Postów: 192 Miejscowość: Eskwilingrad Data rejestracji: 27.02.12
Dodane dnia 04-06-2012 15:59
Witam wszystkich na konferencji prasowej. Przepraszam za tak nagłe jej zorganizowanie, ale chciałbym na gorąco skomentować wynik wyborów prezydenckich.
Cóż, nie kryję radości z powodu zwycięstwa Havelocka Jaskoviakusa. Jest on jedyną nadzieją dla Wyspy i owa nadzieja właśnie teraz rozjaśniała na horyzoncie. Bez wątpienia prezydentura Jaskoviakusa będzie nowym otwarciem dla Eskwilinii. Mniej pocieszająca jest jednak frekwencja, nie dochodząca nawet do 30%. Mam nadzieję, że w związku ze swoimi szerokimi prerogatywami, prezydent Jaskoviakus podejmie się trudu aktywizacji obywateli, zadania trudnego, lecz bardzo ważnego, o którego podjęciu Demokraci nawet nie pomyśleli. Pojawia się jednak realna szansa na pokonanie i zniszczenie monopolu władzy EPD, który zaczyna się kruszyć.
Bardziej przykre jest jednak to, iż tonący brzytwy się chwyta, co doskonale widać po zachowaniu sędziego Filipa Velickiego, notabene prominentnego polityka Partii Demokratycznej, który nagle, po miesiącu, przypomniał sobie o pozwie skierowanym przeciwko Jaskoviakusowi - i to w dodatku w sprawie tak ważnej jak zdrada stanu, dzień po ogłoszeniu jego zwycięstwa w wyborach prezydenckich. Pozostawiam to każdemu do osobistej interpretacji, wnioski powinny być jednak dobitne.
Niemniej jednak niezwykle raduje się na myśl o zwycięstwie Jaskoviakusa na wyborach. To nowa perspektywa i szansa dla Eskwilinii, której nie wolno zmarnować. Nowy prezydent ma we mnie i Partii Pracy kolosalny mandat zaufania, mam nadzieję, że go nie zmarnuje i podejmie się niełatwych, ale niezbędnych dla odbudowy kraju reform. Liczymy na to, iż prezydent zapoczątkuje wypełnianie wizji Nowej Eskwilinii, która jest marzeniem wielu. Będzie miał w tych działaniach pełne wsparcie Partii Pracy, jednakowoż przy zachowaniu zdrowego krytycyzmu wobec jego działań.
Raul Esteban Fidel Hugo, były przewodniczący Rady Rządowej,
Srebrny Order Cyrkla (II klasa)
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.