| Autor |
Witam! |
Michal Slota
Użytkownik
Data rejestracji: 07.05.12 |
| Dodane dnia 07-05-2012 17:02 |
|
|
Nazywam się Michał Słota i pochodzę z Trizondalu. Wiedziałem o Waszej mikronacji już od dawna jednak dopiero teraz postanowiłem zarejestrować się. Widzę, że jesteście aktywną mikronacją i zdaje się to będzie już 3 rok od kiedy istniejecie, a więc pozostaje Wam życzyć sukcesów i dalszego rozwoju Będe wpadał tu często, bo wnioskuje, że panuje tu przyjazna atmosfera. Zapraszam także wszystkich chętnych do odwiedzania mojej v-ojczyzny, szczególnie regionu Pięciopolski skąd dokładniej pochodzę.
Pozdrawiam! |
|
| Autor |
RE: Witam! |
Tanter
Użytkownik
Data rejestracji: 04.04.12 |
| Dodane dnia 07-05-2012 17:04 |
|
|
Witamy w Eskwilini  |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 07-05-2012 17:17 |
|
|
Witam w Eskwilinii Chciałbym się dowiedzieć w jakim charakterze przybył don do naszej malowniczej Wyspy? Czy jest don ambasadorem? A może po prostu turystą? Czy może chce don się osiedlić w Eskwilinii i dołączyć do grona obywateli eskwilińskich? W zależności od celu wizyty, jako MSZ, będę mógł udzielić donowi kilku pożytecznych informacji o naszej Wyspie 
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Michal Slota
Użytkownik
| Dodane dnia 07-05-2012 17:23 |
|
|
Przybyłem rzecz jasna jako turysta Nie wiem czy Państwo przyjmują zasadę podwójnego obywatelstwa jeżeli tak to jest duże prawdopodobieństwo, że skorzystam lecz najpierw chciałbym poświęcić swój czas zapoznaniu z Eskwilinią i jej obywatelami. Tak więc każda informacja o Wyspie na pewno mi się przyda  |
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 07-05-2012 17:27 |
|
|
Zapraszam do obejrzenia działu Kraj w nawigacji po lewej stronie. Także na uniwersytecie jest wiele ciekawych wątków http://www.eskwilinia.tnb.pl/forum/viewforum.php?forum_id=28
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 07-05-2012 17:47 |
|
|
W Eskwilinii jest możliwe posiadanie podwójnego obywatelstwa z zastrzeżeniem, iż urzędy publiczne można pełnić tylko w jednym z państw. Tak więc myślę, iż nic nie stoi na przeszkodzie by don został naszym obywatelem, gdyby taka była wola dona. Z mojej strony- serdecznie do tego dona zachęcam.
Jeśli póki co przybywa do nas don jako turysty polecam przeglądać na forum dział: dyskusje- w których nasi mieszkańcy prowadzą rozmowy na wszelkie ciekawiące nas tematy, jak także dział Cafe Pod Minogą gdzie w RPGowy sposób budujemy klimat Wyspy i przedstawiamy różne ważne wydarzenia w naszej stolicy.
Zachęcam również dona do odwiedzenia Pomnika Narodu Eskwilińskiego (opcja w górnym menu naszego forum). Jest to miejsce w którym zebrana jest historia naszej wyspy. Można dowiedzieć się tam wielu ciekawostek o Wyspie.
Zachęcam do przeglądu eskwilińskiej prasy. Obecnie mamy trzy pozycję na naszym rynku prasowym- niestety wydawane dość rzadko. Są to: Wieści Eskwilińskie (vide: górne menu forum), Monitor Eskwiliński (tak samo) i Kurier Eskwiliński (póki co, odpowiednie odesłanie jest tylko w dziale ,,dyskusje", w temacie ,,prasa" .
Dodam też jeszcze, iż 22 maja w Eskwilinii obchodzić będziemy Narodowy Dzień Niepodległości i świętować będziemy trzylecie istnienia Eskwilinii. Gorąco dona zapraszam na nasze obchody (ich harmonogram powinien być podany do wiadomości publicznej w najbliższych dniach)
Osobiście zaś zachęcam do wzięcia udziału w organizowanych przez mnie Regatach o trofeum Złotego Ananasa Stosowne informacje w wątku pt. Regaty w dziale ,,Cafe pod Minogą"
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
Michal Slota
Użytkownik
| Dodane dnia 07-05-2012 18:00 |
|
|
Dzięki za wszelkie informacje Zamierzam uczestniczyć w obchodach Niepodległości. |
|