| Autor |
Sąd Najwyższy: postępowanie dyscyplinarne przeciw Filipowi Velickiemu |
Bruno van der Bizen
Użytkownik

Data rejestracji: 04.10.11 |
| Dodane dnia 09-06-2013 23:49 |
|
|
W tym temacie odbywać się będą obrady postępowania dyscyplinarnego przeciwko Filipowi Velicky'emu i przeniesienia go w stan spoczynku zgłoszony przez Martinusa de Wilczyno.
Rozprawa ruszy 11 czerwca. Proszę strony o przygotowanie.
Prezes Sądu Najwyższego
"For there is none of you but will hang me, I know, whenever you can clinch me within your power."
Edytowane przez Bruno van der Bizen dnia 09-06-2013 23:51 |
|
| Autor |
RE: Sąd Najwyższy: postępowanie dyscyplinarne przeciw Filipowi Velickiemu |
Bruno van der Bizen
Użytkownik

| Dodane dnia 14-06-2013 22:16 |
|
|
proszę oskarżyciela, dona de Wilczyno o przedstawienie argumentów do zarzutów.
Prezes Sądu Najwyższego
"For there is none of you but will hang me, I know, whenever you can clinch me within your power." |
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 17-06-2013 16:31 |
|
|
Wysoki Sądzie!
W pierwszej kolejności chciałbym usprawiedliwić się z własnego zaniedbania - mowę oskarżycielską wygłaszam dopiero trzy dni po udzieleniu mi głosu z uwagi na egzaminy realowe. Mając je za sobą, mogę pełnię swych sił obrócić dla dobra Rzeczypospolitej.
Ad meritum. W dniach 14-26 maja przed Sądem Krajowym w Eskwilingradzie toczyła się rozprawa pomiędzy Aureliusem Luczakiusem a Bawełną Eskwilińską, reprezentowaną w sporze przeze mnie. Sprawę prowadził sędzia SK Filip Velicky. Art. 11 Kodeksu postępowania sądowego stanowi, że rozprawa zasadniczo trwa jeden dzień, a sędzia może ją przedłużyć do maksymalnie 7 dni.
Tymczasem w wyniku zaniedbania sędziego Velickiego, sprawa została rozpatrzona 5 dni po maksymalnym możliwym terminie. Opóźnienie wyniosło więc aż 71 %. Tym samym sędzia Velicky naruszył przepis ustawy i obowiązek sędziego określony w art. 34 Ustawy o ustroju sądownictwa
być wiernym Rzeczypospolitej Eskwilińskiej, jej prawom i Konstytucji
W pozwie wnosiłem o przeniesienie sędziego Velickiego w stan spoczynku. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że uznaje on swoje zawinienie oraz wyraża skruchę, obecnie żądam jedynie upomnienia.
Dowody:
Protokół rozprawy przed Sądem Krajowym http://www.eskwilinia.tnb.pl/forum/viewthread.php?forum_id=26&thread_id=701&rowstart=0
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
Bruno van der Bizen
Użytkownik

| Dodane dnia 23-06-2013 00:15 |
|
|
Proszę oskarżonego o ustosunkowanie się do tego oraz wygłoszenie mowy obronnej. Czy don się zgadza z zarzutami?
Prezes Sądu Najwyższego
"For there is none of you but will hang me, I know, whenever you can clinch me within your power." |
|
| Autor |
Filip Velicky
Użytkownik

Data rejestracji: 15.09.11 |
| Dodane dnia 23-06-2013 12:55 |
|
|
Tak, to prawda. Zgadzam się. Przyznaję, że dopuściłem się dużego zaniedbania obowiązków i za długo prowadziłem rozprawę. Bardzo przepraszam za to co się wydarzyło i wyrażam publicznie skruchę za swoje czyny. To się więcej nie powtórzy.
Przyjmę z aprobatą każdy wyrok Wysokiego Sądu.
Dobrá Praca sama sa chváli.
Eskwilińska Partia Narodowa
 |
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 28-06-2013 16:16 |
|