Postów: 192 Miejscowość: Eskwilingrad Data rejestracji: 27.02.12
Dodane dnia 19-04-2012 13:09
Eskwilingrad, dn. 19.04.2012
Don Filip Velicky, Minister Regionów
Szanowny Donie Ministrze.
Pragnę powiadomić władze państwowe o dużym zgromadzeniu publicznym zaplanowanym przez władze Partii Pracy. Odbyć ma się ono o godzinie 12, dn. 1 maja 2012 jako oficjalne, partyjne obchody Święta Pracy.
Przewiduje się przybycia około 50 tysięcy osób.
Szanowny Donie,
Ministrerstwo Regionów z przykrością musi odmówić zaakceptowania postulowanego przez Dona zgromadzenia publicznego. Szeretg czynników niepokoi władze terytorialne.
1) Gdzie ma się odbyć zgromadzenie? - w powiadomieniu nie am podanego miasta, oraz dokąłdnego miejsca zgromadzenia, względnie trasy marszu uczestników.
2) Szacowana liczba (50 tys.) jest bardzo duża i na obecną chwilę nie ma możliwości w tak krótkim czasie zorganizowania odpowiedniego zabezpieczenia zgromadzenia. (Przypomnę, że wkraju zamieszakuje ok. 270 tys. osób, a w stolicy ok. 75 tys.). Aby dobrze zabezpieczyć takie zgromadzenie, potrzebne jest zgłoszenie co najmniej miesiąc wcześniej.
3) Don nie ustosunkował się, jakie hasła będą podejmowane na zgromadzeniu. proszę pamiętać, o artykułach w Konstytucji które zabraniają szerzenia niektórych haseł.
Proszę ustosunktować się do podanych punktów.
Filip Velicky, Minister Regionów
Dobrá Praca sama sa chváli.
Eskwilińska Partia Narodowa
Edytowane przez Filip Velicky dnia 20-04-2012 16:49
Postów: 192 Miejscowość: Eskwilingrad Data rejestracji: 27.02.12
Dodane dnia 20-04-2012 22:04
Szanowny Donie Ministrze.
1) Zgromadzenie ma odbyć się na Placu Niepodległości w Eskwilingradzie.
2) 50 tys. osób to nieco zawyżona liczba, w celu ewentualnego zabezpieczenia się przed skutkami przybycia liczby osób przewyższającej nasze oczekiwania. Faktyczny stan może wynosić około 15-25 tys. ludzi pracy i popleczników partii, ale okoliczności - stan gospodarki, niezadowolenie społeczne - mogą zachęcić do przybycia na uroczystości większej liczby osób, niezwiązanych z naszym nurtem ideologicznym i ruchem partyjnym. Ustalmy więc maksymalną liczbę 35 tys. osób.
3) Proszę mnie, Szanowny Donie Ministrze, traktować poważnie. Jestem działaczem politycznym, znam konstytucję i nie jestem radykałem. Można mi zaufać. Na uroczystościach będą podejmowane hasła sprawiedliwości społecznej, płacy, pracy, ochrony praw i wolności obywatelskich oraz równości. Żadne z nich w najmniejszym stopniu nie godzi w konstytucję.
4) Planuję również krótki przemarsz ulicami miasta, Marsz Pracy, nie będzie on jednak trwał długo, zakładam, iż około pół godziny. Proszę jednak o uwzględnienie tej informacji i zapewnienie uczestnikom bezpieczeństwa ze strony władz miasta.
Raul Hugo, Sekretarz Generalny Partii Pracy
Edytowane przez Raul Hugo dnia 20-04-2012 22:07
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.