Gdy Aurelius wszedł do sali konferencyjnej, czekał już na niego tłumek dziennikarzy.
Dzień dobry Państwu. Jaki mamy piękny dzień - uśmiechnął się do dziennikarki z głównego eskwilingradzkiego dziennika.
Zaprosiłem tutaj Państwa w związku z niewyobrażalną wręcz sytuacją jaką wczoraj miałem nieprzyjemność obserwować na w sercu naszej stolicy. Myślę, że mieszkańcy kamienicy przy Placu Niepodległości 7 potwierdzą moje słowa. Otóż, w dniu wczorajszym w słynnej Cafe pod Minogą miała miejsce burda pijacka, w której udział brał m. in. nasz nowy premier wraz z wicepremierem, a także Komendant von Wereman. Na własne oczy widziałem jak panowie kończyli swą zabawę turlając się po Placu.
Nie może być tak by w miejscu publicznym osoby zajmujące najwyższe funkcje w państwie zachowywały się gorzej niż pospolici chuligani. To przedstawiciele narodu, a nie towarzystwo wzajemnej adoracji.
Na poparcie moich słów mogę przedstawić odpowiednie zdjęcia. Poza tym można zapoznać się ze stenogramami w Cafe pod Minogą.
W związku z zaistniałą sytuacją jeszcze dziś złoże do Prezydenta pismo z prośbą o rozwiązanie Rady Narodowej i zarządzenie nowych wyborów. Nie możemy dopuścić by tacy ludzie rządzili krajem.
Dziękuję.
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.