Temat dedykowany osobom zaangażowanym w historiografię eskwilińską. Przeczytajcie proszę ten wątek na forum Kongresu Orientyki. Proponuję uznać milczenie pozostałych państw za zgodę i wybrać owe "3-5 zdarzeń z historii przedinternetowej".
Wg mnie, powinny być to z pewnością wyprawy łupieżcze Aldryka. Tylko, ze Aldryk nie ma jeszcze szczegółowej biografii. Dokąd mógł dotrzeć? Jak dla mnie: wschodnie kraje Orientyki plus może zachód Vaarlandu (ale to nie należy do rzeczy). A więc: Tyrencja, Trizondal, Brytania.
Dodałbym jeszcze postać Golana, tego obieżyświata, który ponoć koronował Silinga I (można o tym przeczytać w "Poczcie". Fajnie byłoby, gdyby okazało się, że nie tylko w naszej historii namieszał.
Co jeszcze? Jakieś motywy ispalskie, duczańskie? Może cośz historii XX wieku? Nie mam pomysłu.
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR Brodę nosi się w sercu. (anonim)
Dodane dnia 05-06-2013 17:06
Można się zastanowić skąd pochodzili Duczanie, skąd Ispalowie. Albo lepiej - jakie jeszcze kolonie Ispalowie wykroili sobie za dni ekspansji, bo że na naszej wyspie nie poprzestali, to pewna.
W XX można opisać np. jakieś przedsiębiorstwo stoczniowe (z wyspy lub kontynentu), które zdobyło monopol i przez przekupstwo i znajomości wpływało na politykę regionu, po czym padło z hukiem.
Salus Rei publicae suprema lex esto.
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.