś! Z woli Narodu! Obejmuje urząd Prezydenta! Jednocześnie... Zrzekam się... wszelkich powierzonych mi urzędów. W szczególności godności ministra gospodarki oraz sędziego Sądu Najwyższego. Zawieszą swoją działalność jako oficer armii eskwilińskiej- przechodząc w stan spoczynku. Występuje także z partii Libertas, by w swych działaniach zachować pełną... neutralność i bezstronność *Cheewazz nieco przymrużonym wzrokiem otaksował prawą stronę Rady Narodowej, zajmowaną przez posłów BR*
Ja Cheewazz Khadil, świadomy swoich nowych obowiązków, znaczenia Urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej, uroczyście ślubuję, w odpowiedzialności przed Narodem, historią i własnym sumieniem, w obecności Rady Narodowej, ze wszystkich sił dobru i interesowi Państwa służyć, o honor i godność Rzeczypospolitej dbać, zasadom demokracji nie uchybić i okazanego zaufania nie nadużyć, a korzyść Eskwilinii mieć zawsze na względzie.
Śmierć wrogom republiki!
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla
Edytowane przez Cheewazz Khadil dnia 15-05-2013 12:20
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.