Zawiodłem. Nie miałem czasu na Eskwilinię, zostawiłem Armię sama sobie. Teraz widzę, że nie próżnowano. Dobrze się stało, że Siły Zbrojne znów żyją, ze jest konflikt, nowi rekruci jak widzę, że to działa, coś się dzieje. Zawiodłem kraj i ukochane wojsko, dlatego nie zdziwiło mnie to, że zostałem usunięty ze stanowiska Komendanta. Gratuluję admirałowi von Weremanowi. Wiem, że nie uniknę odpowiedzialności, dlatego proszę o jak szybsze wymierzenie mi odpowiedniej pokuty, bo chcę wrócić do wojska. Jeśli byłoby to możliwe, jeszcze w tym konflikcie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, jak duża kara może mnie dotknąć. Jestem gotów ponieść każdą.
Z wyrazami szacunku, generał Giovanni Duarte
Donie Duarte,
Cieszę się, iż don powrócił do Ojczyzny i oddaje się don do dyspozycji armii. Mimo to, zaniedbanie Dona nosi charakter ciężkiego i nie może pozostać bez sankcji.
Na podstawie artykułu 13. § 2. pkt.2 ustawy o siłach zbrojnych Rzeczpospolitej degraduje dona do stopnia szturmana (zwyczajowo zwanego majorem). O jednostce, która zostanie Donowi oddane w dowództwo zadecyduje nowy Komendant Kwatery Głównej, którego wkrótce powołam.
Mam nadzieję, że swoją wierną służbą dla Ojczyzny, zmaże Don tę plamę na honorze.
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla
Edytowane przez Cheewazz Khadil dnia 31-05-2013 01:33
Giovanni Duarte napisał/a:
Panie Admirale, oficerowi, Panie Ministrze, Panie Prezydencie....
Zawiodłem. Nie miałem czasu na Eskwilinię, zostawiłem Armię sama sobie. Teraz widzę, że nie próżnowano. Dobrze się stało, że Siły Zbrojne znów żyją, ze jest konflikt, nowi rekruci jak widzę, że to działa, coś się dzieje. Zawiodłem kraj i ukochane wojsko, dlatego nie zdziwiło mnie to, że zostałem usunięty ze stanowiska Komendanta. Gratuluję admirałowi von Weremanowi. Wiem, że nie uniknę odpowiedzialności, dlatego proszę o jak szybsze wymierzenie mi odpowiedniej pokuty, bo chcę wrócić do wojska. Jeśli byłoby to możliwe, jeszcze w tym konflikcie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, jak duża kara może mnie dotknąć. Jestem gotów ponieść każdą.
Z wyrazami szacunku, generał Giovanni Duarte
A ja bardzo się cieszę się ze don powrócił. Doświadczony wojskowy zawsze się przyda.