| Autor |
4 Kompania piechoty 1 Batalionu Piechoty "Eskwilingradzkiego". |
Tanter
Użytkownik
Data rejestracji: 04.04.12 |
| Dodane dnia 01-07-2012 11:28 |
|
|
Tomasz Anter przybywa do koszar i pokazuje jakiś dokument wartownikowi. Jest wpusczany. Następnie kieruje się do Działu Kadrowo-Personalnego aby objąć dowództwo na 4-tą kompanią piechoty.
-Zgłaszam się aby objąć dowództwo nad 4 Batalionem Piechoty, tutaj mam stosowne wezwanie.
Pokazuje pismo urzędowe z wezwaniem podpisane przez generała Giovanni Duarte.

Edytowane przez Tanter dnia 01-07-2012 11:28 |
|
| Autor |
RE: 4 Kompania piechoty 1 Batalionu Piechoty "Eskwilingradzkiego". |
Giovanni Duarte
Użytkownik

Miejscowość: Luanda
Data rejestracji: 21.09.11 |
| Dodane dnia 01-07-2012 13:33 |
|
|
Działem Kadrowo-Personalnym zarządzał zawsze blady, niski i chudy, zaledwie 22 letni porucznik pochodzenia estońskiego. Po włączeniu Osterii do Eskwilinii miał dość zaściankowej prowincji i poprosił o przydział do stolicy. Miał szczęście. Akurat się udało. Do tego jeszcze ciepła posadka za biurkiem. Ale fart!
Wszedł do niego równie młody oficer.
-Zgłaszam się aby objąć dowództwo nad 4 Batalionem Piechoty, tutaj mam stosowne wezwanie.
Pokazał pismo. Porucznik z Działu Kadr przywitał się.
-Witam dona wśród nas. Nazywam się Priit Ulo. JUż prowadzę do dowódcy- mjr. Ferdinanda von Ritter-Kremenhofa. jego gabinet jest drugi po lewej w tamtym korytarzy. Nasz dowódca jakby co, to ma tytuł szlachecki i lubi polowania. Powodzenia!
gen. Giovanni Ngobo Duarte
 |
|
| Autor |
Tanter
Użytkownik
| Dodane dnia 03-07-2012 12:59 |
|
|
Anter po charakterystycznym akcencie poznał że osoba za biurkiem jest pochodzenia Osteryjskiego.
-Mnie również miło. Dziękuję za informację. Moje imię nazwisko i pochodzenie don zna z dokumentów. Don jak sądzę po akcencie też jest z Osterii?
 |
|
| Autor |
Giovanni Duarte
Użytkownik

Miejscowość: Luanda
Data rejestracji: 21.09.11 |
| Dodane dnia 06-07-2012 20:47 |
|
|
-Tak, dokładniej ze Siane.... A don? Mogę zdradzić, że mamy całkiem fajny batalion. nasz dowódca bywa humorzasty, ale generalnie chyba nie można narzekać...-podrapał się za uchem i sięgnął po szklankę z wodą.
gen. Giovanni Ngobo Duarte
 |
|
| Autor |
Tanter
Użytkownik
| Dodane dnia 11-07-2012 14:30 |
|
|
Tomasz Anter skierował się w stronę korytarza prowadzącego do gabinetu dowódcy. Niedawno wyremontowany korytarz kojarzył się raczej z holem w biurowcu a nie budynkiem wojskowym. W końcu natrafił na drzwi z plastikową tabliczką "dowódca". Zapukał.
-Proszę wchodzić! - Ktoś za ścianą polecił.
Otworzył drzwi i wszedł do środka.

Edytowane przez Tanter dnia 11-07-2012 14:31 |
|