| Autor |
I Mikroświatowe Igrzyska Olimpijskie |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
Miejscowość: Nordheim, Królestwo Nordii
Data rejestracji: 25.09.11 |
| Dodane dnia 13-11-2011 22:01 |
|
|
Znamy się już jakiś czas więc, tym bardziej chciałbym osobiście podzielić się z Wami informacją, że Nordia wraz z Ciprofloksją postanowiła zorganizować Igrzyska Olimpijskie.
Zapraszamy do udziału także i Was, Eskwilinian!
Więcej informacji znajdziecie na oficjalnej stronie :
http://cipronex.boo.pl/igrzyska/
ridder Kjell Freyrsonn
Komitet Organizacyjny IO
Edytowane przez Kjell Freyrsonn dnia 13-11-2011 22:02 |
|
| Autor |
RE: I Mikroświatowe Igrzyska Olimpijskie |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 14-11-2011 19:17 |
|
|
Ciprofleksja jest wg ustaleń Kongresu Wiedeńskiego (nie wiążących nas póki co) organizacją terrorystyczną okupującą ziemie należące do Kontynentu Wschodniego. Jej reputacja na arenie międzynarodowej jest mocno wątpliwa, a jej kpiarska postawa lokuje ich na równi lub nawet niżej niż tzw ,,Królestwo Wurstlandii" (którego to państwowości Eskwilinia nie uznaje).
Stąd rodzi się moje pytanie, jako zwykłego obywatela Eskwilinii, a nie dyplomaty- Dlaczego Nordia zadecydowała się współpracować z ową organizacją pod nazwą ,,Ciprofleksja"?
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 14-11-2011 21:09 |
|
|
|
Ekscelencjo Khadil! Mikronacje są specyficzną formą rozrywki, którą trzeba sobie ubarwiać na różne sposoby. Na forum.mikronacje powstała koncepcja powstania IO, chęć organizacji wyraziła Ciprofloksja i my. Znana jest mi oczywiście reputacja współorganizatora igrzysk, ale sport nie jedną wojnę i konflikt łagodził. Wydaje mi się, że igrzyska są dla nich dobrą formą poprawy wizerunku. Powiem szczerze, że ja także musiałem kilka chwil spędzić samotnie na przemyśleniach oraz na rozmowach z JKM czy robię dobrze organizując to przedsięwzięcie. Spróbować warto... |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 14-11-2011 22:58 |
|
|
Cóż. Nie ode mnie zależy czy Eskwilinia weźmie udział w tym przedsięwzięciu. Eskwilinia nigdy nie była w konflikcie z organizacją ,,Ciprofleksja", tym nie mniej nie łudźmy się, iż przedsięwzięcia sportowe nie mają nic wspólnego z polityką. Niestety tak nie jest, choć być może powinno być. We mnie jako owa propozycja wywołuje mieszane uczucia. Trochę tak jakby w realnym świecie Norwegia ogłosiła, iż organizuje IO wraz z Al-kaidą
Kawaler:
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 14-11-2011 23:29 |
|
|
Ciekawe porównanie Ekscelencji Nie chciałbym, żeby przez to, także i Nordia była postrzegana inaczej, znaczy się gorzej... Wizerunek mojego państwa w tej sytuacji jest dla mnie najważniejszy, ale nie sądzę żeby prawdziwym sportowcom przeszkadzało kto organizuje, tylko jak. Jestem optymistą i liczę, że także i Ekscelencja spróbuje swoich sił w którejś z dyscyplin, tym bardziej, że smykałkę do rywalizacji zdążyłem już poznać dostając sromotną porażkę w War Light.
Przede wszystkim, a może powinienem napisać mimo wszystko zapraszam w imieniu KN. |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 14-11-2011 23:53 |
|
|
Cóż. Zobaczymy jak się do tego odniesie Rzeczpospolita. Jeśli zgłosi swój udział to kto wie?
Co do WarLight to może don miałby ochotę zmazać hańbę porażki w rewanżowym spotkaniu?
A tak generalnie, to chciałbym się jeszcze Waszej Ekscelencji spytać czy wypowiada się Wasza Ekscelencja w RE jako oficjalny ambasador Królestwa Nordii czy też jako osoba prywatna? Pytam bo chyba nigdy tego nie ustaliliśmy 
(W gwoli wyjaśnienia: wymienność tytułów ,,don" i ,,Wasza Ekscelencja" nie jest przypadkowa. Oba to zwroty grzecznościowe i żadne nie służy pomniejszeniu Waszej czci. Jednakże don to odpowiednik ,,pan" w języku polskim i jest może nieco mniej dyplomatycznym zwrotem. Oznacza on, iż zwracam się do Was jako do osoby prywatnej )
Kawaler:
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 15-11-2011 20:00 |
|
|
|
Cóż. Zobaczymy jak się do tego odniesie Rzeczpospolita. Jeśli zgłosi swój udział to kto wie?
Czekam zatem za oficjalnym wystąpieniem. aczkolwiek liczę na to, że będzie tylko zielone światło do Waszych startów.
Co do WarLight to może don miałby ochotę zmazać hańbę porażki w rewanżowym spotkaniu? smiley
Najwcześniej w weekend... może niedziela ok 21? termin wstępny... Jeśli ma nas być dwóch to słabo to widzę,choć dla mnie liczy się udział ;D
A tak generalnie, to chciałbym się jeszcze Waszej Ekscelencji spytać czy wypowiada się Wasza Ekscelencja w RE jako oficjalny ambasador Królestwa Nordii czy też jako osoba prywatna? Pytam bo chyba nigdy tego nie ustaliliśmy
W sumie to zawsze odpowiadam w imieniu własnym, ale JKM Einar jest ze wszystkim, że tak napisze "na bieżąco"...
Jestem ambasadorem KN w Austro-Węgrzech. Jeśli nie będzie przeciwwskazań prawnych w moim państwie do pełnienia funkcji w dwóch państwach, to złoże stosowne dokumenty u Was i u nas.
(W gwoli wyjaśnienia: wymienność tytułów ,,don" i ,,Wasza Ekscelencja" nie jest przypadkowa. Oba to zwroty grzecznościowe i żadne nie służy pomniejszeniu Waszej czci. Jednakże don to odpowiednik ,,pan" w języku polskim i jest może nieco mniej dyplomatycznym zwrotem. Oznacza on, iż zwracam się do Was jako do osoby prywatnej
Proszę się nie obawiać, choć tytulatura jest ważna, to mimo wszystko błędnie zatytułowany nie "strzelę focha" 
|
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 24-11-2011 15:09 |
|
|
Przepraszam za zaniedbanie sprawy... Jeśli wszystko pójdzie dobrze to do końca tygodnia poproszę o ambasadorstwo...
A jak się ma sprawa występu Eskwilińczyków w IO? Jest "oficjalne" stanowisko? |
|
| Autor |
Jaskoviakus
Użytkownik

| Dodane dnia 24-11-2011 20:58 |
|
|
El Presidente zamknął się w podziemiach rezydencji. MSZ milczy i to nie tylko w tej sprawie. Gdybym miał decydować, byłbym zdecydowanie przeciw. Darzę Nordię wielką sympatią i żałuję, że taka szansa na integrację przechodzi koło nosa. Ale Kiprię należy izolować, a nie jeździć z nimi na nartach.
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR
Brodę nosi się w sercu. (anonim) |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 24-11-2011 21:13 |
|
|
Cieszą tak miłe słowa względem KN i dziękuje za nie...
Co do IO, to rozumiem antypatię do narodu organizującego... ale to nie Moskwa 1980 czy Los Angeles 1984.
Oczywiście to od Was zależy czy weźmiecie udział w tej imprezie, czy nie.Byłbym jednak niezwykle rad, że moje umiejętności negocjacyjne(bądź ich brak )nie poszły na marne.
|
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 25-11-2011 00:56 |
|
|
Od pewnego czasu sytuacja w Eskwilinii jest dość napięta. Mimo wzrostu aktywności na forum w ciągu ostatniego tygodnia (po wcześniejszym jej spadku) konstytucyjne organy Rzeczpospolitej Eskwilińskiej wydają się być zahibernowane. Być może sytuacja zmieni się po wyborach prezydenckich które określą także jaką drogą będziemy starali się wyjść z tego marazmu. Tak więc, jako obywatel(proszę nie wierzyć w podpis pod moimi postami- funkcji MSZ już nie sprawuję) uprzejmie przepraszam za brak zajęcia przez RE jakiegokolwiek stanowiska w tej sprawie. Proszę by Nordia zważyła na ciężką sytuację w naszym kraju i nie poczytała tego jako afront w jej stronę.
Kawaler:
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 25-11-2011 09:49 |
|
|
Nie mam najmniejszych powodów sądzić, że ktoś zwyczajnie nie akceptuje Nordii. Jak widać Eskwilińczycy darzą nas sympatią i jest mi niezmiernie miło czytać te słowa... Tak czasem bywa, że rząd zaniedbuje swoje obowiązki... Też to przerabialiśmy, a reszta miała związane ręce...
Moje pytanie brzmi zatem- Jak to się ma do IO? Zdaje sobie zapewne Ekscelencja sprawę, że to jest tylko zabawa, sport, który ma oderwać znudzonych mieszkańców pollinu właśnie od takich problemów...
Niemniej dziękuje za zajęcie stanowiska w tej sprawie... |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 25-11-2011 21:12 |
|
|
Moje stanowisko nie jest tylko nic nie znaczącą opinią byłego MSZ. Jak to się ma do IO? Dopóki sytuacji w Eskwilinii się nie wyjaśni wątpie by Prezydent (zupełnie nie aktywny) lub MSZ zajęli jakieś stanowisko w tej sprawie.
Kawaler:
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

Miejscowość: Łodzia
Data rejestracji: 31.07.11 |
| Dodane dnia 26-11-2011 00:14 |
|
|
MSZ zajął stanowisko w tej sprawie i przesyła własnie swoje zdanie ten temat. Mogę powiadomić, że jeżeli znajdzie się reprezentacja, Rzeczpospolita z chęcią weźmie udział w IO.
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
Nunquam in deditionem venias!
 |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 26-11-2011 12:00 |
|
|
Dziękuje za informacje i zapraszam do udziału...
Gwoli obowiązku organizatorskiego dodam, że jeśli życzą sobie Szanowni Donowie wystawić drużynę w hokeja (info co i jak na stronie IO) to czas zgłoszeń mija z dniem jutrzejszym.
|
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 26-11-2011 12:27 |
|
|
Ja, jako osoba prywatna, byłbym zainteresowany dołączeniem do Nordyjskiej Ligi Hokejowej. Jeśli jest taka możliwość to byłbym wdzięczny za przekazanie mi informacji jak to zrobić.
Kawaler:
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 26-11-2011 13:54 |
|
|
Cieszę się niezmiernie...Oczywiście, że jest taka możliwość...
Jesteśmy aktualnie po zakończeniu pierwszego sezonu. Sądząc po zwiększającym się zainteresowaniu NHL szereg drużyn powiększy się co najmniej dwukrotnie. Sezon drugi powinien ruszyć mniej więcej ok 20 grudnia, ze względu na owe IO. Jeśli chciałby Ekscelencja wystąpić także jako trener reprezentacji kraju zapraszam na pw. Udzielę wszelkich informacji. |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 01-12-2011 20:36 |
|
|
|
Don Cheewazz'ie czekam na potwierdzenie zaproszenia. Został tylko don... |
|
| Autor |
Kjell Freyrsonn
Użytkownik
| Dodane dnia 01-12-2011 20:57 |
|
|
Wow! Szybka odpowiedź  |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

| Dodane dnia 03-12-2011 01:11 |
|
|
Wiem- to dość szokujące jak na standardy eskwilińskie...tym nie mniej- PRAWDZIWE
A tak na serio. Zależy mi na owych igrzyskach i staram się być na bieżąco
Informacja dla Eskwlińczyków:
Przystąpiłem do IO jako trener eskwilińskiej drużyny hokeja. Eskwilinia zmierzy się w tych zmaganiach z 6 innymi ekipami z:
Austro-Węgier
Królestwa Elderlandu
Królestwa Nordii
Z Wurstlandczykami (państwowość Wurstlandii nie jest uznawana przez Eskwilinię)
Państwa Kościelnego Rotria
Królestwa Skarland
Mam nadzieję, iż będziecie trzymać za mnie kciuki 
Kawaler:
*Złotego Orderu Cyrkla |
|