| Autor |
Nota okólna Rzeczypospolitej Obojga Narodów |
August
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 01.04.13 |
| Dodane dnia 05-04-2013 18:21 |
|
|
PIECZĘĆ SPRAW ZAGRANICZNYCH RZECZYPOSPOLITEJ OBOJGA NARODÓW

NOTA OKÓLNA
Pieczęć Spraw Zagranicznych Rzeczypospolitej Obojga Narodów przesyła wyrazy szacunku Szefom Ministerstw Państw Nowego Kontynentu odpowiedzialnym za sprawy zagraniczne. Jednocześnie Pieczęć Spraw Zagranicznych Rzeczypospolitej Obojga Narodów informuje, że jest zaniepokojona zajęciem ziem Rohanu przez Królestwo Skarlandu.
W rozumieniu władz Rzeczypospolitej jest to bezprawne pogwałcenie Konwencji o ziemiach niczyich podpisanej w Warszawie 2012 roku. Zagraża to integralności Kontynentu i współpracy.
Pieczęć Spraw Zagranicznych Rzeczyspolitej Obojga Narodów kieruje do Szefów Ministerstw Państw Nowego Kontynentu odpowiedzialnych za sprawy zagraniczne uprzejmą prośbę o zajęcie stanowiska wobec tego jawanego złamania prawa.
Władze Rzeczypospolitej wyrażają swoje zaniepokojenie również faktem, że u wschodnich granic kraju znalazały się skarlandzkie wojska.
Pieczęć Spraw Zagranicznych Rzeczypospolitej Obojga Narodów korzysta z okazji, żeby przesłać Szefom Ministerstw Państw Nowego Kontyentu odpowiedzialnym za sprawy zagraniczne wyrazy szacunku.
Warszawa, dn 05 kwietnia 2013 roku

Kanclerz wielki Rzeczypospolitej Obojga Narodów |
|
| Autor |
RE: Nota okólna Rzeczypospolitej Obojga Narodów |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 05-04-2013 19:21 |
|
|
W sumie nie wiem komu kibicować. Ani Skarland ani RON nie rozpieszczają naszego państwa. Współpraca z nimi jest zerowa. Nam w sumie rybka czy Skarland zajmie Rohan czy nie...
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|
| Autor |
August
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 01.04.13 |
| Dodane dnia 05-04-2013 22:10 |
|
|
|
Cheewazz Khadil napisał/a:
W sumie nie wiem komu kibicować. Ani Skarland ani RON nie rozpieszczają naszego państwa. Współpraca z nimi jest zerowa. Nam w sumie rybka czy Skarland zajmie Rohan czy nie...
Ekscelencjo, współpracę można rozpocząć zawsze. Rzeczpospolita nie pragnie dla siebie rozległych terenów Rohonu, chodzi tutaj jedynie o poszanowanie ogólne prawa, które zostało złamane.
Kanclerz wielki Rzeczypospolitej Obojga Narodów |
|
| Autor |
Tanter
Moderator
Data rejestracji: 04.04.12 |
| Dodane dnia 05-04-2013 22:12 |
|
|
A ja bym prosił o więcej szczegółów na temat tego zajęcia.
 |
|
| Autor |
Cheewazz Khadil
Użytkownik

Data rejestracji: 20.07.11 |
| Dodane dnia 05-04-2013 23:11 |
|
|
Ekscelencjo- moje stanowisko nie jest oficjalnym stanowiskiem Rzeczpospolitej Eskwilińskiej. Mój głos był prywatną opinią (tym bardziej, że od dłuższego czasu nie pracuje już w MSZ), wyrażającą pewne rozczarowanie dotychczasową współpracą naszych państw. Tym nie mniej nadzieja na przyszłą współpracę zawsze jest...choć bazując na dotychczasowych doświadczeniach współpraca ta wydaje się równie ,,realna" w naszych wzajemnych stosunkach z RONem jak i Skarlandem.
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla |
|