| Autor |
II Kongres Partii Pracy |
Raul Hugo
Użytkownik

Miejscowość: Eskwilingrad
Data rejestracji: 27.02.12 |
| Dodane dnia 12-11-2012 15:45 |
|
|
W związku z moją rezygnacją z funkcji SG Partii Pracy, zwołuję II Kongres Partii Pracy, na którym wyłoniony zostanie mój następca oraz nowe władze. Kongres odbędzie się 17 listopada o godzinie 14.
Oto jego plan:
1. Inauguracja Kongresu.
2. Pożegnalne przemówienie sekretarza Raula Hugo.
3. Wybory Sekretarza Generalnego.
4. Przemówienie nowego Sekretarza Generalnego.
5. Debaty, dyskusje, wnioski inne, etc.
Serdecznie zapraszamy do licznego udziału!
Raul Esteban Fidel Hugo,
były przewodniczący Rady Rządowej,
Srebrny Order Cyrkla (II klasa) |
|
| Autor |
RE: II Kongres Partii Pracy |
Raul Hugo
Użytkownik

| Dodane dnia 18-11-2012 12:48 |
|
|
Kongres został przesunięty na dzień 25 listopada. Przepraszamy za nieudogodnienia.
Raul Esteban Fidel Hugo,
|
| Autor |
Raul Hugo
Użytkownik

| Dodane dnia 26-11-2012 14:42 |
|
|
Kongres po raz kolejny spotkał się z opóźnieniem. Przepraszamy.
Siedziba Partii Pracy w Eskwilingradzie. Tłumy wolonariuszy, działaczy i popleczników. Sala plenarna wypełniona po brzegi w oczekiwaniu i napięciu.
Raul Hugo wszedł na scenę.
Rozległy się gromkie brawa. Zwykle surową twarz sekretarza rozpromienił uśmiech na widok tłumów. Łagodnie ukłonił się i stanął przed mównicą.
Obywatelki. Obywatele. Szanowni donny i donowie. Najdrożsi. Niezmiernie miło mi was tutaj powitać. Witajcie na II Kongresie Partii Pracy!
Rozległy się brawa. Sekretarz kontynuował.
Mieliśmy drobne problemy techniczne... (na sali rozległ się łagodny śmiech), i z ośmiodniowym opóźnieniem, ale udało nam się dopiąć kongresu. Nie o tym jednak dzisiaj chcę mówić.
Jak doskonale wiecie, w ciągu tych kilku miesięcy istnienia naszego ruchu, naszej partii, wiele się zmieniło. Weszliśmy do parlamentu. Budowaliśmy kraj. Otarliśmy się o prezydenturę i lada dzień na fotelu premiera zasiądzie nasz reprezentant.
Zgodnie z moim postanowieniem, zadecydowałem o zawieszeniu swojej działalności politycznej. Na ręcę premiera Khadila i prezydenta de Wilczyno trafiły moje rezygnacje z wszystkich funkcji publicznych jakie pełniłem, to jest ze stanowisk Ministra Regionów, posła Rady Narodowej i burmistrza Eskwilingradu.
Poprowadzenie kampanii prezydenckiej dona Tomasza Antera było ostatnią kartą mojej aktywności politycznej na dłuższy czas. Nie podołałem zadaniu. Przegraliśmy minimalnie. Czuję odpowiedzialność za tą porażkę. Przepraszam wszystkich tych, których zawiodłem. Nie boję się przyjąć brzemienia winy na moje barki.
Chciałbym podziękować wszystkim za współpracę i poparcie - mojemu drogiemu patronowi, donowi prezydentowi Havelockowi Jaskoviakusowi, bez którego nie zaszedłbym tak daleko; donowi Tomaszowi Anterowi - który jest szansą na wniesienie nowej jakości do eskwilińskiej polityki; donowi Olafowi Ostrogockiemu, który nie bał się zaryzykować i od podstaw budował ze mną Partię Pracy; i pragnę również podziękować wszystkim Eskwilińczykom którzy wierzą w Partię Pracy i ją wspierają. Bez was by nas nie było, obywatele. Mogę wam jedynie dziękować.
Czuję jednak, że zawiodłem Eskwilińczyków. Mówiłem słowa wielkie i odważne, chciałem rozpalać serca i umysły. Zapewne wielu pokładało nadzieję również osobiście w mojej osobie. Czuję, że nie dochowałem tych przyrzeczeń i obietnic, które składałem.
Mam jednak wrażenie, że dałem czemuś początek. Byłem jedynie iskrą, która rozpaliła ogień, który rośnie coraz większy. Tym ogniem, tym żywiołem są Tomasz Anter, Olaf Ostrogocki i całokształt Partii Pracy... Przyszłość Eskwilinii. Żałuję, że sam nie będę mógł się nią stać. Wiem jednak, że nawet ta moja krótka obecność w eskwilińskiej polityce odcisnęła piętno. Nie dokonałem wiele, ale... moje dziedzictwo istnieje. Ideologia nowoczesnego, głęboko demokratycznego patriotyzmu.
Moje poglądy jednak się nie zmieniły. Jestem im wierny, i wierny im pozostanę. Demokracja to my. Musimy o nią dbać i o nią walczyć. Mam nadzieję, że wszyscy którzy czują to samo co ja pozostaną z Partią Pracy. Bowiem to ona jest przyszłością. Ona jest narzędziem narodu. Sądzę, że najlepszym i najwierniejszym jakie ten naród na chwilę obecną posiada. Zaufajcie Partii Pracy i idźcie z nią. Jestem pewien, że was nie zawiedzie.
Jeszcze raz - dziękuje.
Po krótkiej, pełnej napięcia ciszy rozległy się brawa. Zebrani powstali Rozpoczęły się skandowania i aplauz. Potrwało to kilka chwil, w których czasie Hugo uśmiechał się, machał i kłaniał do zgromadzonych. Czuć było podniosłą atmosferę.
Dziękuje, bardzo dziękuje. To, że to koniec mojej karty, oznacza, że zostanie wyłoniony mój następca. Po negocjacjach w zarządach i wysokich szczeblach jednogłośnie na kandydata na nowego Sekretarza Generalnego Partii Pracy został zarekomendowany Tomasz Anter. Proszę członków o wyrażenie poparcia lub sprzeciwu wobec kandydatury. |
|
| Autor |
Raul Hugo
Użytkownik

| Dodane dnia 26-11-2012 14:42 |
|
|
Popieram.
Raul Esteban Fidel Hugo,
|
| Autor |
Olaf Ostrogocki
Użytkownik

Data rejestracji: 17.02.12 |
| Dodane dnia 26-11-2012 14:48 |
|
|
Popieram.
------------------------------------------------------
Komisarz Kantonu Podgórze
Odznaczony:
Brązowym Medalem Państwowym(III klasa)
(-) Olaf Norbert Ostrogocki |
|
| Autor |
Tanter
Użytkownik
Data rejestracji: 04.04.12 |
| Dodane dnia 26-11-2012 15:22 |
|
|
Popieram. I dziękuję za wyrazy poparcia.
 |
|
| Autor |
Raul Hugo
Użytkownik

| Dodane dnia 27-11-2012 15:52 |
|
|
Na scenę powraca sekretarz Hugo.
Miło mi oficjalnie ogłosić, że na nowego Sekretarza Generalnego Partii Pracy jednogłośnie, pełnym poparciem wybrany został don Tomasz Anter!
Tłum zrywa się w aplauzie. Na scenę wchodzi nowy sekretarz partii. Podaje rękę sekretarzowi Hugo, a następnie w uśmiechu i radości ściska się ze swoim poprzednikiem. Obaj śmieją się.
Teraz proszę cię, Tomaszu, o zabranie głosu przed zgromadzonymi.
Hugo schodzi ze sceny. Na pewno na długo. Ale nie na zawsze.
Raul Esteban Fidel Hugo,
|
| Autor |
Tanter
Użytkownik
| Dodane dnia 29-11-2012 00:11 |
|
|
Na mównicę wchodzi nowy Sekretarz Generalny, Tomasz Anter.
Szanowni zebrani!
To wielki zaszczyt stanąć na czele jednego z dwóch głównych stronnictw politycznych w naszym kraju.
System partyjny bardzo często w naszym kraju działał nie najlepiej. Było to w mojej opinii spowodowane monocentryczną sceną polityczną: mieliśmy(i mamy nadal) silne EPD, mało aktywny Blok Rojalistów i kandydatów niezależnych. Powstanie Partii Pracy było prawdziwą zmianą zasad gry. Jak pokazało ostatnie starcie kandydata PP - czyli mojej skromnej osoby i kandydata wywodzącego się ze środowiska skupionego wokół EPD(chociaż akurat nie z samej EPD!) można w Eskwilinii przeprowadzać emocjonujące wybory. To ważne - bo to świadczy o aktywności kraju i rozwiniętej demokracji.
I właśnie zbliżające się wybory parlamentarne będą naszym najważniejszym zadaniem. Jutro zostanie ujawniona lista kandydatów i rozpoczęta kampania wyborcza. Chcemy osiągnąć jak najlepszy wynik - aby móc dokonać pozytywnych zmian w Eskwilinii jakie nasz kraj potrzebuje dla dalszego rozwoju.
Zamierzamy ożywić Radę Narodową - aby nie była na pół martwym tworem. Eskwilinia zasługuje na sprawną władzę ustawodawczą!
W dalszej perspektywie powinniśmy dążyć do umacniania naszej pozycji jako partii na eskwilińskiej scenie politycznej. EPD skupia głównie "starych" obywateli - my kierujemy naszą ofertę do obywateli "nowszych" którzy niedawno dołączyli do naszego kraju, a którzy nie mają swojej należytej reprezentacji na naszej dość skostniałej scenie politycznej.
Chciałbym z tego miejsca podziękować na koniec Raulowi Hugo, założycielowi partii i jej pierwszemu Sekretarzowi Generalnemu za to że zainicjował naszą partię i że ją mądrze prowadził przez ostatnie miesiące przyczyniając się do dobra naszego kraju - Eskwilinii.
Dziękuję Hugo.
Schodzi z mównicy

Edytowane przez Tanter dnia 29-11-2012 00:11 |
|
| Autor |
Raul Hugo
Użytkownik

| Dodane dnia 29-11-2012 14:37 |
|
|
To ja dziękuje, Tomaszu. Tobie i tym wszystkim, którzy ze mną byli i są.
Dobrze. Teraz możemy przejść do dodatkowych wniosków. Za główny proszę o upublicznienie listy kandydatów PP przez sekretarza Antera.
Raul Esteban Fidel Hugo,
|
| Autor |
Tanter
Użytkownik
| Dodane dnia 29-11-2012 23:43 |
|
|
Znowu na mównicy pojawia się Anter.
W wyborach najbliższych zostanie przez PP wystawiony tylko jeden kandydat. Jest to rozczarowujące ale wynika to z problemów kadrowych. Tym kandydatem jestem ja. Niestety, nikt inny z członków PP nie zdecydował się kandydować.
Dlatego w czasie kadencji równolegle partia będzie dążyć do zwiększenia liczby członków. Tak abyśmy mogli wystawić w następnych wyborach kompletną listę.
Dla Eskwilinii!
 |
|