Postów: 192 Miejscowość: Eskwilingrad Data rejestracji: 27.02.12
Dodane dnia 29-10-2012 14:34
Witam wszystkich.
Dzisiejsza konferencja prasowa jest dla mnie niezwykle ważna, bowiem w świetle ostatnich wydarzeń - pogłębiającego się kryzysu państwa, dymisji prezydenta Jaskoviakusa i nadciągających wyborów - chciałbym przedstawić plany Partii Pracy oraz moje własne na najbliższy czas.
Po pierwsze - chciałbym oficjalnie ogłosić, iż na dniach złożę na ręce premiera Khadila dymisję z funkcji Ministra Regionów. Czuje się źle z tego powodu, iż nie wywiązałem się ze swoich obietnic. Moje górnolotne słowa rozpaliły nadzieję w sercach wielu Eskwilińczyków - ja jednak tą nadzieję zmarnowałem. Plamą na moim honorze byłoby to bezowocne trwanie na posadzie ministerialnej.
Co za tym idzie, chce również na czas nieokreślony zawiesić swoją działalność polityczną. Naturalną konsekwencją mojej decyzji jest więc również rezygnacja ze stanowiska Sekretarza Generalnego Partii Pracy. Nie zrezygnuję jednak z członkostwa w Partii, postaram się w miarę moich możliwości służyć radą i pomocą nowemu zarządowi.
Wszystkie moje decyzje wynikają z mojej choroby, której fakt chyba powinienem wyjawić szanownej publiczności - przechodzę ciężki etap realiozy. Nie pozwala ona mi na normalne i swobodne funkcjonowanie w naszej rzeczywistości. Staram się jednak leczyć, korzystam z pomocy klinik i specjalistów. Mam nadzieję, że będą mnie państwo duchowo wspierać w walce z chorobą.
Przejdźmy jednak do radośniejszych wiadomości.
Chciałbym ogłosić, że jednogłośnie na kandydata Partii Pracy w wyborach prezydenckich został wybrany don Tomasz Anter. Jak widzimy w sondażach zrównuje się on z premierem Khadilem, tym samym mając szansę na przejście do drugiej tury i realną walkę o prezydenturę. To człowiek zaangażowany, o mocnych zasadach i miłości do kraju. Ufamy mu w pełni dlatego jesteśmy gotowi powierzyć mu to ważkie zadanie.
Na nadzwyczajnym kongresie Partii, który odbędzie się wkrótce zostaną zorganizowane wybory nowego Sekretarza Generalnego Partii Pracy. Do tego czasu będę pełnił swoje obowiązki.
Dziękuje za udział. Jestem otwarty na ewentualne pytania.
Raul Esteban Fidel Hugo, były przewodniczący Rady Rządowej,
Srebrny Order Cyrkla (II klasa)
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.