Dodane dnia 05-06-2012 22:22
Dobry wieczór,
Nazywam się Piotr II Grzegorz i zasiadam od 2010 roku na tronie Księstwa Sarmacji.
Przybywam jako turysta, przy czym zaznaczam, że w tym charakterze nie podróżowałem po mikroświecie od lat co najmniej pięciu, stąd czuję dreszcz emocji mogąc poznawać głębiej państwo, w którym dotąd nie było mi dane zamieszkać.
V-podróży unikałem, głównie z braku czasu i koncentrowaniu się przede wszystkim na Sarmacji. Ponieważ kontakt z Prezydentem/Ambasadorem wspominam nad wyraz miło, a ponadto dzięki pewnej osobistej relacji otrzymałem bardzo miłą opinię o exprezydencie Republiki Eskwilińskiej obecnym na konferencji na WPiA w Łodzi, moim rodzinnym mieście (więcej na priv mogę podać), stąd wydało mi się naturalne zmienić moje starcze nawyki i zwiedzić Wasze państwo.
Dla powyższego wyboru, nie bez znaczenia był fakt prowadzenia aktywnej Ambasady Republiki w Sarmacji, która popularyzowała wiedzę o Waszym kraju.
Nie ukrywam, że mojemu zarejestrowaniu się w RE towarzyszy także z mojej strony chęć popularyzacji wiedzy o Sarmacji. Stąd jestem gotów na wszelkie pytania. Zapraszam na rozmowę wszystkich chętnych: 2647700 (gg).
Witam Waszą Książęcą Mość,
To wielki zaszczyt i wyróżnienie dla Rzeczpospolitej Eskwilińskiej gościć tak znamienitą osobistość. Moje nazwisko Cheewazz Khadil i mam zaszczyt być Ministrem Spraw Zagranicznych Rzeczpospolitej Eskwilińskiej.
Rozmowę na gg z wielką przyjemnością z Waszą Książęcą Mością odbędę, jednak możliwe będzie to dopiero około czwartku, piątku, gdyż z uwagi na sesję nie dysponuje obecnie dużą ilością wolnego czasu.
Tymczasem proponuje Waszej Ekscelencji nieco zaznajomić się z naszym państwem.
Przede wszystkim polecam odwiedzenie Pomnika Narodu Eskwilińskiego (link znajduje się w górnym menu naszego forum)- w miejscu tym przedstawiona jest w skróci nasza historia- zarówno ta realna, jak i tzw. przedinternetowa.
Zachęcam także do odwiedzenia naszej słynnej Cafe pod Minogą, gdzie przy dobrej świeżo parzonej kawie konieczne wręcz jest przejrzenie kilku naszych regionalnych gazet, do których linki Wasza Książęca Mość znajdzie w dziale ,,Dyskusje" w wątku ,,Prasa". Zresztą linki do dwóch z nich widnieją również w górnym menu (,,Wieści Eskwilińskie" i Monitor Eskwiliński". W przygotowaniu jest też nowe gazeta eskwilińska która mamy nadzieję stanie się nową jakością na skale całego mikroświata- o czym też można poczytać w dziale ,,Prasa".
Po kawie polecałbym wizytacje eskwilińskich przedsiębiorstw. Ich działalność opisywana jest w części forum zatytułowanej ,,prywatne". Tam też kwitnie eskwilińska przedsiębiorczość niedawno wskrzeszona. Z braku możliwości technicznych udało nam się opracować w miarę, jak sądzę, przejrzysty system gospodarczy, który w całości ma miejsce na forum.
Myślę także, iż wiele ciekawych informacji o Eskwilinii można zobaczyć klikając na opcje: kraj i ewidencja w lewym menu.
Ciekawostek o naszej historii zaś dostarczy Waszej Książęcej Mości temat ,,Quiz historyczny" w dziale ,,Dyskusje".
To moje propozycje, choć na pewno nasi obywatele, którzy słynną na całym v-świecie ze swej serdeczności, dorzucą kolejne propozycje
Życzę miłego pobytu
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla
Edytowane przez Cheewazz Khadil dnia 05-06-2012 22:44
Dodane dnia 05-06-2012 23:07
Miło mi powitać WKM, a zarazem mojego krajana z Łodzi, w imieniu rządu Rzeczypospolitej
Chętnie pomówię z WKM przez gg na temat ostatniej konferencji na WPiA oraz współpracy między naszymi krajami.