Od czasu, gdy ostatnio opublikowano wiadomości z Księstwa Sarmacji na tym forum, w Księstwie nastąpiły znaczne zmiany. W związku z nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności, określanym również mianem epidemii realiozy, znaczna część osób zasiadających we władzach państwowych musiała znacznie ograniczyć swoją aktywność lub zrezygnować z niej w ogóle.
W związku z tym nastąpiły zmiany personalne. Najważniejszą z nich jest powołanie Regentki Julii s.d. von Levengothon na okres 21 dni w związku z mniejszą niż zazwyczaj aktywnością Księcia Piotra II Grzegorza.
Ze względu na dymisję Marszałka Sejmu -- Paviela mar. von Thorn-Brońka oraz Kanclerza Mikołaja diuka Arped-Muzyka, Sejm wyłonił nowego Marszałka -- mnie. Obecnie trwa wybór nowego Kanclerza, który jest raczej z góry przesądzony -- zostanie nim Avril hr. von Levengothon. Ponieważ mar. von Thorn-Broniek był także Ministrem Spraw Zagranicznych, pojawił się wakat i na tym stanowisku, zastąpiony przeze mnie.
A zatem oficjalnie się witam :-) W razie jakichkolwiek pytań, proszę o kontakt na mój numer GG: 9870726 bądź w tym wątku. Zawsze chętnie pomogę, albo przynajmniej postaram się :-)
Dziękujemy za notyfikację zmian. W razie potrzeby z pewnością się skontaktujemy
El Presidente Rzeczpospolitej Eskwilińskiej
Kawaler:
*Wielkiego Orderu Złotego Orła za wstęgą
*Królewskiego Orderu Świętego Ducha
*Orderu Zasług Republiki Palmowej III Stopnia
*Krzyża Komandorskiego Orderu Bene Merenti
*Złotego Orderu Cyrkla
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.