Drodzy Obywatele!
Wielkimi krokami zbliżają się kolejne wybory prezydenckie. Będą to już 9. wybory głowy naszego Państwa. Ich termin będzie bardzo bliski świętowaniu przez nas 4. rocznicy odzyskania przez nas niepodległości. Mam nadzieję, że jako Naród dokonamy dobrego wyboru, z którego będziemy dumni przez kolejne miesiące urzędowania nowego Prezydenta. Nie wiadomo jeszcze jakie osoby zdołają zarejestrować swoje kandydatury. Obecny Prezydent także nie poinformował czy będzie ubiegał się o reelekcję. Wszystko pokaże przyszłość. Ja jednak chcę już dziś poinformować, że po raz kolejny zamierzam ubiegać się o wybór na urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Eskwilińskiej. W tym miejscu: www.prezydent2013.republika.pl będę w najbliższym czasie umieszczał wszystkie informacje na temat mojej kandydatury. Znajdzie się tam przede wszystkim mój program wyborczy. Liczę na szybkie ujawnienie się moich kontrkandydatów. Mam nadzieję, że dzięki temu będziemy mieli możliwość przedyskutowania najważniejszych problemów, które stoją przed Eskwilinią, jej nowym Parlamentem i staną przed nowym Prezydentem.
Dziękuję bardzo.