| Autor |
Nowe forum |
Jaskoviakus
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 21-07-2011 12:36 |
|
|
Witajcie, szanowni, na nowym forum Republiki! Pozwolicie, że w kilku słowach zreferuję zmiany, jakie nastąpiły.
Pro primo: jak zapewne widzicie, "Dyskusje" zmieniły swoje położenie. W zamyśle twórcy (czyli w moim, nie ukrywajmy) powinny teraz odgrywać rolę działu "Polityka i społeczeństwo" na forum Księstwa Sarmacji. Kto nie wie, co mam na myśli - niech sprawdzi. Onegdaj ktoś (nie jestem pewien czy nie don Aureliusz Łuczak) narzekał, że na pierwszy rzut oka trudno ocenić naszą aktywność. Teraz nie będzie z tym problemu, ponieważ dział "Dyskusje" jest na czele nowego forum i jest ogólnodostępny. Teraz "Dyskusje" istotnie będą miejscem dyskusji, tak jak w ostatnich dniach funkcjonowania Starego Forum stało się to z "Forum ogólnym". Gdyby zaś zaszła potrzeba umieszczenia na forum posta jednolinijkowego (jak w znanym nam wszystkim topicu "Inne" ) - mamy wrzaskpudło po prawej stronie. Na potrzeby poufnych rozmów pomiędzy Eskwilińczykami istnieje prywatne forum obywatelskie, dostępne dla uprawnionych. Byłoby jednak doskonale, gdyby życie społeczne przeniosło się do działu "Dyskusje".
Pro secundo: zniknęły działy "Informacje podstawowe" i "Ogłoszenia". Są one już niepotrzebne. Wszystkie dane z "Informacji podstawowych" znajdą swoje miejsce gdzieś na stronie, a do "Ogłoszeń" mamy system news, który ożywi też od dawna nieaktywne "Serwisy informacyjne".
Tertio: częściowo z powodów technicznych, a częściowo z wyboru nie mamy już subforów. Przypuszczam, ze nikt nie będzie za nimi płakał. Ich brak trochę odchudzi forum. Które, notabene, zrobi się jeszcze chudsze, ponieważ kiedy wszyscy się tu pojawią, działy takie jak "Obrady RR" czy "Siły Zbrojne" przestaną być widoczne dla ogółu.
Quarto: brak też jest działów regionalnych, ponieważ - zgodnie z ustaleniami ze Starego Forum ich animację przejmie od samorządów Ministerstwo Regionów - czy podobny urząd. Podobnie gazety - te forumowe były nieaktywne, a "Monitor" korzysta z zewnętrznego serwera, wobec tego nie ma forum, a tylko link w górnej nawigacji. Nt. jego artykułów można dyskutować - a jakże - w dziale dyskusje.
Dodam jeszcze, że IMHO, nowe forum ma sto razy ładniejszą czcionkę niż stare 
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR
Brodę nosi się w sercu. (anonim)
Edytowane przez Jaskoviakus dnia 29-07-2011 14:11 |
|
| Autor |
RE: Nowe forum |
Ursus Prystor
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 01.08.11 |
| Dodane dnia 01-08-2011 11:14 |
|
|
No, zarejestrowałem się. Niezbyt mi się wystrój owej strony podoba, ale wydaje mi się, że dzięki takiej bliskości i połączeniu strony oraz forum państwo będzie działać sprawniej.
Witam również wszystkich po mojej dłuższej nieobecności w kraju  |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 01-08-2011 11:58 |
|
|
Ave, El Presidente! A cóż WE znajduje w wystroju nowej strony niestosownego? Strona jest, moim zdaniem... schludna. Estetyczna Nie jest to czołowe osiągnięcie rzemiosła webmasterskiego, ale jest lepsza niż wszystko, co RE miała do tej pory.
PRN i PRR
Brodę nosi się w sercu. (anonim) |
|
| Autor |
Filip Velicky
Użytkownik

Data rejestracji: 15.09.11 |
| Dodane dnia 15-09-2011 21:52 |
|
|
Witam wszystkich!
Čav!
Widzę Eskiwlinię w nowej odsłonie, ale nadal znany jako Filip Lubomir Velicky. Słowak z pochodzenia, Eskwilińczyk z wyboru 
Dobrá Praca sama sa chváli.
Eskwilińska Partia Narodowa
 |
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

Miejscowość: Łodzia
Data rejestracji: 31.07.11 |
| Dodane dnia 15-09-2011 22:00 |
|
|
Witamy, witamy chlebem, solą i czym tam Słowacy się witają 
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
Nunquam in deditionem venias!
 |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 16-09-2011 10:38 |
|
|
A czym witają Eskwilińczycy? Ave, witamy
PRN i PRR
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

Miejscowość: Łodzia
Data rejestracji: 31.07.11 |
| Dodane dnia 16-09-2011 11:05 |
|
|
Pozdrowieniem Rzymian?
Może jakąś potrawą?
W sumie to nie mamy jakoś opisanych ludowych potraw...
Co takiego może być na naszej wyspie?
Sałatka z owocami i mięsem?
Smażony drób z ananasem i bananami?
A może na powitanie wspólne wypalenie cygara?
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
Nunquam in deditionem venias!
 |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 16-09-2011 12:17 |
|
|
Ananasy były swego czasu opisane bardzo dokładnie przez Cheewazza. Zatem, donie Velicky: witamy Cię po staroeskwilińsku, kandyzowanymi ananasami!
PRN i PRR
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 16-09-2011 13:04 |
|
|
W sumie proponuje stworzyć bibliotekę eskwilińską i zamieścić tam wszystkie ,,dzieła" rodzimych twórców Witam, witam. Jak właściciel Wesołego Rzeźnika- witam świeżym mięskiem i naszymi narodowymi hamburgerami z ananasem. Smak tradycji (ananas) i nuta hedonistycznej rozpusty (wołowina) 
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Filip Velicky
Użytkownik

| Dodane dnia 16-09-2011 13:10 |
|
|
Dziękuję za te wszystkie kulinarne specjały i miłe powitanie.
Na razie błądzę po nowym forum, absolutnie nie wiem co się dzieje.
kto jest premierem? Jak wygląda rząd, parlament?
Jest jakieś wolne miejsce?
 |
|
| Autor |
Ursus Prystor
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 01.08.11 |
| Dodane dnia 16-09-2011 15:31 |
|
|
Serdecznie cię witam, donie Filipie. Jeszcze wczoraj o tobie rozmawialiśmy . Pozwolę sobie objaśnić ogólną sytuację jaka panuje w Eskwilinii.
Po rozpoczęciu wakacji drastycznie spadła aktywność. Postanowiono wprowadzić stan wyjątkowy. Władzę w imieniu Rady Rządowej i Rady Narodowej sprawuje obecnie Kolegium Narodowego, którego jestem I Sekretarzem (przewodniczącym). Dokładny spis członków znajdziesz, Filipie, tutaj: http://eskwilinia.tnb.pl/viewpage.php?page_id=1. Zakończenie stanu wyjątkowego planowane jest na 27 września, czyli już wkrótce. Po jego zakończeniu Kolegium zakończy swoje działanie, a ty po raz kolejny zostaniesz p.o. premiera. Najprościej - to tyle.
Miło, że wróciłeś  |
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 16-09-2011 18:27 |
|
|
A ja witam małym kieliszkiem rumu z połówką ananasa Jak Ty wróciłeś to już jesteśmy prawie w komplecie.
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
Max von Wereman
Użytkownik

Data rejestracji: 19.09.11 |
| Dodane dnia 19-09-2011 10:14 |
|
|
Tęskniliście?
"Ostatecznym celem i istotą państwa jest potęga, a jeżeli ktoś nie potrafi zmierzyć się z tą prawdą, powinien trzymać się z dala od polityki."
Heinrich Gotthardt von Treitschke
Admirał Maximilian Wilhelm Gottlieb Alexander Reinhold Lothar Guido Theodor Hans Siegfried Albrecht Christian Friedrich Arnold Wolfgang Bernard Heinrich August Otto Freiherr von und zu Wereman
|
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 19-09-2011 11:16 |
|
|
Oczywiście! Zwłaszcza Havelock, który miał Ci coś zaproponować
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
Max von Wereman
Użytkownik

| Dodane dnia 19-09-2011 13:56 |
|
|
Don Jaskoviakus? Mi? Zamieniam się w słuch.
"Ostatecznym celem i istotą państwa jest potęga, a jeżeli ktoś nie potrafi zmierzyć się z tą prawdą, powinien trzymać się z dala od polityki."
Admirał Maximilian Wilhelm Gottlieb Alexander Reinhold Lothar Guido Theodor Hans Siegfried Albrecht Christian Friedrich Arnold Wolfgang Bernard Heinrich August Otto Freiherr von und zu Wereman
|
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 19-09-2011 17:11 |
|
|
Wyjdziesz za mnie, generale? 
PRN i PRR
|
| Autor |
Filip Velicky
Użytkownik

| Dodane dnia 19-09-2011 21:33 |
|
|
Witamy Generale 
Mnie powitano smakołykami i rumem, to może don von Weremana salutami i salwą honorową?
 |
|
| Autor |
Max von Wereman
Użytkownik

| Dodane dnia 19-09-2011 22:57 |
|
|
Jak to wyjść?
W sensie ożenić się? ! ?
P.S.- skontaktowałem się z Giovannim Duarte, ma wrócić na dniach.
|
|
| Autor |
Filip Velicky
Użytkownik

| Dodane dnia 20-09-2011 00:38 |
|
|
Jakiś najazd wojskowych? Albo każdy jest wicegenerałem, albo starzy mundurowi hurtowo wracają 
Cieszy mnie to, żebyście nie myśleli. 
Z tego co wyczytałem w jakiś utworach Martinusa, to właśnie tak ma być- Jaskoviakus chce za ciebie wyjść generale i proszę to chyba traktować jako oficjalne oświadczyny 
 |
|
| Autor |
Max von Wereman
Użytkownik

| Dodane dnia 20-09-2011 22:25 |
|
|
Za ciebie?
Oczywiście że TAK !
Szkoda tylko, że nie ustawy o związkach partnerskich...

|
|