Postów: 192 Miejscowość: Eskwilingrad Data rejestracji: 27.02.12
Dodane dnia 18-03-2013 14:30
Obywatele! Obywatelki! Drodzy!
Jak zapowiedziałem, postanowiłem powrócić do życia politycznego naszej ukochanej Eskwilinii. Znajduje się ona w ważnym momencie, po długim okresie stagnacji. Zbliżają się kluczowe elekcje - parlamentarne i prezydenckie, które odcisną wielkie pięto na przyszłości kraju i niewątpliwie na długo niej zaważą. Właśnie w takich momentach potrzebna jest nam narodowa jedność. Dlatego też podjąłem się zgromadzenia w jednym, silnym froncie sił demokratycznych, które scala niekwestionowany patriotyzm. Nie dążyłem do sformowania kolejnej jałowej partii politycznej, ale koalicyjnego ruchu na rzecz Rzeczypospolitej. Jesteśmy różnorodni i bogaci w doświadczenia, ale energiczni i ambitni. Czujemy, że mamy siłę i potencjał, które chcemy wlać w eskwilińską politykę. W taki sposób sformowałem sygnowany moim nazwiskiem Komitet WyborczyRaula Hugo.
Jaka będzie postawa i orientacja koalicji? Bezkompromisowo będziemy stawiali na piedestale politykę społeczną i obywatelską, ale też kwestie ekonomiczne. Naszym zamiarem jest objąć szerokim wachlarzem światopoglądowym centrum i lewicę eskwilińskiej sceny politycznej, nie mamy jednak zamiaru zamykać się ani okopywać. Jesteśmy opcją otwartą i szeroką, koalicją w głównej mierze obywatelską, najsilniej skupioną wokół idei demokratycznego patriotyzmu. Naszym ideałem jest racja stanu Eskwilinii - bowiem to ona powinna być najwyższym nakazem każdego obywatela Rzeczypospolitej, a coraz wyraźniej możemy dostrzec jak błędnie i niekorzystnie dla państwa jest ona interpretowana. Staniemy więc w opozycji do radykalizmu czy postaw niebezpiecznych dla Eskwilinii. To również ważny dla nas priorytet.
Otwarty akces do koalicji zgłosiły już Libertas (dawne SL-SR) i Partia Pracy. Nie zamykamy się jednak i zapraszamy do KW Hugo wszystkich obywateli dla których bliskie są idee przez nas głoszone - idee społeczne, idee patriotyczne, idee demokracji i racja stanu. Jedność naszych sił w tym czasie jest ważna. Dla dobra demokracji! Dla dobra Eskwilinii!
Zapraszam!
Raul Esteban Fidel Hugo, były przewodniczący Rady Rządowej,
Srebrny Order Cyrkla (II klasa)
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.