| Autor |
Pozdrowienie z ZSKHiW |
Arkadiusz II Filip
Użytkownik
Miejscowość: Hirshberg-Arkopolis
Data rejestracji: 26.05.12 |
| Dodane dnia 26-05-2012 18:26 |
|
|
Witam wszystkich Obywateli Rzeczypospolitej Eskwilińskiej!
Nazywam się Arkadiusz Filip von Wettin i przybywam ze Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirshbergii i Weerlandu, gdzie mam zaszczyt sprawować godności króla i Narodowego Komisarza ds. Dyplomacji (MSZ). Ojczyzna moja jest państwem aktywnym i klimatycznym (aczkolwiek specyficznym). Skutecznie opieramy się ogarnającemu kolejne mikronacje kryzysowi aktywności.
ZSKHiW podzielone jest na kilka guberni, z których każda wyróżnia się indywidualną kulturą, która warta jest poznania co najlepiej uczynić odwiedzając nasz kraj i zapoznając się z tradycjami hirshberskimi, weerlandzkimi i aralskimi.
Niedawno podjęliśmy starania o umieszczenie naszego państwa na Kontynencie Wschodnim. Jako społeczność aktywna i ambitna chcemy w przyszłości rozpocząć owocującą współpracę z państwami Ostii, co naszym zdaniem przysłuży się zarówno nam jak i naszym partnerom.
Chcę więc w imieniu Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirshbergii i Weerlandu zapytać Władze Rzeczypospolitej czy nie mają nic przeciwko naszej obecności na Kontynencie?
Załączam umowne oznaczenie interesujących nas terytoriów :
http://desmond.imageshack.us/Himg716/scaled.php?server=716&filename=400px105934109068044281.png&res=landing
(wykorzystano mapę autorstwa Ardala Coehoorn)
Więcej informacji o naszym państwie znajdą Państwo tutaj:
www.hirshbergiaweerland.cba.pl
www.hirshbergia-weerland.cba.pl
Pozdrawiam i łącze wyrazy szacunku.
(-) Arkadiusz Filip
Król Hirshbergii i Weerlandu
(-) Arkadiusz II Filip |
|
| Autor |
RE: Pozdrowienie z ZSKHiW |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 26-05-2012 18:56 |
|
|
Witam Waszą Królewską Mość. Jako Minister Spraw Zagranicznych Rzeczpospolitej Eskwilińskiej muszę przyznać, iż mimo, że o Waszym kraju słyszałem to jeszcze nie miałem okazji go lepiej poznać. Z chęcią udam się z wizytą do waszego państwa zobaczyć jak się rozwija. Poparcie Rzeczpospolitej w sprawie przyłączenia Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirshbergii i Weerlandu do Kontynentu Wschodniego uzależnione będą od oceny standardów waszej mikronacji- wierzę, iż wypadnie ona pozytywnie.
Waszej Królewskiej Mości, pragnę jeszcze zadać pytanie dlaczego dopiero teraz Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo występuje o przyłączenie państwa do jednego z kontynentów powszechnie uznawanych. Czy wcześniejsze umiejscowienie waszego państwa na mapie dona Nandera wam nie odpowiada?
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Arkadiusz II Filip
Użytkownik
| Dodane dnia 26-05-2012 19:20 |
|
|
Dziękuję Panu Ministrowi za szybką odpowiedź i serdecznie zapraszam do ZSKHiW. 
Pel Nander wykorzystał Nordatę jako swój prywatny folwark. Mając świadomość, iż Kontynent Północny istnieje jedynie na mapie MIB większą jego część oznaczył jako tereny swojej mikronacji (która faktycznie nie funkcjonowała). Uczynił to zresztą bez akceptacji okolicznych państw. Mamy świadomość, iż w przypadku gdy pozostaniemy na Nordacie jesteśmy skazani na sąsiedztwo jednodniowych yoyonacji.
Wcześniej na podobny krok zdecydowała się Republika Victorii i wpłynęło to korzystnie na pozycję tego państwa na arenie międzynarodowej oraz pozwoliło państwom Kontynentu na zawarcie z Victorią szerszej współpracy.
(-) Arkadiusz II Filip |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 26-05-2012 21:20 |
|
|
Rozumiem. Osobiście uważam, iż to dobra decyzja Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa. Wizytę złożymy w ciągu najbliższego tygodnia
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Arkadiusz II Filip
Użytkownik
| Dodane dnia 26-05-2012 22:53 |
|
|
Dziękuję za rozpatrzenie naszej prośby. Będziemy oczekiwać wizyty Pana Ministra. Uprzedziłem już premiera Septimusa i wicepremiera Budzimira.
(-) Arkadiusz II Filip |
|