Dodane dnia 06-09-2012 10:18
Szanowny Donie Ministrze!
Partia Pracy jest jedyną alternatywną i nową nadzieją dla nas wszystkich. Demokraci są odcięci od nas. Zamknęli się w pałacach i wymieniają się godnościami! To właśnie ich władza! Eskwilinia stoi w miejscu, a musi, powtarzam musi! radykalnie ruszyć do przodu. Jeśli nie - historia nas doścignie i przygniecie!
15 lipca 2012 roku Don również zasiadł w pałacu, zdobywając stanowisko ministra. Wielu obywateli z pewnością żywiło nadzieję, że osoba, która tak trafnie rozpoznała schorzenia Eskwilinii zdoła je uleczyć. Tymczasem jako minister stał się Don podobny do swojego poprzednika - usiadł za biurkiem ministra, zamknął drzwi na klucz i oddał kontemplacji tego sukcesu.
Jedyna zanotowana Dona aktywność w gmachu Ministerstwa Regionów to wniosek o zgodę na pochód pierwszomajowy, jeszcze z czasów zanim stał się Don członkiem rządu. Nie tego można się było spodziewać po burmistrzu Eskwilingradu, który w pierwszych dniach urzędowania zdołał obudzić z letargu zadowolonych z siebie mieszczan stolicy. Nie tego należało się spodziewać po gospodarzu ministerstwa, które, jak żadne inne, powinno wychodzić do obywateli, wspierać ich inicjatywy, wysuwać nowe.
Dlatego pytam Dona, jako poseł Narodu Eskwilińskiego, eskwiliński konserwatysta:
1. Gdzie zapowiadana przez Partię Pracy rewolucja w sposobie sprawowania władzy?
2. Czy została podjęta jakakolwiek współpraca z burmistrzami Velickim i Anterem?
3. Czemu na projekt reformy samorządowej musieliśmy czekać aż do dziś, a przedstawił go nie odpowiedzialny za to Don, tylko ja, po apelu don Antera?
Postów: 192 Miejscowość: Eskwilingrad Data rejestracji: 27.02.12
Dodane dnia 06-09-2012 16:07
Szanowny Donie Pośle.
1. Jest mi niewypowiedzianie przykro z powodu niezadowolenia dona z mojej pracy na forum Partii i Eskwilinii. Jeśli jest don zainteresowany zmianą sposobu sprawowania władzy i alternatywnego wpływu na naszą rzeczywistość, zapraszam w szeregi Partii Pracy. Prowadzimy nabór nowych członków, którzy chcieliby w inny sposób pracować dla Eskwilinii.
2. Nie, nie podjąłem jeszcze współpracy z burmistrzami eskwilińskich miast. Mam takie plany i to uczynię. Wpierw jednak chcę poświęcić się sprawom bieżącym. Mogę również zapowiedzieć, iż będę starał się o powołanie wiceministra ds. miast, który byłby odpowiedzialny za kontakty i nawiązanie ścisłej zeń współpracy. Sądzę, iż Ministerstwo i samorządy miejskie mogłyby nawiązać bardzo owocne kontakty i wyjść z wieloma wspólnymi, owocnymi inicjatywami, do czego będę dążył.
3. Zostałem przez mojego poplecznika pozostawiony na przysłowiowym "lodzie". Musiałem zająć się ogarnięciem prac ministerstwa, niestety płacąc za to ograniczeniem mojej pracę na polu spraw stołecznych. Moją pracę skomplikowało również ciężka realioza, która nękała przez od pewnego czasu i z mniejszymi i większymi skutkami, nie chciałem jednak niepokoić nią opinii publicznej, uznałem to za zbędne. Mam zamiar przystąpić do wspólnej debaty nad zmianami i wprowadzania w życie reformy samorządowej. Niemniej, dziękuje, że don był łaskaw mi pomóc. Mam nadzieję, że wreszcie uda mi się odnaleźć w mej działalności stabilność, zakasać rękawy i z zapałem ruszyć do swojej pracy.
Z wyrazami szacunku,
Raul Hugo, Minister Regionów
Burmistrz m. st. Eskwilingradu
Sekretarz Generalny Partii Pracy
Dodane dnia 06-09-2012 18:57
Dziękuję za szybką odpowiedź. Moja ciekawość co do punktów 1 i 3 została zaspokojona. Ale co do 2 - czy na pewno jest potrzeba powoływania wiceministra? Burmistrzów jest tylko dwóch.
Postów: 192 Miejscowość: Eskwilingrad Data rejestracji: 27.02.12
Dodane dnia 06-09-2012 22:30
Na razie tylko rozważam powołanie wiceministra. Jednakże nie wiem, czy będzie potrzebne precyzowanie zakresu jego działań. Pragnąłbym powołać wiceministra regionów jako takiego, który wsparł by mnie w pracy na tym polu. Po za tym znam wielu zdolnych ludzi, którzy mogli by się odnaleźć w działalności na rzecz państwa, bo pomocny byłby dla mnie bliski współpracownik.
Raul Esteban Fidel Hugo, były przewodniczący Rady Rządowej,
Srebrny Order Cyrkla (II klasa)
Edytowane przez Raul Hugo dnia 06-09-2012 22:30
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.