Chce mi się poważnie przeklinać. Marcinie, rozpisałeś nowe wybory. W porządku. Zważ jednak, że ja swoją kandydaturę zgłosiłem już w poprzednich i nie miałeś powodu, by uznać ją za nieważną; nie z mojej winy głosowanie było nieważne. Doprawdy, nie wiem jak mam to odbierać - chcesz uniemożliwić mi start w wyborach? Moja kandydatura została odebrana i zarejestrowana - cóż mnie bchodzą perturbacje dot. głosowania, ich powtórne zarządzenie, zwłaszzca, że wina leży po stronie PRN, nie kandydatów? To Twój problem, Marcinie, ja dostarczyłem zgłoszenie razem z podpisami. Wybory w zaistniałej sytuacji spadły poniżej poziomu, który zasługuje na krytykę. Donowie, zajmuje Was gospodarka, kiedy w wyborach bierze udział jeden kandydat na El Presidente? Doprawdy, nie taka jest IMHO gradacja wartości mikronacyjnych.
Będę składał protest wyborczy. Wyników wyborczych uznać nie zamierzam.
Havelock Jaskoviakus Anonimus -
PRN i PRR Brodę nosi się w sercu. (anonim)
Nowe wybory- nowe zgłoszenia. Mi też Jaskoviakusie nie podoba się, iż ze względów formalnych twój start w wyborach jest niemożliwy, ale don Lupinus to ostatnia osoba która podejrzewałbym o sprzyjanie któreś z opcji politycznych i wykorzystywanie prawnych ,,kruczków" do oszustw wyborczych. Być może jednak don Lupinus powinien był poinformac Ciebie o konieczności złożenia ponownego wniosku, bacząć na Twoją chęć startu w poprzednich wyborach. Nie należy to jednak do jego obowiązków. Byłoby to tylko wyrazem uprzejmości
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla
Dodane dnia 10-12-2011 14:43
Sądziłem, że to oczywiste, że trzeba się zgłosić raz wtóry. Zresztą, brak Twojej kandydatury niekoniecznie wpłynie na wynik - po prostu ci, którzy głosowaliby na Ciebie, zagłosują przeciw de Sigmundowi. Jeżeli nie uzyska on 50% ważnych głosów - wtedy będzie trzeba powtarzać. Jeżeli uzyska, to znaczy, że i tak byś przegrał.
Salus Rei publicae suprema lex esto.
Edytowane przez Martinus de Wilczyno dnia 10-12-2011 19:31
Don Jaskoviakusie! Możesz mieć pretensje do samego siebie. W załączniku do postanowienia o zarządzeniu wyborów są podane zasady zgłaszania kandydatów. Wystarczyło przeczytać. Nigdzie też nie jest powiedziane ani napisane, że w takich przypadkach kandydatury są przedłużane. To są po prostu nowe wybory.
Jest wtraźnie w rozporządzeniu napisane: kandydaci wysyłają kandydatury na adrwes.... i tak dalej. Nie ma słowem o tym, że poprzednio zgłoszeni kandydaci nie muszą tego robić ponownie. Skoro powtarzamy cały proces wyborczy, to powtarzamy też zgłoszenia. Dlaczego tak pomyślałeś? A nawet jeśli tak - to czemu nie spytałeś dona Martinusa? Przecież rozwiałby pewnie twoje wątpliwości.
Dobrá Praca sama sa chváli.
Eskwilińska Partia Narodowa
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.