Idę na czele. Za mną tłum narodowców. Niosą flagi, plakaty, pochodnie. Późne popołudnie.
-Chcemy efektywnej władzy ! Patriotyzmu i przywiązania ! precz z wyzyskiem !
Różnobarwne transparenty dały mi chwilę na obmyślenie naszego nowego znaku. Zająłem miejsce na mównicy, wybudowanej z telebimem przy ulicy Rybnej i Krzykliwej.
-Nie mamy zjednoczonej, Narodowej Prawicy w Eskwilinii. Niech Eskwilińska Partia Narodowa zajmie to miejsce i będzie jak smok, broniąca dostępu do skarbu Kraju, jakim są nasze ideały i nasz patriotyzm ! Rząd, który obecnie piastuje te godności, nie powinien mieć władzy. Don Hugo nie nadaje się na budowniczego naszej przyszłości. Potrzeba nam impulsu, który owładnie nasze umysły i serca. Potrzeba nam Narodowej Prawicy !
By spełnić to, EPN i nasz ruch musi mieć jeden znak i hasło. Dlatego nim w Rzeczpospolitej wszyscy usłyszą nasze hasło, muszą widzieć kto idzie i poczuwać się z tego powodu do dumy. Od dziś, naszym znakiem będzie czarny krzyż !
Kurtyna rozdzieliła się, wywieszono flagi.
-A teraz przedstawię wam naszego nowego mówcę i mojego zastępcę !
Dodane dnia 08-05-2013 23:02
-Witam, witam. Dla tych którzy mnie nie znają - nazywam się Konrad Wallenrode i od niedawna zamieszkuję Eskwilinię. Zdecydowałem się tu przyjść na zaproszenie dona Velickiego, bo widzę jaki ten kraj ma potencjał w obywatelach, także tych nowych jak ja i jak można ulepszyć wiele rzeczy dotychczas niezbyt dobrze działających.
Dalej rządzi nami Hugo
Nic nie robi już długo
Premier milczy, nie pracuje
Pewnie w SPA się relaksuje
Ludzie krzyczą - gdzie pieniądze i praca?
"Nie moja sprawa, ja tu Pan władza"
Ludzi nie dostają pensji całe miesiące
A on zaszyty w gabinecie woli maseczki kojące
Gospodarka leży już całkiem odłogiem
"Co mnie to obchodzi, jestem dla nich bogiem "
Dobrá Praca sama sa chváli.
Eskwilińska Partia Narodowa
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.