| Autor |
RE: Konsultacje społeczne dot. projektu nowej Konstytucji |
Bruno van der Bizen
Użytkownik

Data rejestracji: 04.10.11 |
| Dodane dnia 06-03-2012 23:07 |
|
|
Czekam więc na propozycje. Ale mam też pytania. Wiele pytań. Większość będzie niewygodna.
Don de Wilczyno jak przejrzałem archiwum o syt. w lokalnych samorządach mówi od pół roku, gospodarka nietknięta przez całą kadencję, a jakie konkretne działania z aktywizacją don przewidzi? Jak nowych przyciągnie? Jakieś konkrety?
A czemu mam nie być urażony? Owszem, mam mniej doświadczenia, ale czy z całym szacunkiem - doświadczenie dało dobrą ocenę rządom premiera Luczakiusa? Chyba nie każdy zna na to odpowiedź.
Prezes Sądu Najwyższego
"For there is none of you but will hang me, I know, whenever you can clinch me within your power." |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 07-03-2012 14:40 |
|
|
|
Martinus de Wilczyno napisał/a:
nie możemy być pewni, czy mój kontrkandydat podoła obowiązkom szefa rządu, gdyż zbyt krótko go znamy. Z chęcią natomiast zaoferowałbym mu tekę ministra.
Marcinie, zaś jeżeli Ty obejmiesz urząd premiera podniosą się głosy: znowuuu? Uzasadnione zresztą.
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR
Brodę nosi się w sercu. (anonim) |
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 07-03-2012 20:30 |
|
|
Cóż, razem z don Cheewazzem opracowałem projekt reformy gospodarki. Wszyscy wiemy, co się znim stało, utknął w SN. Ale sam projekt to za mało - trzeba go jeszcze uruchomić. A to będzie zadanie dla rządu.
Samorządy - ich dokładny opis (potrzebny do rozruszania) opracowuję razem z donem Ostrogockim, lada dzień powinien być gotowy.
Aktywizacja - przede wszystkim jak premier znajdę zajęcie dla naszych najnowszych obywateli. Np. samorząd, ale też armia, MSZ itd.
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
Monique Lasalle
Użytkownik

Data rejestracji: 14.01.12 |
| Dodane dnia 08-03-2012 12:13 |
|
|
|
Czy jest zagwarantowane osobne stanowisko, (urząd), który czuwałby nad tematem nietolerancji, segregacji? |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 08-03-2012 17:20 |
|
|
Takiego urzędu póki co nie ma, gdyż, moim prywatnym zdaniem, taki problem w Eskwilinii nie występował. Jakkolwiek jeśli donia dostrzega taki problem myślę, iż taki urząd mógłby zostać stworzony
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|