| Autor |
De Wilczyno Twoim kandydatem |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 31-10-2012 22:48 |
|
|
Civites!
Jestem w Eskwilinii od samego jej początku. Poświęciłem jej wiele pracy i energii, a moje oddanie krajowi nie budzi chyba wątpliwości.
Nie będę jendak mówił o moich dotychczasowych osiągnięciach. Żyjemy tu i teraz, liczy się obecna sytuacja Eskwilinii i mój plan zmiany.
POLITYKA WEWNĘTRZNA
1. Bieżąca polityka należy do rządu, jednak Prezydent ma szerokie możliwości wpływania na nią, poprzez np. przewodniczenie obradom rządu. Zamierzam skorzystać z tego uprawnienia, nadzorując działalność don Khadila i zlecając mu podjęcie określonych działań.
2. Sam również nie spocznę na laurach. Czas skończyć z sytuacją, gdy wojsko pozostawione jest samo sobie, gdy brak jest przejrzystych i jawnych zasad awansowania. Z sytuacją, w której nie wiadomo, czy nasze Siły Zbrojne są tylko workiem bez dna, czy realna ochroną Rzeczypospolitej.
3. Prezydent jest zwornikiem naszego systemu politycznego i animatorem wszelkich działań. Planuję pobudzić aktywność Eskwilińczyków przez osobisty przykład i kulturalny mecenat. Niechaj sztuki piękne i sport rozkwitną w naszym kraju!
POLITYKA ZEWNĘTRZNA
1. Tutaj rola Prezydenta jest jeszcze większa. Stoimy obecnie u progu kryzysu naszej pozycji międzynarodowej. Kraje Orientyki zakwestinowału na zjeździe w Budapeszcie nasze prawo do istnienia na dwóch kontynentach. Przebywając na zjeździe przez kilka dni twardo broniłem naszych interesów i odpierałem zarzuty przeciwników.
2. Wszyscy wiecie jednak, że nie jestem człowiekiem skrajnych poglądów. W Eskwilinii zawsze byłem skłonny do kompromisów i współpracy z przeciwnikami politycznymi, gdy było to korzystne dla Państwa. Ten sam styl polityki zamierzam zastosować w negocjacjach międzynarodowych.
De Wilczyno - Twoim kandydatem!
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
RE: De Wilczyno Twoim kandydatem |
Giovanni Duarte
Użytkownik

Miejscowość: Luanda
Data rejestracji: 21.09.11 |
| Dodane dnia 01-11-2012 00:32 |
|
|
Na spotkaniu wyborczym świeciły pustki. Do wynajętego pokoju jednej ze szkół podstawowych w Eskwilingradzie, wkroczył generał Duarte w pełnym umundurowaniu, z pasem, kaburą i rzecz jasna pistoletem. Po krótkim przywitaniu rozsiadł się na szkolnym krześle i zapytał wprost:
-Jaki de Wilczyno ma pomysł na armię? Co z terrorystami, którzy zamieszkują archipelag na północ od Osterii? I czy zamierza przeciwdziałać temu, że plan rozbudowy wojska został podważony, mimo, że jest rozwijany zgodnie z przewidywaniami od czerwca.
gen. Giovanni Ngobo Duarte
 |
|
| Autor |
Adam de Sigmund
Użytkownik

Miejscowość: Łodzia
Data rejestracji: 31.07.11 |
| Dodane dnia 01-11-2012 23:27 |
|
|
ja zagłosuję
Minister Wojska
Dowódca Sił Powietrznych
Szef Wywiadu Wojskowego
"El Presidente"
Nunquam in deditionem venias!
 |
|
| Autor |
Martinus de Wilczyno
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 19.07.11 |
| Dodane dnia 02-11-2012 16:58 |
|
|
Dla terrorystów nie ma żadnego pobłażania. Ale ze słów nic nie wynika, więc popieram program rozwoju armii. Wydatki zatwierdzone w czerwcu oczywiście pozostaną w mocy. Co do wydatków za lipiec-październik, to ze względu na brak przedstawionych w terminie kosztorysów trzeba je, niestety, anulować.
Zapewniam, że brak ten zostanie odrobiony w grudniu i na początku nowego roku.
Salus Rei publicae suprema lex esto. |
|
| Autor |
Giovanni Duarte
Użytkownik

Miejscowość: Luanda
Data rejestracji: 21.09.11 |
| Dodane dnia 02-11-2012 22:17 |
|
|
w takim razie popieram