Postów: 36 Miejscowość: Grudziądz Data rejestracji: 25.06.12
Dodane dnia 10-07-2012 16:06
Witam wszystkich!
Pomimo krótkiego stażu w Eskwilinii postanowiłem kandydować do Rady Narodowej. Startuję jako kandydat bezpartyjny. Zdaję sobie sprawę, że podczas letnich wakacji, które się właśnie zaczynają, wiele z projektów RN jak i moich może być zagrożonych mniejszą aktywnością. Ze swojej strony zapewniam jednak, że dopełnię wszelkich możliwości, bym mógł jak najwięcej od siebie dać Eskwilinii.
Moje poglądy są centrowo-liberalne. Chcę sprzyjać przedsiębiorczości i w miarę możliwości uprościć system podatkowy. Zamierzam podjąć kroki, które w systemie zmniejszyłyby rolę państwa. Jestem także zwolennikiem tradycyjnego monarchizmu parlamentarnego oraz ważnej roli etykiety w życiu publicznym.
Jeżeli ktoś ma pytania, zapraszam na pm..
Startuje Don z listy partyjnej czy też jako kandydat niezależny? W tym drugim przypadku - o czym może Don nie wiedzieć - potrzebuje Don trzech podpisów od osób popierających Dona kandydaturę. Służę uprzejmie: H. Jaskoviakus A.
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR Brodę nosi się w sercu. (anonim)
Dodane dnia 11-07-2012 16:54
Panie Prezydencie- proszę czytać dokładniej. Drugie zdanie odpowiada na dona pytanie. Tak wiem, zgłosiłem swoją kandydaturę u KKW z poparciem trzech obywateli.
Dodane dnia 12-07-2012 21:51
Każdy mniej więcej zdaje sobie sprawę co kryje się pod powrotem monarchii- powrotem do tego, co nie okazało się przeżytkiem, ale wspaniałym, ewolucyjnym systemem (patrz- realne UK).
Dlatego zmierzam do ustanowienia właśnie takiej drogi. Potrzeba nam Głowy Państwa, który będzie stabilny. Kadencje prezydenckie to zaprzepaszczają. Chcę, by Głową Kraju był monarcha, który może z powodzeniem przez długi okres czasu reprezentować interesy Eskwilinii. Nie byłaby to jednak władza absolutna, lecz taka, jaka jest obecnie w Danii i Norwegii- progreatywy podobne, jak teraz prezydenckie. Nie byłababy to władza całkiem niekontrolowana-podobnie byłoby w Konstytucji określone warunki, w które Monarcha musiałby abdykować. Większość władzy ustawodawczej i wykonawczej miałaby Rada NArodowa i Rządowa.
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.