Dodane dnia 17-03-2013 17:44
Donie i Donowie! Obywatele Rzeczypospolitej!
Jeszcze tydzień temu Eskwilinia tkwiła w głębokim kryzysie. Jednak dzięki Waszej obywatelskiej postawie zbliżającą się wiosnę czuć również w stanie Państwa. Korzystając z tego ożywienia, pozwolę sobie podsumować sytuację, w jakiej się znajdujemy.
24 marca odbędą się wybory do Rady Narodowej. Polityka przeżywa ożywienie - monarchiści podnieśli głowę, EPD się przekształca z Prezesem Velickim na czele, inicjatywa dona Przelaskowskiego podnosi mnie na duchu. Don Hugo wrócił na Wyspę, a wraz z nim idee socjalizmu.
Chciałbym, by kampania wyborcza była gorąca i obfitowała w spory międzypartyjne. To jest coś, czego Eskwilinia dawno nie widziała. Korzystając z okazji, proszę każdego z liderów partyjnych o wskazanie (nawet pod niniejszym postem) swojego kandydata na premiera.
Witam wśród mieszkańców Rzeczypospolitej Konrada Wallenrode. Cieszę się, że spotkał się z tak życzliwym powitaniem ze strony naszych obywateli. Mam nadzieję, że wkrótcę będę miał przyjemność nadać mu obywatelstwo eskwilińskie.
7 kwietnia obchodzić będziemy Dzień Jedności Narodowej, na pamiątkę zjednoczenia kraju przez Jerzego Kiminidę w XIV w. Myślę, że z tej okazji praca wielu obywateli zostanie należycie doceniona odpowiednim medalem lub orderem państwowym.
Na ostatku - przeprzaszam Was wszystkich za moją nikłą aktywność w ostatnim czasie. Tym bardziej cieszę się, że Wy nie zawiedliście dobra wspólnego, jakim jest Rzeczpospolita.
Esto perpetua!
Salus Rei publicae suprema lex esto.
Edytowane przez Martinus de Wilczyno dnia 17-03-2013 20:29
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.